Sıla İle Gurbet Dönerdere'de Buluştu

Sıla İle Gurbet Dönerdere

“Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Toplu Açılış Töreni” ve Geleneksel 5. Dönerdereliler Buluşma ve Dayanışma Etkinlikleri 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Başkanı Türkay Özbek yönetiminde  organizasyonu gerçekleştirilen “Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Toplu Açılış Töreni” ve Geleneksel 5. Dönerdereliler Buluşma ve Dayanışma Etkinlikleri 16 Temmuz 2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Başta Uzungöl, Bursa, İstanbul ve Sakarya olmak üzere Uzungöl’lü tüm vatandaşların çok büyük bir ilgi gösterdikleri Buluşma etkinlikleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Toplu Açılış Törenine Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M.Emin Nasır, Çaldıran Kaymakamı Çaykara’lı Hemşerimiz Hasan Hüsnü Türker, Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer, Van YYÜ Veteriner Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, 2009-2014 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurlu Başkanı İdris Akyüz, Emek Mahalle Muhtarı Abdullah Korkmaz, Van-Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkan Vekili Muhammet Duman ve çok sayıda protokol üyesi katıldılar.

Sıla ile Gurbet’in buluşması niteliğinde gerçekleştirilen Buluşma Etkinliklerine Uzungöl’den yoğun bir katılım gerçekleştirildi. İnsanlar bu anlamlı buluşmada Dönerdere’de bulunan kardeşlerinin bu tatlı heyecanlarını paylaşabilmek için özel araçları ile tabiri caiz ise yollara düşerek Dönerdere’ye gittiler.

DÖNERDERE KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Buluşma etkinlikleri kapsamında Dönerdere Kalkınma Koopratifi Tesis Açılış Töreni ile Şenlik ve Buluşma etkinlikleri bir arada gerçekleştirildi. Dönerdere Mahallesinde yaşayan Hemşerilerimizin tamamının ortak oldukları Dönerdere Kalkınma Kooperatifi. Gurbet’te yaşayan Çaykara’lı Hemşerilerimiz 1965 Yılından günümüze kadar tam 57 senedir bu Kooperatif ile birbirlerine kenetlendiler ve Gurbette tek bir aile haline geldiler.Senelerdir planlı ve programlı bir şekilde Hizmet kalitesinden en küçük bir ödün dahi vermeden ürettikleri kaliteli süt ürünleri ile önce Van’da sonra Türkiye genelinde bir marka haline gelmeyi başardı Çaykara’lı hemşerilerimiz. Van’da süt ürünleri ve kalite denildiği zaman akla ilk gelen yer Dönerdere. Çünkü en kaliteli süt ürünlerini Dönerdere Köyü Kalkınma Kooperatifi üreterek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor.

Dönerdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Özbek ve Yönetim Kurulu Üyelerinin azimli gayretleri ile yapımı tamamlanan Tesislerin Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştirilen Tesisler şu şekilde:

1-Süt Ürünleri  Üretim Tesisi Açılış Töreni

2-Dönerdere Köyü Sosyal Tesisleri Açılış Töreni

3-Çiftçi Eğitim ve Dinlenme Lokali Açılış Töreni

4-Yapımı tamamlanan ve modernize edilen Tandır Evi ve Fırının Açılış Töreni

5-Mevcut olan Un Fabrikası Modernizasyon Açılış Töreni

6-Yapımı tamamlanan Modern Değirmenin Toplu Açılış Töreni

7-İhtiyaç,Üretim ve Gıda Maddeleri Market’in Açılış Töreni

AÇILIŞ KONUŞMASI BAŞKAN ÖZBEK’TEN

Etkinliklerin Açılış Konuşması Dönerdere Köyü  Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Özbek tarafından gerçekleştirildi.

Konuşmasında Dönerdere Mahallesi olarak bu gün tatlı bir heyecan yaşadıklarını ifade eden Başkan Türkay Özbek, bir yandan Dönerdere Mahallesine kazandırmış oldukları 8 ayrı tesisin açılışının tatlı heyecanını yaşadıklarını, bir yandan da bir parçası olmaktan her zaman çok büyük bir gurur duydukları Uzungöl’lü hemşerilerimiz ile bir arada bulunmanın tatlı heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Dönerdere Mahallesi olarak bu günlere çok da kolay ulaşmadıklarını ifade eden Başkan Özbek,sabırla,azimle,emek vererek ve çok yoğun bir çalışma temposunun ardından bu gün ise 8 ayrı tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini, bu durumun ise kendileri için farklı bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Dönerdere Mahallesi olarak yaşamış oldukları bu tatlı heyecanlarını paylaşmak üzere aralarında bulunan Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M.Emin Nasır, Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer, Van YYÜ Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Musa Gençcelep, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurlu Başkanı İdris Akyüz, Emek Mahalle Muhtarı Abdullah Korkmaz, Van-Trabzonspor Tarftarlağı Derneği Başkan Vekili Muhammet Duman’a teşekkür eden Kooperatif Başkanı Türkay Özbek,ayrıca gerçekleştirmiş oldukları her şenlik Organizasyonunda olduğu gibi 2022 Yılı etkinliklerinde de başta Uzungöl olmak üzere Ülkemizin değişik yerlerinden gelerek bu tatlı heyecanlarını paylaşan tüm misafirlerine minnet duygularını ifade etti.

