Solaklı Deresi Şairlerinden Öğrencilere Şiir Bayramı

Solaklı Deresi Şairlerinden Öğrencilere Şiir Bayramı

Solaklı Deresi Şairleri tarafından öğrencilere yönelik şiir dinletisi etkinliği gerçekleştirildi.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlik 16 Kasım 2020 Pazartesi akşamı İlçemiz Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Programda ilk olarak Çaykara Belediyesi Kız Öğrenci Yurdunda kalan kız öğrencilere yönelik Şiir Dinletisi programı oluşturulurken daha sonra ise Yerekaban Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler için Şiir Dinletisi programı gerçekleştirildi.

5’İ BİR ARADA

Programda Solaklı Deresi Şairleri Osman Şahin,Mikdat Bal,Tahir Bulut,Mehmet İnan ve Mehmet Savaş Dündar hazırlamış oldukları birbirinden güzel şiirleri öğrenciler ile paylaştılar.

Son derece duygusal anların yaşandığı gecede Solaklı Deresi Şairleri Gençler ile birlikte yıllar öncesine gittiler   ve  tatlı bir nostalji yaşattılar

Uzungöl’lü Genç Turizmci,Profesyonel Fotoğraf Sanatçısı ve Genç Şair Mehmet İnan’ın Moderatörlüğünde  gerçekleştirilen programda sadece şiir okunmadı aynı zamanda şairlerin kendi aralarındaki tatlı sohbetleri,anlattıkları tatlı fıkralar öğrencileri kahkaha tufanına boğdu.

Programda Şairler tarafından kendi yazmış oldukları bireysel şiirler seslendirilirken zaman zaman da şairlerin ortak yazmış oldukları şiirler düet boluşturularak öğrenciler ile paylaşıldı.

Programda tüm şiirler göz kamaştırırken;

Mehmet Savaş Dündar tarafından yazılan ve okunan Anam

Tahir  Bulut tarafından yazılan ve okunan Ey Oğul

Mikdat Bal tarafından yazılan ve okunan En Büyük Nasihat

Mehmet İnan tarafından yazılan ve okunan Çaykara ve Uzungöl

Osman Şahin tarafından yazılan ve okunan Dağlar Düştü Aklıma şiirleri duygusal anların yaşanmasına sebep oldu

ÇAMURALİ DERSLERDEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Solaklı Deresi Şairlerine bu anlamlı ve güzel etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali kendileri için her şeyin ders çalışmak olmadığını öğrencilerin kültürel ve sosyal anlamda da kendilerini yetiştirmelerine çok büyük önem verdiklerini ifade etti.

Solaklı Deresinin yetiştirmiş olduğu önemli Ulusal Şairlerimizi öğrencilerimiz ile buluşturmuş olmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali öğrencilerin bu güzel etkinlikten kazanmaları gereken bir çok kazanım bulunduğunu kendi içlerinden çıkmış ve imkan olarak kendilerinden çok daha sınırlı imkanlar ile şiir alanında Ülke çapında üne kavuşmuş şairlerimizin öğrencilerimiz için mükemmel bir Rol Model olduklarını sözlerine ekledi

ŞAİRLERDEN ÇAYKARA’YA TEŞEKKÜR

Eğitim Öğretimde Akademik olarak zirvede yer alan Çaykara İlçesinde bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Sanatçılar kendilerinin öğrenciler ile buluşmalarını sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’ye teşekkür ettiler.

ŞAİR BULUT-ŞİİR KİTABIM YOK

Senelerdir şiirin içinde yer aldığını ve ömrünü şiir kültürü ile geçirdiğini ifade eden Şair Tahir Bulut yazmış olduğu şiirler ile ilgili bir şiir kitabının bulunmadığını,insanları şiire karşı olan bu ilgisizliğinin kendisinin bu kararı vermesine sebep olduğunu ifade etti.

MİKDAT  BAL-BABAM  SAYESİNDE ŞAİR OLDUM

Rahmetli babasının Merhum dedesinden esinlenerek yazmış olduğu destanlara kendi şiirlerini de eklediğini ifade eden Şair Mikdat Bal babasının okuma bildiğini ancak yazma bilmediğini bu yüzden de şiirlerini kendisine yazdırdığını bu yüzden de Rahmeti babasının şiirlerinden etkilenerek kendisinin de şair olduğunu sözlerine ekledi



İlginizi Çekebilir