Son Yılların En Soğuk Kışını Yaşıyoruz

Son Yılların En Soğuk Kışını Yaşıyoruz

Ülkemizde etkili olan soğuk ve kar yağışı Çaykara´da hayatı olumsuz şekilde etkiledi.

Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ilçe merkezi ile Mahalleler arasındaki ulaşımı aksattı. Zaman zaman elektrik kesintilerine neden oldu. Çaykara belediyesi karla mücadele ekipleri yolları açmak için yoğun çalışmalar başlattı. Ana arter yollarının açıldığı saatlerde kar yağışı devam ediyordu. Hava sıcaklığının Çaykara merkezde -8 derece üst kesimlerde -15 dereceye kadar düşmesi suların donmasına ve büyük buz kitlelerinin oluşmasına neden oldu. Özellikle mahallelerden inecek olan sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda yetkililer uyarıyor. 

/resimler/2016-12/20/1932027184500.jpgÜlkemizin en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl´de yağan kar yağışı beraberinde soğuk havayı getirdi. Hava sıcaklığı -15 dereceye düşmesi göl´ün donmasına neden oldu. Aynı zamanda etrafta kartpostal görüntüler ortaya çıktı. Azda olsa Uzungöl´e çıkan yerli turistler harika doğa karşısında fotoğraf kareleri almaktan geri kalmıyorlar. 

Kar nedeniyle kapanan mahalle yolları ulaşıma açıldı

Çaykara Belediyesi, ilçe genelinde yaklaşık 5 gündür zaman zaman etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yolları açma çalışmalarını tamamladı. Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde ilçe belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla mahalle yollarının çok büyük kısmı yeniden ulaşıma açıldı. Özellikle yüksek kesimlerde bulunan Yaylaönü, Arpaözü, Demirkapı mahallelerin yolları açılırken (Yente) Çayıroba yolunun açma çalışmaları devam ediyor. Bu arada haberimizi yaptığımız sırada etkili kar yağışı devam ediyordu. /resimler/2016-12/20/1932403286016.jpgKapanan yolları açmak için çalışıyoruz

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,  ? ilçe belediyesi olarak hazırladığımız kar mücadelesi eylem planı çerçevesinde ilçemizde bulunan mahalle ana yollara öncelikle açılmasına önem veriyoruz. Şu ana kadar mahalle yollarımızı açmış bulunmaktayız. Sadece (Yente)  Çayıroba yolunu açmak için çalışmalarımız devam etmektedir.  Çalışmalara katılan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, ?dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 

 

 

 



İlginizi Çekebilir