Sultanmurat Yolunda Yer İşaretleri Alarmı

Sultanmurat Yolunda Yer İşaretleri Alarmı

Sultanmurat Yolu Aymeydanı Mevkiinde Yer Çizgilerinin bulunmaması her hafta kazaların olmasına sebep oluyor

Çaykara Turizminin en önemli Merkezlerinden Sultanmurat Yolunda Aymeydanı mevkiinde yol çizgileri ve yol kenarındaki banketlerin bulunmaması bölgede her hafta çok sayıda kazanın meydana gelmesine sebep oluyor.

Son olarak 21 Ağustos Cumartesi akşamı Sürmene Beşköy'den Birsen Kambur yönetimindeki 61 SD 663 plakalı özel araç uçuruma uçarken araç sürücüsü Birsen Kambur ağır yaralandı çocukları ise kazadan hafif sıyrıklarla ile kurtuldular.

Bölgede Turizm İşletmeciliği yapan Kemal Sakal Aymeydanı mevkiinde Yer İşaretlerinin olmaması sebebi ile her hafta bir çok kazanın yaşandığını ifade etti.

Yaz mevsimi boyunca bölgeden her gün 1000-1500 aracı geçtiğini yerli ve yabancı onbinlerce kişinin Uzungöl ziyareti kapsamında bu yolu kullanarak Sultanmurat Yaylasına gittiklerini ifade eden İşletme sahibi Kemal Sakal bölgenin aşırı derecede sisli olduğunu sürücülerin yolu görememeleri sebebi ile yoldan çıkarak kaza yaptıklarını ifade etti.

Yolda çok acil olarak sürücülere yolu anımsatacak yol işaretleri ve banketlere ihtiyaç olduğunu ifade eden Kemal Sakal sözlerini şöyle sürdürdü.Bölgede sürekli sis olması sebebi ile araçlar önlerini göremiyorlar.Bu durumda araç sürücülerinin yolu takip edebilmesi için yolda Yer İşaretlerinin görünür bir şekilde çizilmesi gerekiyor.Ayrıca yine aynı yolda yolun bittiğini sürücülere anımsatacak olan Banketlerin çizilmesi gerekiyor.

Bunun yanı sıra Sisli Bölge Sarı Çizgi mümkünse Güneş Enerjisi ile beslenen sintalizasyonlar yapılmalı. Yine bu bölgede banket ile yolu ayıracak yer çizgilerinin acilen çizilmesi gerekiyor.Siste farkedilecek bir şekilde yer çizgilerinin oluşturulması gerekiyor. Yol dışında kalan banketin belirgin bir şekilde oluşturulması gerekiyor.



İlginizi Çekebilir