Taşkıran'da C Vitamini Şenliği

Taşkıran

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının ikinci yarıyılının başlaması ile birlikte Çaykara İlçesinde bulunan okullardaki etkinlikler de hız kesmeden başladı

Pandemi kurallarına uygun olarak Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen iki farklı etkinlik göz kamaştırdı

ANA SINIFINDAN MEYVE SUYU ÜRETİMİ VE İKRAMI

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Okul Öncesi öğrencileri kendileri hazırlamış oldukları değişik meyvelerden oluşan meyve sularını hem kendileri içtiler hem de Okul İdarecileri ile öğretmenlerine ikram ettiler.

Sağlıklı,dengeli ve yeterli beslenmenin davranış olarak öğrencilere kazandırılması hedefi ile gerçekleştirilen meyve suyu hazırlama etkinliği örnek bir çalışma olarak göz kamaştırdı

Ağırlıklı olarak Portakal ve mandalinanın kullanıldığı ve mevsim olarak bu meyvelerin son günlerinin yaşandığı bu günlerde öğrenciler evlerinden getirmiş oldukları portakal,mandalina ve diğer meyveleri öğretmenlerinin rehberliğinde meyve suyuna dönüştürdüler.

Ana Sınıfı öğrencilerinin küçük kas becerilerinin gelişmesine yardımcı olan meyve suyu hazırlama etkinliği ayrıca uyku problemi yaşayan çocukların uyumadan önce mandalina yiyerek daha rahat bir uyku uyuyabilmeleri konusunda öğrencilere etkin davranış kazandırma konusunda çok etkili oldu.

Minik öğrenciler öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları meyve sularını ilk olarak Okul Müdürleri İdris Hacımahmutoğlu’nu makamında ziyaret ederek ikramda bulundular,daha sonra ise öğretmenlerine ikramda bulundular

1.SINIFLARA JANDARMA TRAFİK EĞİTİMİ

Çaykara İlçe Jandarma Trafik Şube ekipleri tarafından Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri için Jandarma Trafik Eğitimi etkinliği gerçekleştirildi.

İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından trafik ışıkları,trafik ışıklarının anlamı,yaya olarak görevlerimiz,servis taşımalarında servis içinde uymamız gereken kurallar,özel aracımız ile seyahat ederken araç içinde uymamız gereken kurallar,başımızı araçtan dışarı çıkarmama,araç içinde emniyet kemeri takma ve emniyet kemerinin önemi,araç içinde yüksek sesle konuşmama,okul servisine binerken ve okul servşisinden inerken dikkat etmemiz kurallar,araç durmadan servise binmeme ve inmeme,pandemi süreci sebebi ile servise sosyal mesafe kuralına binmek,serviste sosyal mesafe kuralına uygun olarak oturmak ve inmek,servis içinde mutlaka maske takmak gibi konularda öğrencilere uygulamalı olarak eğitim verildi.

Etkinliğin sonunda ise İlçe Jandarma Trafik Ekipleri tarafından Ana Sınıfı öğrencilerine Trafik Kurallarını Öğretici Boyama Kitabı hediye edildi.



Anahtar Kelimeler: Taşkıran' Vitamini Şenliği

İlginizi Çekebilir