TABLET PC ÇEŞİTLERİ

TABLET PC ÇEŞİTLERİ

Masa üstü bilgisayarlar sonrasında gelen diz üstü bilgisayarlar, kolay taşınabilme özellikleri ile büyük ilgi görmüştü.

     

Masa üstü bilgisayarlar sonrasında gelen diz üstü bilgisayarlar, kolay taşınabilme özellikleri ile büyük ilgi görmüştü. Günümüzde ise artık tablet PC modelleri ile bu kolaylık konfora dönüşmüş durumdadır. El boyutuna inen bilgisayarlar çok daha pratik bir şekilde kullanılabiliyor ve satış oranları incelendiğinde ise tablet satışlarının her geçen çok daha fazla arttığı görülebiliyor. Bu alanda en popüler markalar arasında Apple, Samsung, Hometech, Polypad, Everest, Casper, Microsoft, Asus seçenekleri sayılabilir.

Bu cihazlar içerisinde en çok Apple A8X, Arm Cortex, Intel Atom işlemci türleri bulunmaktadır. İşlemci hızı olarak ise 1,2 ve 1,3 GHz hızları tablet modellerinde en çok karşılaşılan seçenekler arasında olmaktadır.  İki ve dört çekirdekli işlemcilerde tablet PCmodellerinde en çok karşılaşılan seçenekler olmaktadır. Ram seçimlerinde ise bu popüler firmaların daha çok 1 ve 2 GB özelliklerinde geçici hafızalar tercih ettiği görülmektedir. Dâhili bellek olarak ise bireysel kullanımlarda saha 8 ve 16 GB değer aralıkları tercih edilirken, kurumsal alanda daha çok 64 ve 128 GB değer aralıklarında hafıza boyutları tercih edilmektedir.

Ekran boyutu olarak 7 ve 9 inç kullanım durumuna göre en fazla tercih edilen ekran seçenekleri olmaktadır. Genel olarak kapasitif ekranlara sahip modellerde ön kamera 1,2 mp ile 5 mp aralığında, araka kamera ise 8 mp´e kadar çıkabilmektedir. Bu alanda en uygun fiyat araştırmaları için http://www.bilio.com/tablet-pc-c4793/adresi içerisinde karşılaştırmalı olarak ürün tercihleri yapabilmek mümkündür.



Anahtar Kelimeler: TABLET ÇEŞİTLERİ

İlginizi Çekebilir