Suruç´tan Uzungöl´e Gönül Köprüsü

Suruç´tan Uzungöl´e Gönül Köprüsü

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Eşleri Emine Erdoğan´ın Himayelerinde başlatılan ve de İçişleri Bakanlığı tarafından Yürütülen ve de Trabzon ve Şanlıurfa illerinde okuyan Öğrencilerimiz arasında ?Gönül Köprüsü? Kurulması hedeflenen Şanlı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın Eşleri Emine Erdoğan´ın Himayelerinde başlatılan ve de İçişleri Bakanlığı tarafından Yürütülen ve de Trabzon ve Şanlıurfa  illerinde okuyan Öğrencilerimiz arasında   ?Gönül Köprüsü? Kurulması hedeflenen Şanlıurfa Trabzon Buluşmaları devam ediyor./resimler/2018-4/7/1256091984610.jpg8 Mart 2018 tarihinde  başlayan ve her hafta yaklaşık 200 Öğrenci Grubunu Trabzon İlimizde Misafir ettiğimiz Gönül Köprüsü Projesi kapsamında bu hafta Şanlıurfa İli Suruç  İlçesinden Trabzon İlimize gelen 230 öğrenci 6 Nisan Günü Uzungöl´de misafir edildiler.

KAYMAKAM AYRANCI VE BAŞKAN TOK KARŞILADI

Şanlıurfa Suruç´tan gelen 230 kişilik öğrenci Grubu ve öğretmenlerini Uzungöl´de hoş bir sürpriz bekliyordu.Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ,Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali öğrencilerimizi Uzungöl´de karşıladılar ve de gün boyunca öğrencilerimizin tüm etkinliklerinde onlarla birlikte oldular.

5 Nisan 2018 Perşembe Günü Trabzon İlimize gelen öğrenci ve öğretmenler 4 gün boyunca Trabzon İlimizde misafirimiz oluyorlar./resimler/2018-4/7/1256499329142.jpg4 Gün Boyunca Trabzon İlimizde bulunacak olan öğretmen ve öğrencilerimiz bu süre içerisinde Trabzon İlimizin Tarihi ve doğal güzelliklerini  gezip görme imkanına sahip olacaklar.

 UZUNGÖL´DE ŞAMPİYON TRABZON SESLERİ

Uzungöl´de ilk olarak Glazomat mevkisine çıkan öğretmen ve öğrenciler buradan muhteşem Uzungöl fotoğrafları çekme imkanına sahip oldular.

Daha sonra Barajlar Bölgesine çıkan Öğretmen ve Öğrenciler buradaki görüntüye de hayran kaldılar ve bolca resim çektiler.

Bir sonraki durak olarak Çaykara Belediyesi tarafından yapımı bu sene tamamlanan Macera Parkını ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerimiz Macera Parkına da bayıldılar.

Daha sonra Çaykara Belediyesi tarafından yapımı bu sene tamamlanan Seyir Terasına çıkan öğretmen ve öğrenciler buradan Uzungöl´ü kuş bakışı seyretme imkanı yakaladılar.

Gölün etrafını da dolaşan öğretmen ve Öğrenciler Uzungöl Merkez Camii önünde Toplu Resim çektirmeyi ihmal etmediler.Cami önünde ?Bordo-Mavi- Şampiyon Trabzon? Sloganları atan öğretmen ve öğrenciler göl etrafındaki yürüyüşlerinde de Trabzon Spor lehine tezahürat ve slogan attılar.

ÖĞLE YEMEĞİ

Daha sonra öğretmenleri ile birlikte Uzungöl´de Öğle yemeğini yiyen öğretmen ve öğrencilerimizin öğle yemeklerine Kaymakam Ayranci,Başkan Tok ,Uzungöl Muhtarı Tahan ve de İlçe Milli Eğitim Müdürü Çamurali de eşlik etti.

BU GÜN AKYAZI STADYUMUNDA OLACAKLAR

Şanlıurfa İli ile Trabzon İlimizin geçmişten bu güne kadar her zaman kardeş iki İl olduklarını ifade eden öğrenciler 2010 Yılında Şanlıurfa GAP ARENA´da oynanan Trabzon Spor Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası Finalinde Urfa´lı taraftarların çok büyük bir bölümünün Trabzon Sporumuzu Desteklediklerini sözlerine eklediler.

Trabzon Spor Futbol Takımımızın bu gün Akyazı Spor Kompleksi Şenol Güneş Stadyumunda oynayacağı Kayseri Spor Karşılaşmasını tribünden takip edecek olan 230 öğrenci takımımıza destek vererek muhteşem bir gün yaşayacaklar.

Organizasyon Komitesi tarafından Trabzon İlimizde muhteşem bir şekilde ağırlandıklarını anımsatan Öğrenciler başta Organizasyon Komitesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

PROJEYİ ANIMSAYALIM:

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ?Biz Anadoluyuz? projesi kapsamında 26 Ekim tarihinde Şanlıurfa´dan Trabzon´a gelen ilk kafile ile ilgili ön hazırlık toplantısı  Valimiz Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

 ?Biz Anadoluyuz? projesinin iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulmasını sağlayacağını ifade eden Vali Yücel Yavuz  ?İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulanan proje terörle mücadelenin önemli bir ayağını oluşturmaktadır. Proje kardeşlik ruhunun gelişmesini sağlayarak Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki çocuklarımızın, gençlerimizin değişik illlere götürülerek  terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını, eşleştirilen iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasını amaçlıyor. Biz Anadoluyuz projesi  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve  altı 50 bin öğrencimizin ükemizin farklı illerine ziyaret etmeleri sağlanacak ? dedi.

 ŞANLIURFA´DAN TRABZON´A "GÖNÜL KÖPRÜSÜ"

 Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nden gelen çocukların ülkemizin kültürel değerlerini tanıması bakımından  projenin  çok önemli olduğunu ifade eden Vali Yavuz  ? Proje kapsamında Şanlıurfa ile ilimiz eşleştirildi. Projenin 180 günlük eylem planında Şanlıurfa´dan ilimize toplamda 3500 öğrencimizin gelmesi planlanmaktadır.  Şanlıurfa Valiliği tarafından belirlenen ilk kafileyi yarın İçişleri Bakanımız   Sayın Süleyman Soylu ile Trabzon Havalimanı´nda karşılayacağız. Proje ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemli. Böyle güzel bir projede, biz Trabzon olarak en iyisini yapmalıyız. Herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için  önceden her türlü tedbiri alacağız.? dedi. 

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir