Sultanmurat Yayla Şenlikleri 20 Ağustos'ta Yapılacak

Sultanmurat Yayla Şenlikleri 20 Ağustos

Sultanmurat Yayla Şenlikleri 20 Ağustos'ta Yapılacak

Her sene Geleneksel olarak gerçekleştirilen Sultanmurat Yaylası Yayla Çaykara Belediyesi tarafından Ortak olarak organize ediliyor. Şenliği 20 Ağustos 2023 Pazar Günü gerçekleştirilecek. 

Daha Önceki Senelerde Çaykara Belediyesi tarafından Organize edilen Sultanmurat Yaylası Şenlikleri 2023 Yılında Trabzon Kültür Yolu Festivalleri Etkinlikleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi tarafından organize ediliyor. 

Her sene gurbetten tatil için Çaykara’ya gelen binlerce Çaykara’lı ile hemşerilerimizi bir araya getirerek hasret gidermelerini sağlayan,ayrıca misafirlerin de yoğun bir ilgi gösterdikleri ve Çaykara İlçesinin en yoğun katılım ile gerçekleştirilen Festivallerinden bir tanesi olarak bilinen Sultanmurat Şenliğinin 2023 yılında da çok yoğun bir katılım ile gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. 

Geleneksel Sultanmurat Şenliklerinde Orkestra ekibinde Kemençe’de Dursun Akyüz ve İlhan Yüce,klavyede Furkan Yılmaz,bağlamada Emirhan Soytürk ve kavalda Nurettin Kahveci sahne alacaklar. 

Karadeniz Şenliklerinin efsane iki sunucusu İso Show ve Aslan Kar’ın Sunucueleneksel Sultanmurat Şenliklerinde Karadeniz Müziğinin birbirinden değerli Sanatçıları Çaykara insanı ile buluşacak. 

Karadeniz Müziğinin güçlü sesleri Hızır Dinçer,Cemal Kayggusuz,Beşköylü Adem,Seyfettin Çakıral ve Cengiz Selimoğlu muhteşem konserleri ile Sultanmurat’ta hayranları ile buluşacaklar. 

Birlik,beraberlik ve kardeşliğin tavan yapacağı Geleneksel Sultanmurat Yayla Şenliklerinde tüm katılımcıları beklediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Geleneksel Sultanmurat Şenliklerinin her sene insanlarımızın buluşma ve hasret giderme özelliği taşıdığını yurt içinde ve yurt dışında ikamet edip yaz tatili için Çaykara İlçesine gelen misafirlerimizin buluşma,hasret giderme ve çocukluk anılarını tazeleme özelliği taşıdığını ifade etti. 

Sultanmurat Şenliklerinin Organizasyonun Çaykara Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini anımsatan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,lusal bir Şenlik formatına ulaştırmak için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Hemşerimiz Sayın Murat Zorluoğlu ile birlikte bu organizasyonu planladıklarını 20 Ağustos 2023 Pazar Günü tüm hemşerilerimizi Sultanmurat Şenliklerine beklediklerini ifade etti. 

 



İlginizi Çekebilir