Sevgi Eli Sıla İle Gurbeti Buluşturdu

Sevgi Eli Sıla İle Gurbeti Buluşturdu

Uzungöl Sevgi Eli Derneği tarafından Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki çocuklar için gerçekleştirilen Destek kampanyası Erzurum ve Van ili ve ilçelerinin ziyareti ile devam etti.

Uzungöl Sevgi Eli Derneği ziyaretin dördüncü gününde Erzurum ve Van İllerinde daha önce belirlenen okullara gerçekleşti.

Uzungöl Sevgi Eli Derneğinin Van İlindeki son ziyareti ise çok anlamlı iki okula gerçekleştirildi.Özalp İlçesi Dönerdere Köyünü ziyaret eden Sevgi Eli Ekibi Yukarı Dönerdere İlkokulu ve ortaokulu ile Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek bu okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik eğitim ve kırtasiye destekleri ile okullara yönelik temizlik malzemesi desteklerini gerçekleştirdiler.

1965 Yılında Uzungöl’den göç ederek Van Özalp Dönerdere Mahallesine yerleşen Uzungöl’lü hemşerilerimiz Uzungöl’den Dönerdere Mahallesine giden Sevgi Eli Derneği ekibini bağrına bastı.Sevgi Eli Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kendi evlatları gibi karşılayan Dönerdere Köyü ekibi her zamanki misafirperverlikleri ile Sevgi Eli Ekibini misafir etti.

Kendisini Dönerdere Mahallesine hizmet vermeye adayan Öğretmen Muhsine Canan Tören,Uzungöl’lü hemşerilerimiz Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Genel ve Dönerdere Mahallesinin sosyal ve kültürel anlamdaki her şeyi Ayhan Özbek,Sevgi Eli Derneği Yönetim Kuruluna bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Doğu Anadolu Bölgesinde devam eden yoğun kar yağışı sebebi ile Yardım malzemelerinin okullara taşınması el ile gerçekleştirilirken Dönerdere Köyü halkı zincir oluşturarak Sevgi Eli ekibi ile birlikte el ele vererek destek malzemelerini okullara ulaştırdılar.

Gece yola çıkan Sevgi Eli Ekibi 14 Ocak günü ise Siirt Programını gerçekleştirerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Destek programını tamamlamış oldular.

GÜRPINAR ZİYARETİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Sevgi Eli Ekibi çetin doğa şartlarına rağmen Van İlinde de hedeflemiş olduğu her okula tek tek ulaşmayı başardı.Bölgede devam eden yoğun kar yağışına rağmen çoğu okula araç ile ulaşamayan Sevgi Eli Ekibi yürüyerek okullara ulaştı ve öğrencileri sevindirdi.

Çetin doğa şartları ve yoğun kar yağışı ile bilinen Van İli Gürpınar İlçesine ulaşmayı başaran Uzungöl Sevgi Eli Ekibi Gürpınar İlçesinde de çeşitli okullara ulaşarak yüzlerce öğrenciye katkı sağladı.

Gürpınar İlçesi  Bozüyük Ortaokulunda gerçekleştirilen Destek Malzemesi dağıtım programına Gürpınar Kaymakamı  Fatih Kayabaşı da katıldı.Sevgi Eli Ekibine öğrencilere ve okullara olan katkılarından dolayı teşekkür eden Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı daha sonra öğrencilere hediye dağıtımı gerçekleştirdi.

Öğrencilerin yanında Sevgi Eli Ekibi ile birlikte Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’u görüntülü arayan Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı Kaymakam Güzel ve Başkan Tok’a ilçelerine gerçekleştirmiş oldukları destek kampanyasından dolayı okullar ve öğrenciler adına teşekkür etti.

Ayrıca Gürpınar Kaymakamlığı Resmi Web sitesinde Sevgi Eli Derneği ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a teşekkür eden bir mesaj yayınlandı.

İşte Van Gürpınar Kaymakamlığı Resmi Web sitesinde yayınlanan teşekkür mesajı;

Trabzon'dan Gürpınar'a "Gönül Köprüsü"

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan hayırsever vatandaşlar ile Çaykara Sevgi Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin gönderdiği kırtasiye malzemeleri ilçemizde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Bozyiğit Ortaokulundaki dağıtım törenine katılan Kaymakamımız Fatih Kayabaşı, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle yakından ilgilendi.

Kaymakamımız Kayabaşı, Trabzon'un Çaykara ilçesinden Gürpınar'a eğitime katkı amacıyla çeşitli hediyelerin gönderildiğini söyledi.

Bu hediyeleri öğrencilere dağıttıklarını belirten Kaymakamımız Kayabaşı "İlçemizde birçok faaliyet ve destek yapılıyor. Çaykara Sevgi Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz de yardıma muhtaç öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulundu. Yardımlarından dolayı Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernek Başkanı Ali Zeyrek ve hayırsever iş insanlarına teşekkür ederim." dedi.

Kaymakamımız Kayabaşı daha sonra, Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve hayırsever iş insanlarıyla görüntülü görüştü.

TORTUM’DA 4 OKUL

Erzurum Tortum İlçesine de ulaşmayı başaran Uzungöl Sevgi Eli Derneği bu ilçede de daha önce belirlenen 4 okula çetin doğa şartları ve kar yağışına rağmen ulaşarak destek malzemelerini öğrenciler ile buluşturdu.

Erzurum İmamhatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(ER İHYA DER Başkanı Muhammet İkbal Çiçek Sosyal paylaşım sitesinden bir mesaj yayınlayarak Sevgi Ekli Derneğine teşekkür etti.

İşte o mesaj:

ER İHYA DER(ERZURUM IMAM HATIPLILER YARDIMLASMA VE DAYANISMA DERNEGI) Olarak Kardeslik köprüsü kurduğumuz Sevgi eli dernegi Ali Zeyrek Başkanımızın TORTUM ilcemizde tespit ettigimiz 4 köy okulumuza teslim edilmesi için bizlere gönderdiği 30 koli çamaşır suyu sıvı sabun ve hijyen malzemelerini TORTUM ilçe milli eğitim müdürümüz Orhan Özen Müdürümüze teslimatıni yaptık...

DERNEGIMIZ ADINA SEVGİ ELİ DERNEĞİNE, DERNEGIMIZ ÜYESİ AFACAN TAŞIMACILIK Adem Çakmak Kardesimize, İlgi ve Alakasi icin Tortum ilce Milli Egitim Müdürümüze Ve bu organizasyonda emeği gecen herkese Teşekkür ederim...



Anahtar Kelimeler: Sevgi Gurbeti Buluşturdu

İlginizi Çekebilir