PROTOKOL KONUŞMALARI

Programda Protokol konuşmaları gerçekleştirildi.Van Tarım Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş,Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer, Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ve Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, gerçekleştirdikleri konuşmalar ile organizasyondan dolayı duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdiler.

KAYMAKAM NASIR-DÖNERDERE ÖZEL BİR YER

Programda Bir Konuşma gerçekleştiren Özalp Kaymakamı Muhammet Emin Nasır,Karadeniz insanının çalışkanlığı, azmi ve üretkenliği ile gitmiş olduğu her yerde farkını ortaya koyduğunu, Dönerdere Mahallesinde yaşayan Çaykara’lı hemşerilerimizin de bununen güzel örneğini ortaya koyduklarını ifade etti.

Bu gün burada 8 ayrı tesisin açılışının yapılacağını anımsatan Kaymakam Nasır,bu rakamın çok önemli bir rakam olduğunu, Özalp İlçesinde hatta Van ilinde dahi bu kadar Tesisin açılışının gerçekleştirilmediğini, bu anlamda Dönerdere Kalkınma Kooperatifinin gerçekleştirmiş olduğu bu anlamlı yatırımlar ile hem Özalp İlçesi hem de Van ili ekonomisi için çok önemli olduğunu ve bundan önceki senelerde olduğu gibi bundan sonra da Dönerdere Köyünün örnek alınan bir mahalle olarak anılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYMAKAM TÜRKER-ÇAYKARA FARKINI HER YERDE ORTAYA KOYAR

Programda Van Çaldıran Kaymakamı Çaykara’lı Hemşerimiz Hasan Hüsnü Türker de bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına Yapmış oldukları Kamu görevlerinden dolayı çok yoğun olduklarını bu yüzden de özel günlerde çoğu zaman sevdiklerinden uzakta kalmak zorunda olduklarını ifade eden Kaymakam Hasan Hüsnü Türker,bugün ise farlı duygular içinde olduğunu, Kurban Bayramında memlekete gidemediğini,ancak Dönerdere Mahallesinde bulunan hemşerilerimiz ile kucaklaşarak Bayram coşkusunu aile sıcaklığı içerisinde yaşadığını ifade etti.

Çaykara insanının üretkenliği ile çalışkanlığı ile ve de en önemlisi sıcak kanlı ve iyimser insanlara kucak açan misafirperverliği ile her zaman farkını ortaya koyduğunu ifade eden Kaymakam Türker,Çaldıran Kaymakamı olarak hemşerilerimizin bu azimli çalışmalarını büyük bir gurur ile takip ettiklerini sözlerine ekledi.

PLAKET TAKDİMİ

Programda daha sonra yaklaşık 30 sene boyunca Dönerdere Kalkınma Kooperatifine Muhasip olarakn hizmet veren ve Koopratife çok büyük hizmetleri bulunan Kemal İnce’ye Özalp Kaymakamı ve Be Belediye Başkan Vekili Muhammet Emin Nasır tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi ve vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edildi.

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Organizasyonda daha sonra 8 ayrı tesisin Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi. Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M.Emin Nasır, Çaldıran Kaymakamı Çaykara’lı Hemşerimiz Hasan Hüsnü Türker, Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer, Van YYÜ Veteriner Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, 2009-2014 Dönemi Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurlu Başkanı İdris Akyüz, Emek Mahalle Muhtarı Abdullah Korkmaz, Van-Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkan Vekili Muhammet Duman tarafından temsili kurdele kesimi yapılarak tesislerin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

TESİS ZİYARETLERİ

Kaymakam Nasır ,Kaymakam Türker ve Protokol üyeleri daha sonra açılışı gerçekleştirilen 8 ayrı tesisi ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Dönerdere Kalkınma Kooperatifi Başkanı Turgay Özbek tarafından Açılışı yapılan tesisler ile ilgili protokol üyelerine bilgi verildi.

ŞENLİK COŞKUSU GÖZ KAMAŞTIRDI

Bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılında da Dönerdere Köyü Şenliği göz kamaştırdı. Karadeniz, Uzungöl ve Dönerdere  Müzik Dünyasının birbirinden değerli isimleri sahne alarak Hemşerilerimize unutamayacakları muhteşem bir gün yaşatmış oldular.16 Temmuz 2022 Cumartesi günü gündüz saat 11.00’da başlayan Buluşma Etkinlikjleri heyecanı 17 Temmuz 2022 Pazar sabahı saat 01.30’a kadar devam etti.Yaklaşık 15 saat süren Buluşma etkinliklerinde coşku tavan yaptı.

AYHAN ÖZBEK TÜRKÜLERİ İLE DUYGULANDIRDI

Dönerdere Mahallesinin sosyal ve Kültürel anlamdaki sembol ismi Ayhan Özbek Uzungöl Dostları için yine sahnedeydi.

Okuduğu birbirinden güzel türküleri ile misafirlere mükemmel bir müzik ziyafeti sunan Ayhan Özbek,zaman zaman ise okuduğu duygusal şiirleri ile organizasyona katılan misafirlerin duygu dolu anlar yaşamalarına sebep oldu.

EÇİNOS FIRTINASI YİNE ÇOK SERT ESTİ

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Müzik Dünyasında Çaykara İlçesinin gurur kaynağı EÇİNOS, her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir sahne performansı ile gurbette Uzungöl dostları ile buluştu ve hemşerilerimize muhteşem bir gün yaşatmış oldu.Uzungöl dostları ile saatlerce muhteşem sahne performansı ile bir araya gelen Eçinos her zamanki gibi sevenlerini bir kere daha kendisine hayran bıraktı.

ALKIŞLARIN EN GÜZEL OLANI EROL AKYÜZ’ÜN

Uzungöl’ün müzik yükünü 30 senedir sırtında taşıyan Erol Akyüz muhteşem sahne performansı ile bir kere daha hemşerilerimiz ile bir araya geldi.Yaklaşık 15 saat boyunca sahneden hiç inmeyen Erol Akyüz muhteşem performansı ile misafirlerden çok büyük bir alkış aldı.

NURETTİN KAHVECİ BİLDİĞİNİZ GİBİ

Karadenizin en önemli Ensrünmanı olan kavalı Ulusal Müzik Dünyasında büyük bir başarı ile temsil eden Nurettin Kahveci her Dönerdere etkinliğinde olduğu gibi yine sahnedeydi.Nurettin Kahveci’nin muhteşem kavalı eşliğinde etkinliğe katılan davetliler saatlerce ve de gönüllerince eğlendiler ve eğlenceye doydular.

MEHMET KOCAMAN’DAN GİTAR ZİYAFETİ

Uzungöl’lü genç sanatçı Mehmet Kocaman gitarı ve müzikleri ile hemşerilerimize muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

DURSUN AKYÜZ’ÜN KEMENÇESİ DÖNERDERE’Yİ COŞTURDU

Karadeniz Müziğinin en önemli kemençe üstatlarından Dursun Akyüz bir kere daha hemşerilerimiz ile buluşmanın tatlı heyecanını yaşadı.Yaklaşık 15 saat boyunca hemşerilerimize kemençe resitali sunan Sanatçı Dursun Akyüz sahneyi alkışlar eşliğinde terk etti.

DÖNERDERE’NİN ÇOCUĞU ANNE OCAĞINDA

Ahmet Karaca.2017 yılında Reyting Star Türkiye,2018 Yılında O ses Türkiye Yarışmalarında yarı final heyecanı yaşayan sesi ile,kemençesi ile herkesin yüreğinde taht kuran Ahmet Karaca bu defa hemşerilerimiz ile buluştu.Dönerdere’de hemşerilerimiz Ahmet Karaca’yı özlemle bekliyordu.Çünkü Ahmet Karaca Dönerdere çocuğuydu.Ahmet Karaca’nın annesi Dönerdere Mahallesinden. Dönerdere Mahallesindeki hemşerilerimiz kendi öz çocuklarına kucak açtılar.Sanatçı Ahmet Karaca muhteşem canlı yayın performansı ile hemşerilerimiz ile özlem giderdi ve sahneden alkışlar eşliğinde ayrıldı.

COŞKU BİTMEK BİLMEDİ

Gündüz saat 11.00’da başlayan Buluşma Etkinlikleri coşkusu gece saat 01.30’a kasdar devam etti.Dönerdere Mahallesinde yaşayan hemşerilerimiz gece saat 01.30’a kadar etkinlik alanında ayrılmadılar.Uzungöl’den ve Ülkemizin her tarafından gelen misafirler ile özlem gideren Uzungöl’lü hemşerilerimiz bir yandan da gönüllerince horon oynayarak unutamayacakları muhteşem bir gün yaşadılar.



Anahtar Kelimeler: Gurbet Dönerdere' Buluştu

İlginizi Çekebilir