Soylu´nun Uzungöl Hassasiyeti

Soylu´nun Uzungöl Hassasiyeti

Taka Gazetesi Genel Müdürü Çaykaralı Hemşehrimiz Zihni Ağırman´ın kaleme aldığı "Soylu´nun Uzungöl hassasiyeti" adlı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

25 Aralık 2015 tarihinde başlattığı turizm toplantılarının sonuncusunu Uzungöl´de yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu´yu kutluyorum.

Bakanlığıyla ilgili olmadığı halde bölge turizmi için adeta seferberlik başlattı. Toplantı üzerine toplantı yapıyor.

Her ay tüm yatırımcı kuruluş temsilcileriyle gerçekleştirdiği ve bir önceki toplantıda konuşulanların değerlendirildiği toplantıda adeta daire amirlerini sözlü sınava tabi tutarak sorguluyor.

Ne yaptın, ne ettin, ne yapacaksın.

Daire amirleri tek tek cevap verdi.

Bence herkes sınavı geçti.

Hepsini tebrik ediyorum. İyi çalışıyorlar, güzel projeler üretiyorlar.

Uzungöl´deki toplantıyı ben de izledim.

Somut adımlar atıldı.

Kangrene dönen sorunlara yerinde çözüm bulundu.

Kimi pratik, kimi planlı- programlı projeli.

Hem de heyecan verici.

Uzungöl´ün sorunlarını dile getirdiğim bir yazımda ne varsa hepsi gündeme geldi. Aynı sorunlar orada yeniden gündeme geldi kısa ve orta vadede çözüm yolları arandı.

Bakan Süleyman Soylu, Uzungöl´ün altın yumurtlayan tavuk olduğunu ifade ederken, doğa cennetinin ışıklandırması için finansmanın da kendisi tarafından sağlayacağını müjdeledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hizmet kalitesi, güler yüz ve turistlerin memnuniyetine dikkat edilmesini istedi.

Turizm zirvesi gerçekten çok faydalı geçti

-İmar planı düzenleniyor

-Afet alanları ıslah edilecek

-Göl temizlenecek. Sezon sonunda 400 bin metreküp hafriyat boşaltılacak.

-Gölün çevresi ve Uzungöl yeniden ışıklandırılacak. Sadece gündüzü değil gecesine de hayranlık kazandıracak. 

-Arıtma sisteminin kapasitesi artırılacak.

- Koşon deresi ıslah edilecek. Birkaç ay içerisinde Garaster yaylası eteklerinde oluşan arazi çatlağı etüt edilerek incelenecek jeolojik raporu hazırlanacak ve bir an önce çalışmalara başlanacak.

-İçerisinde nerede ise basit ameliyatların yapılacağı tam teşekküllü ambulans tahsis edilecek.

-İtfaiye aracı birkaç güne Uzungöl´e çıkacak.

 -Uzungöl yolu güzergâhında düşen kayalar fileleme usulüyle önlenecek.

-Kış aylarında trafiğin aksadığı ve Kanlı Viraj olarak bilinen bölge sürekli açık tutulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu teminatını verdi.

-Trafiği düzenleyecek polis-jandarma-zabıta kuvvetleri oluşturuluyor.

-Teleferik sistemi yap işlet devret modeliyle kurulacak.

Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, yönetim kurulu üyesi Yaşar Akyüz, Uzungöl Birlik AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, Başkan Yardımcısı Murat Akyüz ve Uzungöl Hediyecilik Eşya Derneği Başkanı Mehmet Öztürk ile Otel Sahibi Niyazi Kamaoğlu, Özgür Kul, Hamza Keleş toplantının fevkalade faydalı geçtiğini belirterek başta Bakan Süleyman Soylu olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ettiler.

Gerçekten çok kapsamlı ve önemli bir toplantıydı bu.

Uzungöl´de turizm zirvesini gerçekleştiren Bakan Süleyman Soylu´ya Vali Abdil Celil Öz´e, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´na Milletvekilleri  Ayşe Sula Köseoğlu´na, Muhammet Balta´ya,  Adnan Günnar´a, Salih Cora´ya teşekkür ediyorum.

Uzungöl için her biri proje üreten tüm kuruluş temsilcilerine, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal´a, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız´a, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım´a, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber´e.

Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül´e, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´a, TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu´ya, Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut´a, Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez´e, Karayolları Bölge Müdürü Selahaddin Bayramçavuş´a, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Vedat Çiftçi´ye de teşekkür ediyorum.

Hepsi Uzungöl ve bölge turizmi için çırpınıyor. Müthiş projeleri var. Uzungöl´e ve bölge turizmine her anlamda katma değer katacak projeler üretiyor.

Bir sondaki toplantı Ekim ayında. Tüm bir turizm sezonunun değerlendirmesi yapılacak. Ne konuşuldu ne yapıldı.

Elbette biz de bu projelerin ve verilen sözlerin takipçisi olacağız.



Anahtar Kelimeler: Soylu Uzungöl Hassasiyeti

İlginizi Çekebilir