Solaklı Deresi Taştı, Tesisleri Yuttu!

Solaklı Deresi Taştı, Tesisleri Yuttu!

Çaykara ve Dernekpazarı´nda etkili olan şiddetli yağış sebebiyle Solaklı deresi taştı. Dere yatağında bulunan Hazır Beton ve mucur tesisleri sele kapılarak büyük zarar gördü

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde dün öğleden sonra başlayan gece ise şiddetini artıran sağanak yağmur Solaklı deresinin su seviyesini son 10 yılın en üst seviyesine çıkarak sele neden oldu. 

Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinde 2 gün boyunca aralıksız yağan yağmur sonucu taşan Solaklı Deresi, Of-Çaykara Karayolu 5´nci kilometresi, Dumlusu Mahallesi Mevkii´ndeki, Solaklı Deresi yatağında faaliyet gösteren özel bir şirkete ait Hazır beton ve mucur tesisleri ve tesislere ait araçlar sular altında kaldı. /resimler/2015-11/12/2221596103219.jpgDaha önce Solaklı Deresi üzerinde kurulan ve HES´lerin özellikle yaz aylarında kullandıkları suların dere yatağının belirgin şekilde su azalmasını gizlemek için Of ilçesi çıkışından başlayarak dere yatağını daraltıp iki tarafında beton dökülen kanaldan yayaların karşıya geçmek için yapılan köprünün yoğun yağmur sularının sürüklediği ağaçların tıkaması sonucu suyun yön değiştirmesiyle dere yatağında kurulan özel şirkete ait Hazır beton ve mucur tesislerinin tamamı sular altında kaldı. Bazı araçlar suyun etkisiyle dere içinde sürüklenirken ters döndü. Tesislerin tamamı suyun altında kalarak büyük maddi hasar meydana geldi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir