Taşkıran Çevreye Açılıyor

Taşkıran Çevreye Açılıyor

Devlet Okulları Arasında Trabzon´un Tek Çevreci Devlet Okulu m olan Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu Çaykara´ya Eğitim Gezisi Düzenledi

Eğitim alanında her gün yeni bir gelişim ve değişimin yaşandığı Çaykara İlçemizde Değişimin ismi bu defa yine son zamanlarda ismini sıkça duymaya alıştığımız Taşkıran Mustafa ÖZER Ortaokulundan geldi.Göreve başlayalı henüz 1 yıl gibi çok kısa bir zaman dilimi geçmesine rağmen Akademik ve Sosyal Etkinlikler anlamında Taşkıran´a kazanılmadık başarı bırakmayan Okul Müdürü Emre Akkaya bu defa yine bir Kültürel etkinlik ile Çaykara´nın gündemine oturmayı başardı./resimler/2015-12/29/1704479369347.jpgBir süre önceTrabzon İlimizde Devlet Okulları arasında Tek EKO Okul Ünvanını almayı başaran Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu bu defa Çaykara İlçesine uzanarak etkinlik alanını genişletmeye çalışıyor.

Peki EKO Okul Nedir?

Eko Okullar Programı Okul Öncesi Eğitim Kurumları ile İlkokul ve Ortaokullarda çevre bilinci,çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma Eğitimi verebilmek için uygulanan bir programdır.Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler,hem de ailelerini Yerel Yönetimleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

İşte Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulumuz bu amacı yerine getirmek üzere Okul Müdürü Emre Akkaya ve Rehber Öğretmenleri nezaretinde Çaykara İlçemize bir çalışma ve ziyaret gezisi düzenledi..

İlk olarak Çaykara´da bulunan Esnafları ziyaret eden öğrenciler Esnaflardan İlçenin Çevre Sorunları  hakkındaki görüşlerini aldı. Çevre sorunları ile ilgili olarak esnafların dileklerini de dinleyen öğrenci grubu Esnaflara Teşekkür ederek Esnaf ziyaretini tamamlamış oldular.

Daha Sonra Çaykara Merkezde bulunan Okulları ziyaret eden Öğretmen ve öğrenciler hem öğretmen hem de öğrencilerden Yaşanılabilir bir çevre hakkındaki, görüş ve önerilerini aldılar.

Çaykara Doktor Mehmet İlhan Durgun Devlet Hastanesini ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler burada da Doktor ve Sağlık çalışanlarından Hem Yaşanılabilir bir çevre ile ilgili görüş ve önerilerini aldılar hem de bu konu ile ilgili karşılaşılan sorunları not ettiler.

Daha Sonra Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Temel Şimşek´i ziyaret eden Öğretmen ve Öğrenciler Başkan Tok´tan yaşanılabilir bir çevre hakkındaki görüş ve önerilerini dinlediler.Daha sonra Yaptıkları incelemeler hakkında Başkan Şimşek´e bilgiler sundular./resimler/2015-12/29/1706077808102.jpgSon olarak ise Çaykara Belediye Başkanını ziyaret eden Öğretmen ve Öğrenciler Yaptıkları çalışmalar hakkında Belediye Başkanını bilgilendirdiler.Yaşanılabilir bir Çevre konusunda kendi çalışmaları ve yaptıkları çalışmalar soınucunda topladıkları halkın taleplerini Belediye Başkanına ileten Proje Ekibi bu konuda Belediye Başkanından destek istedi.

Öğrencilerin kendisini ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykaradaki Eğitim Faaliyetleri ile her zaman gurur duyduklarını ifade etti.İlçe Milli Eğitim Müdürü,Okul Müdürleri , Öğretmenler,Öğrenciler ve veliler ile birlikte Kocaman bir aile olduklarını ve bu mutlu aile ortamı içerisinde Başarıların peş peşe geldiğini ifade eden Başkan Hanefi Tok,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulunun bu projesinin de kendisini çok fazla duygulandırdığını ifade edtti.

Uygar İnsanın yaşadığı ve bulunduğu Ortamı Temiz tutması ve gelecek nesillere temiz ve sağlıklı  bir şekilde devretmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tok,Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimizin bu proje ile kendilerine mükemmel bir model oluşturduklarını ifade etti.

Çaykara´nın Çevre sorunlarını çok iyi bildiklerini ancak öğrencilerin bu proje ile ilgili olarak kendilerine sundukları görüş ve önerileri de çok fazla dikkate alacaklarını ifade eden Başkan Hanefi Tok Proje ile ilgili katkıları olan Başta Okul Müdürü Emre Akkaya olmak üzere Öğretmen,öğrenci ve velilere teşekkür etti.



Anahtar Kelimeler: Taşkıran Çevreye Açılıyor

İlginizi Çekebilir