Son Durak

Son Durak

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Son Durak” isimli yazısı sizlerle paylaşıyoruz.

Öğretmen Hilmi Kanık tarafından kaleme alınan “Son Durak” isimli yazısı sizlerle paylaşıyoruz.

Ömür dediğin nedir?Dalda bir kuru yaprak.

100 sene de yaşasan son durak kara toprak…

İnsanoğlu bu.Hayatımız koşturma ile geçer.Hep bir şeylerin peşinden koşarız.Hep bir yerlere yetişebilme gayreti içerisinde oluruz.Ve bizim o koşuşturmamız arasında…Bir bakmışız ki ömür bitmiş farkında bile olamamışız.

Bazen bizim sayfalar dolusu yazamayacağımızı  iki kelimede anlatır bazı sözler.

Dünya dar gelir sana alamazsın hızını

Bir gün gelir Azrail alır son nefesini.

Senelerdir yazdığımız karaladığımız yazılarımız ile insanlara faydalı olabilme gayreti içerisinde oluyoruz.Kimi zaman sevindirici haberleri paylaşıyoruz sizlerle,kimi zaman ise yüreğimizi burkan,içimizi parçalayan buruk haberleri.

25 Nisan 2023 Salı sabahı…İşe gitme hazırlığı yaparken öğrendiğim bir haber.Herkesin olduğu gibi benim de yüreğimi paramparça etti.

Bazı anlar vardır insanın canı yazı yazmak istemez.Bazı anlar vardır insanın canı klavyenin tuşlarına dokunmak istemez.Bazı anlar vardır insanın canı sadece ağlamak ve göz yaşı dökmek ister.

Uzungöl’ün yiğit ve mert delikanlısı Sevgili İsmail Karaca…

Ömrü hep çalışmak ile geçti.Ömrü hep hayat ile mücadele ile geçti.Ama o bu durumdan hiç bir zaman rahatsızlık duymadı.Yaptığı her işi çok büyük bir keyif alarak yaptı.

Mütevazi,alçakgönüllü,beyefendi,her kesimden insan ile kurmuş olduğu mükemmel iletişimi,zengin,fakir,hatırlı,hatırsız ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede kurmuş olduğu örnek insan iletişimi ile hayatı hep örnek bir insan olarak yaşadı Sevgili İsmail Karaca.

Kurmuş olduğu dostluklar hep kalıcı dostluklar oldu.Hiç kimse ile asla ve asla çıkar ilişkisi için dostluk veya arkadaşlık kurmadı.

Hayatı boyunca hep topluma faydalı bir insan olmaya çalıştı.İmkanları ölçüsünde herkese yardımcı olmaya çalıştı.

Ve de en önemlisi 56 senelik kısacık ömrünü tertemiz bir yürek ile Bu fani dünyada hiç kimseyi kırmadan incitmeden küstürmeden,herkesin yüreğinde sıcak bir dostluk kurarak herkesin gönlünü kazanarak ve de örnek bir insan olarak yaşadı.

Esprileri ile şakaları ile herkesin yüreğinde farklı bir yer edindi Sevgili İsmail Karaca.

Ve 24 Nisan akşamı.Çok değer verdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından sadece bir gün sonra.Bizlere,dostlarına,sevdiklerine ve ailesine…Hayatının en büyük şakasını yaparak bir kuş gibi uçuverdi aramızdan.

Mevlanın ona emanet etmiş olduğu.O tertemiz pırlanta gibi yüreği.Kirletmeden,lekeletmeden,içine en küçük bir hile ve hurda katmadan tertemiz bir şekilde yine mevlaya teslim etti sevgili İsmail Karaca.

Her acı farklıdır.Her acının yeri ayrıdır hiç kuşkusuz.

Ama Sevgili İsmail Karaca.Uzungöl’de 2015 yılından bu yana devam eden Genç Acısı ölümlerine bir yenisini daha ekleyerek hepimizi bir kere daha göz yaşlarına boğdu.

Yeni yolculuğunda Rabbim yar ve yardımcın olsun Sevgili Dostum.O dünyalar güzeli tertemiz pırlanta gibi yüreğini Rabbim cenneti ile mükafatlandırsın inşallah.



Anahtar Kelimeler: Durak

İlginizi Çekebilir