Taşkıran Eğitim Kurumlarından Meyve Fidanı Etkinliği

Taşkıran Eğitim Kurumlarından Meyve Fidanı Etkinliği

Trabzon’un Çaykara İlçesinde öğrenciler tarafından meyve fidanı dikme programı gerçekleştirildi

Trabzon’un Çaykara İlçesinde öğrenciler tarafından meyve fidanı dikme programı gerçekleştirildi

Çaykara İlçesi Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından gerçekleştirilen etkinlijkte her öğrenciye birer adet elma,armut ve Trabzon Hurması Fidanı verilerek öğrencilerin bu fidanları evlerinin bahçelerine dikmeleri istendi.

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından her sene geleneksel olarak gerçekleştirilen meyve fidanı dikme etkinliğinin  Dördüncü yıl etkinliği 6 Mart 2024 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Sakarya Trabzon’lular Derneği Başkanı Fehmi Çelebi ve Yönetim Kurulu üyelerinin Destek ve katkıları ile Gerçekleştirilen  meyve fidanı etkinliğine   Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Sakarya Trabzonlular Derneği  Yönetim Kurulu üyesi Necati Engin Güneş,Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Şube Müdürü Numan Tuncer ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

SENİN DE BİR DİKİLİ AĞACIN OLSUN Sloganı ile gerçekleştirilen meyve Fidanı Dikimi etkinliğinde öğrencilere doğayı ve doğalı sevdirmek,doğal beslenme alışkanlığı kazandırmak,Trabzon ve çevresinde dedelerimiz tarafından dikilmiş olan meyve fidanlarının hayırsever iş adamlarının desteği ile yeniden yaşama kazandırılması amaçları ile gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programda Taşkıran Eğitim Kurumları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ayşe Güner  tarafından proje ile ilgili bilgilendirme çalışması gerçekleştirilirken,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Sakarya Trabzonluklar Derneği Başkan Yardımcısı Necati Engin Güneş tarafından birer selamlama konuşması gerçekleştirildi.

Programda Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Sakarya Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcıso Necati Engin Güneş’e projeye katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğü personeli tarafından elma armut ve Trabzon hurması fidabları okul bahçesinde temsili olarak toprak ile buluşturulurken ayrıca fidanların nasıl dikileceği de uygulamalı olarak öğrencilere gösterildi.

Daha sonra her öğrenciye birer tane olmak üzere elma,armut ve Trabzon Hırması fidanları öğrencilere dağıtılarak bu fidanların öğrenciler tarafından gösterildiği şekilde evlerinin bahçelerine dikmeleri istendi.



İlginizi Çekebilir