Taşkıran´da Her çocuğun Bir meyve Fidanı Var

Taşkıran´da Her çocuğun Bir meyve Fidanı Var

Okul Müdürü İdris hacımahmutoğlu Tarafından Proje Kapsamında Temin edilen 170 Meyve Fidanı Öğrencilere Dağıtıldı

Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından ?Senin De Dikili Bir Ağacın Olsun? Projesi kapsamında Okul bahçesine ve de evlerine  her öğrenci tarafından Fidan Dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

YOĞUN KATILIM

?Senin De Dikili Bir Ağacın Olsun? Fidan dikme Töreni 02 Nisan 2018 Pazartesi Günü Taşkıran Eğitim Kurumları Okul Bahçesinde gerçekleştirildi./resimler/2018-4/2/1512072302535.jpgHER ÖĞRENCİYE BİR MEYVE FİDANI

Kadıköy Belediye Başkanı Trabzon´luı Hemşerimiz  Aykurt Nuhoğlu tarafından Taşkıran Eğitim Kurumlarına toplam 170 adet meyve fidanı gönderildi.

Her Öğrenciye birer meyve fidanının gönderildiği proje kapsamında meyve fidanları Yalova´dan Kamyon ile okulumuza gönderildi.

Proje kapsamında ayrıca Okul Müdürü,Öğretmenler ve de Okul Aile Birliği Başkanı için de meyve fidanı gönderildi.

KAYMAKAM AYRANCI DA KATILDI

Törene Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş,İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan,İlçemiz Çamlıbel Mahallesi Muhtarı aynı zamanda Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

KAYMAKAM AYRANCI -AĞACI YAŞAT Kİ İNSAN YAŞASIN

Bir insanın hayatı boyunca geride bırakabileceği en güzel miraslardan bir tanesinin dikili bir ağacının olması olduğunu anımsatarak konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Atalarımızın ?Ağacı Yaşat Ki İnsan Yaşasın? Atasözünün bu gerçeği en güzel bir şekilde ifade ettiğini sözlerine ekledi./resimler/2018-4/2/1513315272896.jpgİnsanoğlu´nun dünyada fani olduğunu ve de ömrünü tamamladıktan sonra bu dünyadan göçüp gittiğini anımsatan Kaymakam Ayrancı oysa insanoğlunun dikmiş olduğu fidanların ileride ağaç haline gelerek çok uzun seneler insanlara hizmet verebileceğini sözlerine ekledi.

Fidan Dikimi töreninde öğrencilerimizin gözlerindeki sevinç parıltılarını ve de ağaç sevgisini gördüğünü anımsatan Kaymakam Ayrancı başta Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu olmak üzere projede emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

HACIMAHMUTOĞLU-BİR AĞAÇ BİR İNSAN DEMEK

Öğrencilerine ağaç ve fidan sevgisini aşılamak amacı ile bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu Projelerine desteklerinden dolayı Başta İlçemiz Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı´ya,Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye Okulu ve öğrencileri adına teşekkür etti./resimler/2018-4/2/1514153554959.jpgMeyve Fidanlarını İstanbul´dan öğrencilerine ulaştıran Trabzon´lu Hemşerimiz Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu´na ayrıca teşekkür eden Müdür Hacımahmutoğlu bir insan dikmenin bir insanı yetiştirmek kadar önemli olduğunu insanlar öldükten sonra dikmiş oldukları meyve fidanlarının onların eseri olarak yaşamaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

BİRKAN-FİDAN DİKİMİNİ  ANLATTI

Çaykara İlçe Tarım Müdürlüğü Etkinliğe yoğun bir katılım sağladı.İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan,Ziraat Mühendisleri Engin Pehlivan,Mehmet Süleymanoğlu ve Melek Gür öğrencilerimizin bu en heyecanlı günlerinde çocuklarımızın yanında yer alarak mutluluklarını paylaştılar.

Fi,dan Dikimi esnasında ise Ziraat Mühendisi Engin Pehlivan tarafından öğrencilere meyve fidanının nasıl dikileceği,dikilirken dikkat edilmesi gerekenler öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı

PROTOKOL TARAFINDAN FİDAN DİKİMİ

Kaymakam İhsan Ayrancı,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Tarım Müdürü Ersin Yavuz Birkan ve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç tarafından Okul Uygulama Bahçesine meyve dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER TARAFINDAN FİDAN DİKİMİ

Daha sonra ise her öğrenciye kendi fidanı teslim edildi.Öğrencilerden fidanlarını evlerinin uygun bahçelerinden birisine dikmeleri, ve de ona çok iyi bakmaları gerektiği öğretmenler tarafından anlatıldı.

Kaynak: www.caykaragundem.com

 



İlginizi Çekebilir