Suudi Arabistan Türkiye'ye Seyahat Kısıtlamasını Kaldırdı

Suudi Arabistan Türkiye

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye Seyahat Kısıtlamasını Kaldırması Karadeniz ve Ülke Turizminin En Önemli Merkezlerinden Uzungöl'de Memnuniyetle Karşılandı.

Suudi Arabistan'dan, Türkiye'ye seyahat kısıtlamasını kaldırdı!

Suudi Arabistan, Trabzon dahil Türkiye’de bir çok ilin beklediği haberi duyurdu. Suudi Arabistan, Türkiye dahil 4 ülkeye Koronavirüs seyahat kısıtlamasını kaldırdı. Yeni alınan kara doğrultusunda Suudi Arabistanlı turistler artık Trabzon’a bir kısıtlama olmadan seyahat edebilecek. 

Suudi Arabistan, Trabzon’da turizm sektörünün beklediği haberi duyurdu. Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığnını Suudi Basın Ajansı’nda (SPA) yayınlanan açıklamasında Türkiye dahil Etiyopya, Vietnam ve Hindistan’a Kovid 19 nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını bildirdi. 

Kısıtlamanın kaldırılması Trabzon turizm sektörüne de doping etkisi yaratması bekleniyor. Kısıtlamanın kaldırılmasıyla birlikte Trabzon’dan Suudi Arabistan4a direkt uçuşların yapılabileceği ifade edildi. 

Covit 19 tedbirleri kapsamında Suudi Arabistan tarafından 24 Mayıs 2022 günü aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 16 ülkeye seyahat yasağı getirmişti. 

MUHTAR ÖZTÜRK-UZUNGÖL HAZIR

Uzungöl’ün tüm destinasyonları ve altyapısı ile birlikte 2022 yılı Turizm Sezonuna hazır olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,tüm Dünyayı etkisi altına alan covit 19 salgın hastalığı sebebi ile 2020 ve 2021 yıllarında durgun bir Turizm sezonu yaşayan Uzungöl’ün 2022 yılında ise daha önceki senelerde olduğu gibi milyonlarca misafire ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu ve Suudi Arabistan tarafından alınan Seyahat Kısıtlamasını kaldırma kararını memnuniyet ile karşıladıklarını sözlerine ekledi.

BAŞKAN KELEŞ-KARAR BİZİ MEMNUN ETTİ

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden olan Uzungöl’ün 2022 Turizm sezonuna da mükemmel bir başlangıç yaptığını ifade eden Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Suudi Arabistan tarafından alınan Seyahat Kısıtlaması kararının kaldırılmış olmasının memnuniyet verici bir karar olduğunu,şu an itibarı ile %80 dolaylarında seyreden otel doluluk oranlarının Suudi Misafirlerin de gelişi ile %100’lere ulaşacağını sözlerine ekledi.

Dünyanın en önemli Turizm Merkezlerinden Uzungöl’ün altyapı,tesis,personel,hizmet kalitesi,zengin turizm alternatifleri ve modern turizm tesisleri ile Dünya Turizmine göz kırptığını ifade eden Başkan Mehmet Keleş,Uzungöl’ün ziyarete gelen tüm misafirlerin gözünde olumlu ve çok güzel bir etki bıraktığını,bu yüzden de yıllar geçtikçe Uzungöl’ün Cazibe Merkezi olma yönünde ivmesini daha yukarılara çıkardığını ifade etti.

BAŞKAN AKYÜZ-UZUNGÖL MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYACAK

Uzungöl’de bulunan İşletmeler olarak Suudi Arabistan kararını memnuniyet ile karşıladıklarını ifade eden Uzungöl Birlik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,48  senedir Ülke ve Dünya Turizmine büyük bir başarı ile hizmet veren Uzungöl’ün 2022 Turizm sezonunda da misafirlerini en mükemmel bir şekilde ağırlayacağını sözlerine ekledi.

Uzungöl’de yerli ve yabancı misafir ayrımının bulunmadığı,tüm misafirlerin başlarının tacı olduğunu ifade eden Başkan Akyüz,Pandeminin ardından yoğun ve kalabalık bir Turizm sezonu beklentisi içerisinde olduklarını,şu ana kadar her şeyin planladıkları şekilde devam ettiğini ve Suudi Arabistan Seyahat Yasağının kaldırılması ile birlikte tam kapasite ile Ülke ve Dünya Turizmine hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

BAŞKAN İNAN-UZUNGÖL HER ZAMAN CAZİBE MERKEZİ

Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün 2022 yılında yepyeni yüzü ve muhteşem doğal güzellikleri ile misafirlerini ağırlamaya başladıklarını ifade eden Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan,2022 yılı Turizm sezonunun mükemmel bir şekilde başladığını şimdi ise Suudi Arabistan kapılarının da açılması ile Uzungöl’ün mükemmel bir Turizm sezonu yaşamaya hazırlandığını ifade etti.

Turizm Merkezi Uzungöl’ün modern tesisleri,mükemmel altyapısı,alternatif turizm alanları,birbirinden zengin turizm ve doğa sporları altyapısı ile bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılında da misafirlerine ev sahipliği yapmaya başladığını ifade eden Başkan İnan,Suudi Arabistan’dan gelen misafirlerin Uzungöl’ü çok sevdiklerini ve de hepsinin Uzungöl’den mutlu ve mesut ayrıldıklarını şimdi ise Uzungöl’ün iki senelik bir aranın ardından yeniden Suudi Arabistan’dan gelecek olan misafirlerine ev sahipliği yapacak olmasının tatlı heyecanını yaşadıklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir