Taşkıran'da Dikilen Fidanlar İlk Meyvelerini Verdi

Taşkıran

2017 - 2018 eğitim - öğretim yılında Taşkıran Eğitim Kurumları'nın başlattığı SENİNDE DİKİLİ BİR MEYVE AĞACIN OLSUN etkinliğinde öğrencileri diktiği meyve fidanları ilk meyvelerini verdi.

Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu tarafından başlatılan “Her Çocuğun Bir Meyve Fidanı Var” Kampanyası kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında öğrencileri 170 adet değişik meyve fidanı verilmiş ve öğrencilerden kendi fidanlarının bakımlarını üstlenmeleri istenmişti.

Kadıköy Belediye Başkanı Trabzon´lu Hemşerimiz Aykurt Nuhoğlu tarafından Taşkıran Eğitim Kurumlarına toplam 170 adet meyve fidanı gönderilmişti. Her Öğrenciye birer meyve fidanının gönderildiği proje kapsamında meyve fidanları Yalova´dan Kamyon ile okulumuza gönderilmişti

MEYVE FİDANLARI İKİ SENEDE BÜYÜDÜ

İki sene önce öğrenciler tarafından dikilen 170 adet meyve fidanı büyüdü ve artık meyve vermeye başladı.

HER ÇEŞİT MEYVE VAR

Meyve Fidanlarının içinde her çeşit meyve bulunuyor. Elma,armut,kiraz, ayva,üzüm,çilek ve böğürtlen gibi bir çok meyve artık Taşkıran Eğitim Kurumlarının bahçesinde yetiştiriliyor.

PROJENİN AMACI

 Öğrencilere doğayı ve doğalı sevdirmek, doğal beslenme alışkanlığı kazandırmak, meyve fidanı dikmek ve bakımını yapmak, doğayla iç içe yaşamayı öğretmek.

PROJENİN HEDEFİ

Çevremizde mevcut olan dedelerimizin dikmiş olduğu zamanla kartlaşmış, paslanmış, hastalanmış ve verimsizleşmiş olan meyve fidanlarını doğa dostu hayırseverlerimiz ve öğrenciler sayesinde yenilemek ve bu konuda örnek olmak.

MÜDÜR HACIMAHMUTOĞLU’NDAN NUHOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu tarafından Projenin Organizatörü Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na bir teşekkür mektubu gönderildi.

Projeye Destek ve katkılarından dolayı teşekkür edilen mektupta artık Başkan Nuhoğlu’nun Taşkıran’da 170 tane meyve fidanının bulunduğunu aslında bu mektubu öğrencilerin yazacağını ancak pandemi süreci sebebi ile mektubun okul idarecileri tarafından öğrenciler adına kaleme alındığı ifade edildi.

HACIMAHMUTOĞLU-BİR AĞAÇ BİR İNSAN DEMEK

Öğrencilerine ağaç ve fidan sevgisini aşılamak amacı ile bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu Projelerinin iki yıl sonunda çok önemli bir noktaya geldiğini projelerine katkı ve desteklerinden dolayı Başta İlçemiz Kaymakamı Sayın Salih Çiğdem,Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye Okulu ve öğrencileri adına teşekkür etti.

Meyve Fidanlarını İstanbul´dan öğrencilerine ulaştıran Trabzon´lu Hemşerimiz Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu´na ayrıca teşekkür eden Müdür Hacımahmutoğlu bir insan dikmenin bir insanı yetiştirmek kadar önemli olduğunu insanlar öldükten sonra dikmiş oldukları meyve fidanlarının onların eseri olarak yaşamaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Öğrenciler tarafından dikilen meyve fidanlarının büyüdüğünü ve iki yıl sonunda artık meyve vermeye başladığını ifade eden Okul Müdürü Hacımahmutoğlu Taşkıran’da geleceğe ait bir eser bırakmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.



İdris HACIMAHMUTOĞLU
24.06.2020 14:05:27
İnşallah tüm okullara örnek olur. Ülkemizin her köşesi meyve ağaçları ile donanır.

İlginizi Çekebilir