Sultanmurat Şenleniyor

Sultanmurat Şenleniyor

Geleneksel Sultan Murat Şenlikleri 19-20 Ağustos 2017 Tarihleri,nde Gerçekleştirlecek

Her Yıl Geleneksel olarak düzenlenen Sultanmurat Yaylası Yayla Ortası Şenlikleri 19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı Başkanlığında gerçekleştirilen Organizasyon Toplantısına Çaykara Belediye Başkan Vekili İsmail Hakkı Sivaz, Sultanmurat ve çevre Yaylalarda ikamet eden Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerimizden yaklaşık 20 Mahalle Muhtarımız katıldı.

/resimler/2017-8/3/2146335293576.jpgÇaykara ve Dernekpazarı İlçelerimizde bulunan yaklaşık 20 köyün ortak olarak düzenledikleri Geleneksel Yayla Ortası Şenlikleri Organizasyon Komitesi Toplantısı 03 Ağustos 2017 Perşembe Günü Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı Başkanlığında gerçekleşti.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Çaykara İlçemizin en yoğun katılımlı Şenliğini Organize etmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Zaman zaman çeşitli sebeplerden  dolayı Sultanmurat Şenliklerinin ertelenmek zorunda kaldığını ifade eden Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı bu şenliklerin insanların bir araya gelerek özlem giderdikleri, gelenek ve göreneklerini yaşattıkları günler olduğunu bu yüzden de şenliklerin mutlaka yaşatılması gerektiğini sözlerine ekledi./resimler/2017-8/3/2146561544119.jpgToplantıda Sultanmurat Yayla Ortası Şenliklerinin 19 ve 20 Ağustos olmak üzere 2 gün şeklinde yapılması oy birliği ile kabul edildi.

İLK TÖREN 19 AĞUSTOS´TA

Şenliklerin birinci günü olan 19 Ağustos 2017 Karadeniz Bölgesinin en önemli gelenek göreneklerinden bir tanesi olan Temsili olarak yürüyerek yaylaya çıkma geleneği canlandırılacak.

Yürüyüş Görnek Yaylasından başlayacak.Görnek Yaylasında büyük bir horon halkası oluşturulacak.Ve de bu halka Protokol ile birlikte Görnek yaylasından yola çıkacak.Görnek Yaylası ile Sultanmurat Yaylası arasında bulunan yaklaşık 10 KM´lik mesafe hem horon oynanarak hem de yürüyüş yapılarak kat edilecek.

Görnek Yaylasından sonra ikinci olarak Ağısar Yaylasına uğrayacak olan yürüyüş ekibi burada yorgunluk çayını içtikten sonra Sultanmurat Yaylasına doğru yola çıkacak.

SANATÇILAR 7 AĞUSTOS´TA BELLİ OLACAK

20 Ağustos 2017 Pazar Günü ise Geleneksel Sultanmurat Şenlikleri gerçekleştirilecek.Şenliklerde  özellikle Çaykara ve Dernekpazar´lı bir çok Sanatçının sahne alması bekleniyor.Muhtarlar ve Protokol  üyeleri şu an şenliklerde sahne alacak olan sanatçıların belirlenebilmesi için yoğun bir tempo içerisinde çalışıyorlar.

07 Ağustos Pazartesi günü Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı Başkanlığında gerçekleştirilecek olan  iki,nci toplantıda 20 Ağustos Pazar Günü gerçekleştirilecek olan Şenliklerde sahne alacak olan sanatçılar belli olacak.

Şenliklerde sahneye çıkacak olan sanatçılarımız belli olduğu an Ç:aykara Gündem farkı ile okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.

HAYDİ ÇAYKARA GÖREV BAŞINA

19-20 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Geleneksel Yayla Ortası Sultanmurat Şenliklerinde tüm Çaykara´lı hemşerilerimizi buluşmaya davet ediyoruz.Haydi Çaykara?Kültürel değerlerimizi yaşatmak,özlem gidermek ve de ömrümüz boyunca unutmayacağımız muhteşem bir gün yaşamak için?19-20 Ağustos tarihlerinde kimselere randevu vermeyin de Sultanmurat Şenliklerinde buluşalım Efendim.

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Sultanmurat Şenleniyor

İlginizi Çekebilir