Taşkıran´da Yavru Balıklar Dereye Kavuştu

Taşkıran´da Yavru Balıklar Dereye Kavuştu

Taşkıran Eğitim Kurumları Tarafından Hazırlanan Proje Kapsamında 1000 Balık dereye Bırakıldı

Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından nhazırlanan Proje kapsamında yaklaşık 1000 adet balık Taşkıran Mahallemizde bulunan Süren Deresine bırakıldı.

Taşkıran Eğitim Kurumları Okul Müdürleri İdris Hacımahmutoğlu ve Rahman Yıldız´ın özel gayretleri ile Trabzon ve Rize Milli Parklar İl Müdürlükleri ile iletişim kurmaları sonucu proje gerçekleştirildi./resimler/2017-6/1/1726471212752.jpgTrabzon ve Rize Milli Parklar İl Müdürlüklerinin Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması projesi kapsamında yaklaşık 1000 balık düzenlenen törenin ardından Süren Deresine Bırakıldı.

01 Haziran 2017 Perşembe Günü gerçekleştirilen Törene Çaykara Kaymakamı Sayın İhsan Ayrancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Rize Doğa Koruma Milli Parklar(DMKP) 12.Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Terzioğlu, Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Akif Ümüzer, Trabzon Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Fatih Bulut, KTÜ Su Ürünleri Mühendisi Özgür Akkan,Öğretim Görevlisi Nadir Başçınar, Taşkıran Muhtarı Yusuf Ağırman ile Taşkıran Eğitim Kurumlarında Öğrenim gören öğrenciler ve bu Kurumlarımızda görev yapan öğretmenlerimiz katıldılar./resimler/2017-6/1/1728100745641.jpgHACIMAHMUTOĞLU-EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER

Öğrencilerine Doğa Bilinci Kazandırma ve Doğal yaşam ile uyum içerisinde yaşamalarını öğretme amacı ile Projelerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu Projelerinde emeği geçen tüm Kurum ve Kuruluşlara teşekkür etti.

TERZİOĞLU-ALABALIĞI YAŞATACAĞIZ

Bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlikeye giren  doğal ve kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması amacı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından 2005 yılında ?Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman içi Suların Balıklandırılması? projesinin başlatıldığını ifade eden Rize DKMP İl Müdür Yardımcısı Hasan Terzioğlu Proje ile Orman içi sularımızda hakiki alabalık üretiminin çoğaltılmasının hedeflendiğini, sözlerine ekledi./resimler/2017-6/1/1729442309797.jpgProje kapsamında 2006 yılında başta Karadeniz Bölgesi İllerinde bulunan Orman içi dere ve göllerden anaç balıklar yakalanarak Maçka Altındere Alabalık Üretme ve yetiştirme İstasyonuna getirildiğini ve burada yavru balık üretimine başlandığını ifade eden Müdür Hasan Terzioğlu istasyonda çeşitli balık türlerinin yetiştirildiğini sözlerine ekledi.

Trabzon İlimizde 2017 yılında 562.000 adet balığın doğaya salınmasının hedeflendiğini  ifade eden Müdür Terzioğlu bunun 511 000 adedinin doğaya salımının gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Bu yavru balıkların 310 000 tanesinin doğaya salımı 04.04.2017 tari,hinde Çaykara İlçemize bağlı Demirkapı Deresinde gerçekleştirilmiştir.

AYRANCI DOĞAYA DUYARLI BİREYLER OLMALIYIZ

İnsanlarımızda Doğa bilincinin oluşturulmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı öğrencilerimizin doğayı seven ve de koruyan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan bu projenin Doğayı Koruma adına çok önemli bir proje olduğunu ve de öğrencilerimizin projeye göstermiş oldukları ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ifade eden Kaymakam Ayrancı bu projede emeği geçen tüm yönetici  ve öğretmenler ile Kurum ve Kuruluşlara teşekkür etti.

BALIKLAR DEREYE BIRAKILDI

Konuşmaların ardından ilk yavru balık Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından dereye bırakıldı.Daha sonra ise Taşkıran Eğitim Kurumlarında öğrenim gören öğrenciler sıra ile Kaymakam ve katılımcıların rehberliğinde dereye yavru balık bıraktılar.

Haber: Hilmi Kanık/ Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir