Taşkıran´da Öğrencilere Özel Ders

Taşkıran´da Öğrencilere Özel Ders

Trabzon´un Eğitim Öğkretrim Alanındaki Lider İlçesi Çaykara´da Eğitim Öğretim Adına Örnek Çalışmalar Devam Ediyor.

Son 5 Yıldır 8. Sınıf TEOG Sınavlarında İl Birinciliğini hiç bir ilçeye kaptırmayan ve sürekli birinci olan ayrıca 2015 ılında yapılan YGS ve LYS Sınavlarında da İlçeler bazında Zirveye yerleşen Çaykara İlçemizde Eğitim Öğretim Alanında her gün yeni ve örnek çalışmalara imza atılıyor./resimler/2015-10/17/1455304548187.jpgİlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali önderliğinde Çaykara İlçesinde bulunan tüm Ortaokullarda okuyan öğrenciler Okul İdareleri tarafından Branş Öğüretmenlerine paylaştırıldı.Branşi Öğretmenleri kendilerine ayrılan öğrencileri hem ders çalışmaları için ödüllendiriyor hem de özel olarak çalıştırıyor.

Son Örnek Uygulama İse Taşkıran Mustafa ÖZER Ortaokulundan geldi.Okul Müdürü olarak Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulunda göreve başlayalı daha 1 yıl bile olmamasına rağmen gayretli çalışmaları ve örnek etkinlikleri ile herkes tarafından çok beğenilen ve takdir edilen Okul Müdürü Emre Akkaya Örnek çalışmalarına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşamış oldu.

/resimler/2015-10/17/1455515798639.jpgÇalışmanın özeti kısa olarak şöyle;Normal dersler dışında kurs ve ETÜT çalışmaları gerçekleştirilen okulda bunlara ek olarak öğretmenler öğrencilerine ücretsiz olarak özel ders veriyor.Ders saatleri dışındaki teneffüs aralarında,öğle paydosunda,akşamları okulun bitimi ile ETÜT çalışmasının başlayacağı süre aralığında ya da akşam saat 20.00´dan sonra Branş öğretmenleri öğrencilerini özel olarak çalıştırarak ya da onlara özel ders vererek öğrencilerini sınavlara hazırlıyorlar.

Dersleri sıkıcı olmaktan çıkarıp eğlenceli ve keyif verici bir hale getirerek öğrencileriçalıştırmayı hedefleyen Okul Müdürü ve Öğretmenler özellikle Temel İsteyen Matematik,Fen ve İngiklizce gibi dersleri öğrencilere sevdirmek sureti ile öğrencilerin bu eksiklerini tamamlamayı hedefliyor.

/resimler/2015-10/17/1456213455431.jpgKonu ile ilgili olarak fikirlerini aldığımız Okul Müdürü Emre Akkaya ilk olarak bu örnek uygulama için öğretmen arkadaşlarına teşekkür etti.Öğretmenlerinin gerçekleştirdikleri bu örnek çalışma ve özverinin herr türlü takdire layık olduğunu ifade eden Emre Akkaya Taşkıran Mustafa ÖZER Ortaokulu olarak öğrencilerin başarılı olabilmesi ve iyi bir okul kazanarak Topluma faydalı birer birey olarak yetişebilmeleri için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gecelerini gündüzlerine katarak çalışmaya devam edeceklerşini ifasde etti.

EDİTÖRÜN YORUMU:

Günümüzde bir çok Anne baba çocuğuna ya özel öğretmen  tutuyor ya da çocuğunun özel ders almasını sağlamaya çalışıyor.Bunun için piyasada dönen paranın rakamını bile söylemek bir öğretmen olarak beni açıkça rahatsız ediyor.Oysa Sevgili Emre Akkaya ve Öğretmen arkadaşları bu işin para işi değil aslında yürek işi olduğunu ve iyi bir öğretmenin bu işi paraya ver ticarete dönüştürmeden de çocuğa faydalı olabileceğini ve çocuğun topluma bu şekilde de kazandırılabileceğini göstermiş oldular.

Yani Sevgili Çaykara Gündem Dostları...Her şey para değil.Hele de Geleceğimizin teminatı olan Sevgili Yavrularımızın Eğitim konusu kesinklikle ve kesinlikle paraya alet edilmemeli:Ne yapılıyorsa Sevgili Yavrularımız için ve de karşılık beklenmeden yapılmalı.

İşte Sevgili Emre Akkaya ve onun Kocaman Yürekli Öğretmenleri bizlere bunu bir kere daha göstermiş oldular:Bizlere ise onları ayakta alkışlamak ve onlara şu cümleleri haykırmak kalıyor.

"Çaykara´da çalışan Tüm Öğretmen Arkadaşlarımız aynı şevk ve motivasyon ile çalışıyor.Sizler bu davranışınız ile onların hislerine de Tercüman oldunuz.Çaykara Haklkı Adına Hepinize Teşekkür Ediyoruz."

Haber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir