Soğanlı-2 Geçidi Ulaşıma Açıldı

Soğanlı-2 Geçidi Ulaşıma Açıldı

Uzungöl´e gelen turistlerin en yoğun olarak ziyaret ettikleri 7 göller bölgesinin devamı olan ve Soğanlı-2 geçidi olarak bilinen Bayburt bağlantı yolu ulaşıma açıldı..

Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinden yerli ve yabancı turistlerin yaz sezonunda her gün ortalama 8 bin aracı ile geldiği uzungöl´de her iki turistten birinin mutlaka görmek istediği Haldizen Deresi vadisi üzerinde, uzungöl´e yaklaşık 10 ile 20 km uzaklıkta olan dağların yüksekliklerinde yer alan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası göllerin devamı olan Uzungöl´ü Bayburt´a bağlayan yolu, Çaykara Belediyesinin yoğun çalışması sonucu ulaşıma açıldı. 

Her yıl yoğun olarak yağan kar nedeniyle oluşan büyük kar kütlelerinin yolu kapanmasına neden olmaktadır. Daha önce Demirkapı  Balıkgölü ile Aygır gölü arasındaki yol açılmıştı. Devamı olan 3050 rakımlı Soğanlı-2 geçidi olarak adlandırılan Bayburt ili arasındaki bağlantıyı sağlayan yolu Çaykara Belediyesinin çalışmaları sonucu bu yıl erken açılarak yolu ulaşıma açtı./resimler/2016-6/27/1557514380072.jpgÖzellikle Arap turistler yazın ortasında bu karları görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Karların geç erimesi dolayısıyla bu vadinin yeşilliği hiç kaybolmuyor. Gelen Arap turistler özellikle Balık gölünü gördükten sonra Aygir gölüne oradan da dağların tepesinden Bayburt ovasın gördükten sonra İkamet ettikleri Uzungöl´e geri dönüyor. Yerli turistlerde sisli ve dumanlı havalarda dağın arkasına geçip bir süre güneşlendikten sonra dönüyor. Sis ve duman dağın arkasına geçmiyor. Ayni anda sisli bir ortamdan güneşli bir ortama geçmekte mümkün oluyor. Turizm mevsiminde günde 300 araçtan fazla gelen yerli ve özelikle Arap turistler Balıkgölü ila Aygırgölü arasındaki 3 km lik bir kısmını yolunun iyileştirilmesini Çaykara belediyesinden bekliyor ve talep ediyor. Özellikle altı yere yakın araçların karter delmesi ve eğsöz kopmasa sonucu hem kendileri mağdur oluyor, hem de milli servet zarar görüyor. Bilindiği üzere Uzungòl´den yukarı Arpaözü yol ayırımına kadar çift şerit olmak üzere yol parke küp taş ile yapılmıştı. Köy içinde yaklaşık 700 metre 81 mikser betonlama çalışmasının Trabzon Büyükşehir Belediyesince yapılacağı öğrenildi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir