Taşkıran'da Kütüphaneler Haftası Coşkusu

Taşkıran

Kütüphaneler Haftası Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandı

Bu yıl 57.’si kutlanan ve 1964 yılından bu yana, Mart ayının son Pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle tüm yurtta “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. Kütüphaneler Haftasının 57. Yıl Dönümü bu yıl 29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında kutlanıyor.

Kütüphaneler Haftası dolayısı ile Taşkıran Eğitim Kurumlarında gerçekleştirilen ilk etkinlik Ana Sınıfı öğrencileri ile birlikte Kütüphane’de okuma etkinliği olarak gerçekleştirildi.Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu Müdürü İdris Hacımahmutoğlu öğrenciler ile birlikte Kütüphaneye gitti.Ana Sınıfı öğretmenleri tarafından öğrencilere uygun olarak seçilen kitaplar ile boyama etkinliği gerçekleştirilirken etkinlik oyun şekline dönüştürülerek öğrencilerde kitap ve kütüphane sevgisi aşılanmaya çalışıldı.

İlkokul ve Ortaokul öğrencileri onar kişilik gruplar halinde yöneticileri ve öğretmenleri rehberliğinde Kütüphaneye getirilerek Kitap okumaları sağlandı.Etkinlikte Okul Yöneticileri ve öğretmenler de öğrenciler ile birlikte kitap okuyarak Kitap Okuma coşkusunu öğrencileri ile birlikte yaşadılar.

Okul Müdürleri İdris Hacımahmutoğlu ve Hüseyin Bulut tarafından Çaykara İlçe Müftüsü Vahit Şenocak Kütüphaneler Haftası dolayısı ile okula davet edildi.Müftü Şenocak tarafından her iki okulda öğrenim gören tüm öğrencilere Diyanet Çocuk Dergisinin 2021 ilk sayısı hediye edildi.



İlginizi Çekebilir