Taşkıran´da Kitap Tamam Şimdi Oyun Zamanı

Taşkıran´da Kitap Tamam Şimdi Oyun Zamanı

Zeki Bilge İlkokulu Tarafından Gerçekleştirilen Okuyorum Oynuyorum Projesi Etkinlikleri Taşkıran Eğitim Kurumlarında Gerçekleştirildi.

TAŞKIRAN´DA KİTAP TAMAM ŞİMDİ OYUN ZAMANI

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu tarafından Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve de ?Okuyorum Oynuyorum? projesi ile kitap okumayı oyun ile birleştirerek kitap okumayı daha da renkli ve ilgi çeken bir boyutta  öğrencilere sevdirmeyi hedefleyen 2.Kitap Okuma Şenliği okullarda düzenlenen çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

/resimler/2017-3/23/1554222239859.jpg

Açılışı 20 Mart Pazartesi Günü Zeki Bilge Eğitim Kurumlarında yapılan ancak havaların müsait olmaması sebebi ile diğer etkinlikleri o gün yapılamadığı organişzasyonda havaların düzelmesi ile birlikte etkinlikler de başladı.

İLK TÖREN TAŞKIRAN EĞİTİM KURUMLARINDA

Taşkıran Eğitim Kurumlarındaki ilk tören Okul Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.Taşkıran M.Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve de Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu yönetici,öğretmen,öğrenci ve de velilerin katıldıkları programda Proje Koordinatörü ZENNUR SEZER,Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan tarafından öğrencilere yönelik bir konuşma gerçekleştirildi.

GÖNAN-HEDEFİMİZ ULUSAL BİR PROJE OLMASI

Okul olarak Geçen sene ilkini gerçekleştirdikleri  Kitap Şenliğine yönetici,öğretmen ve öğrencilerin göstermiş oldukları ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ve bu ilgiden aldıkları cesaret ile şenliğin bu sene ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Müdür İzzet Gönan Projeyi geleneksel hale getirdiklerini ve bundan sonra her sene düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

/resimler/2017-3/23/1554483394873.jpg

Geçen seneden edindikleri tecrübe ile bu yıl etkinliğin kapsamını genişlettiklerini ifade eden Müdür İzzet Gönan bu sene etkinliğe bir de yarışma eklediklerini ve de ilçemizde bulunan tüm dördüncü sınıf öğrencilerinin okudukları kitap ile ilgili olarak yarışmalarını sağlayarak kitap okumayı daha da keyifli bir hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu sene düzenledikleri organizasyonun tüm giderlerinin Trabzon Çaykaralılar Derneği tarafından karşılandığını ifade eden Müdür İzzet Gönan  oyun parkurunun geçen sene sadece Zeki Bilge İlkokulunda kurulduğunu bu sene ise hem kitapları hem de oyun parkurunu öğrencilerin okullarına taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

/resimler/2017-3/23/1555140269510.jpg

Projelerinin her sene kazandıkları tecrübeler ile büyüdüğünü ifade eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan hedeflerinin bu anlamlı ve de güzel projeyi Ulusal Anlamda düzenlenecek bir proje haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

OKULDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Proje Kapsamında 4. Sınıf Öğrencileri arasında İlçe Genelinde düzenlenen Kitap Okuma sınavında Taşkıran M.Vehbi Fettahoğlu İlkokulundan dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Taşkıran M.Vehbi Fettahoğlu İlkokulu

Birinci:Metehan Çelebi-Spor Ayakkabı

İkinci Narin Akyüz-Saat

Üçüncü-İsmail Ağırman-Top

KİTAP STANTINI ZİYARET

Açılış töreninin ardından 3 okul öğrencileri tarafından Model Yayıncılık tarafından açılan Kitap Fuarı ziyareti gerçekleştirildi.Öğrenciler proje kapsamında yaklaşık 2 ay önce kendilerine dağıtılan kumbaralarında biriktirdikleri paralar ile bolca kitap satın alarak kitabın sihirli dünyasındaki yolculuklarında bir yeni adımı daha atmış oldular.

ŞİMDİ OYUN ZAMANI

Proje kapsamında Okul bahçesinde kurulan oyun stantlarında öğrencilerin gönülleri,nce oyun oynamaları sağlandı.Havanın da güneşli olmasını fırsat bilen öğrenciler gönüllerince bir gün yaşayarak ve de parkurdan parkura koşarak ömürleri boyunca unutamayacakları muhteşem bir gün yaşamış oldular.

HACIMAHMUTOĞLU-OYUN VE KİTAP MÜKEMMEK İKİLİ

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu İlçe olarak Çaykara İlçemizin Eğitimde Lider bir İlçe olduğunu ve de Zeki Bilge İlkokulumuzun düzenlemiş olduğu bu organizasyondan dolayı öğretmen arkadaşları ve de öğrencileri adına Zeki Bilge İlkokulumuza teşekkür ettiklerini ifade etti.

/resimler/2017-3/23/1608590821999.jpg

İlköğretimde en büyük nhedeflerinden bir tanesinin çocuklarımıza severek ve de isteyerek kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Müdür Hacımahmutoğlu bu projede kitap-oyun ve yarışmanın bir arada tasarlandığını bu fikrin öğrencilere kitap okumayı sevdirme adına mükemmel bir organizasyoın olduğunu sözlerine ekledi.

YILDIZ- BAŞARININ ANAHTARI KİTAP

Taşkıran Mustafa Özer Ortaoıkulu Müdürü Rahman Yıldız ise kendilerinin ortaokul sıralarında okuyan öğrencilerin akademik başarılarını üst seviyelere çıkarabilmek ve de sınavlarda başarılı olmalarını sağlamak için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ancak kitap okumayı sevmeyen ya da kitap okumayan bir öğrenciden akademik başarı beklemenin de hayalden öteye geçmediğini ifade etti.

Projeyi çok önemsediklerini ifade eden Müdür Rahman Yıldız bu proje ile kitap okumayı keyifli bir hale getireceklerini ve de isteyerek kitap okuyan öğrencilerin üst sınıflarda başarılı olarak şu anda hedeflenen başarının yakalanacağını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir