Taşkıran´da Afet ve Acil Durum Semineri

Taşkıran´da Afet ve Acil Durum Semineri

Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Ekipleri tarafından İlçemiz Taşkıran Eğitim Kurumlarında Öğrenim gören Öğrencilere yönelik ?Doğal Afet ve Acil Durum? Semineri verildi.

Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Ekipleri tarafından İlçemiz Taşkıran Eğitim Kurumlarında Öğrenim gören Öğrencilere yönelik ?Doğal Afet ve Acil Durum? Semineri verildi.

19 Aralık 2019 Perşembe Günü Taşkıran Eğitim Kurumları Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Seminer Çalışmasında Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Teknisyenleri Hasan Yazıcı ve İsa Sönmez ile Endüstri Mühendisi Serpil Kadıoğlu tarafından Öğrencilere Doğal Afet ve Acil Durum ile ilgili Seminer verildi.

/resimler/2019-12/19/1505133593314.jpg

Doğal Afet Durumunda nasıl davranılması gerektiğini öğrencilere hem sözlü hem de uygulamalı olarak gösteren  İl Afet ve Acil Durum Ekipleri daha sonra ise Uygulamalı olarak Doğal Afet Durumunda nasıl davranılması gerektiğini öğrencilere uygulamalı olarak yaptırdılar.

Öğrencilerin acil Bir Durum ile karşılaştıklarında yapmaları gereken davranışları da öğrenc ilere uygulamalı olarak gösteren Ekibimiz daha sonra ise Sembolik olarak bir Acil Durum Uygulamasını önce kendileri öğrencilere gösterdi daha sonra ise Öğrencilerin aynı çalışmayı yapması sağlandı.

/resimler/2019-12/19/1505446562790.jpg

HACIMAHMUTOĞLU-BİR GÖREVİMİZ DE ÇOCUĞU HAYATA HAZIRLAMAK

Okulların en önemli görevlerinden bir tanesinin öğrenciyi akademik olarak bir üst öğrenim kurumuna hazırlamak olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu Okulların bir diğer görevinin ise çocuklarımızı Sosyal hayata hazırlamak olduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2019-12/19/1506056406821.jpg

Mükemmel Sunum ve Uygulamalı Seminer  çalışmasından dolayı Trabzon Valiliği İl Afet ve Acil Durum Ekibine teşekkür ettiklerini ifade eden Müdür Hacımahmutoğlu gerçekleştirilen mükemmel seminer sayesin de Öğrencilerin hem Doğal Afet hem de Acil Durum hakkında bilgi sahibi olduklarını ve bu durumda nasıl davranılması gerektiği hususunda öğrencilerde Farkındalık oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

 

3  KİTAPCIK DAĞITILDI

 

Seminer Çalışmasında Öğrencilere

 

1-Afetlerde ilk 72 Saat

 

2-Afet ve Acil Durumlar Eğitim Kiti

 

3-Sığınağınız Hazır mı?

 

Adlı Eğitim Kitapları dağıtımı gerçekleştirildi.

 

KONU BAŞLIKLARI

 

İşte gerçekleştirilen Seminerdeki Konu başlıkları

 

SIĞINAĞINIZ HAZIR MI?

 

1-Sığınma yeri nedir?

 

2-Sığınakların Özellikleri

 

3-Sığınaklarda bulunması gereken malzemeler

 

4-Sığınak ve Sığınma yerlerinde davranış

 

DEPREM

 

1-Depremden Önce Davranış şekli ve hazırlık

 

2-Deprem Esnasında Davranış ve Hareket Şekli

 

3-Depremden Sonra Sakin Davranma ve Güvenli Yere Gitme

 

AFETLERDE 72 SAAT

 

A-SEL

 

1-Sel Sırasında ne yapmalıyız?

 

2-Sel sonrasında ne yapmalıyız?

 

B-HEYELAN

 

1-Heyelan öncesinde ne yapmalıyız?

 

2-Heyelan sırasında ne yapmalıyız?

 

3-Heyelan sonrasında ne yapmalıyız?

 

C-ÇIĞ

 

1-Çığ öncesinde ne yapmalıyız?

 

2-Çığ  sırasında ne yapmalıyız?

 

3-Çığ sonrasında ne yapmalıyız?

 

 

 



İlginizi Çekebilir