Taşkıran'da Mevlid-i Nebi Anma Programı

Taşkıran

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebeti ile Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından Mevlid-i Nebi Anma Programı gerekleştirildi.

11 Ekim 2022 Salı  Günü Taşkıran Eğitim Kurumları Spor Salonunda gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi Anma programına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu,Çamlıbel Muhtarı Abdullah Kulaç ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar.

Mevlid-i Nebi Haftası Münasebeti ile Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından ONUN AİLESİ SEVGİ DOLUYDU.YA SENİN? İsimli Mevlid-i Nebi Anma Programı gerekleştirildi.

ALTIN PAYI ÖĞRETMENLERİMİZİN

Hazırlanan her Programda en büyük emeği harcayan Fedakar Öğretmenler Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Programının da en büyük Emek Sahipleri olmayı başardılar.

İSTİKLAL MARŞI VE SAYGI DURUŞU

Mevlid-i Nebi Programı Şehitlerimiz için 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Taşkıran Eğitim Kurumları Öğrencileri tarafından Kur´an-I Kerim Tilaveti ve mealinin okunması etkinliği gerçekleştirildi.

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMA

Programda Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(SAV)´in  Doğum Günü Anma Programı ile ilgili Açılış Konuşması Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Bulut tarafından gerçekleştirildi.

SİNEVİZYON GÖSTERİSİ

Okul Yöneticşi ve öğretmenleri tarafından Mevlid-i Nebi Programı için hazırlanan Muhteşem Sinevizyon gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi.

İLAHİ GRUBUNDAN İLAHİLER

Taşkıran Eğitim Kurumları İlahi Grubu tarafından okunan birbirinden güzel ilahiler keyifle dinlendi.

ÖĞRENCİ ŞİİRLERİ

Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili olarak öğrenciler tarafından Haftanın önemine uygun olarak çeşitli şiirler okundu.

OROTORYO GÖSTERİSİ

Taşkıran Eğitim Kurumları 8. Sınıf Öğrencilerinden oluşan Öğrenci Grubu Muhteşem bir Oratoryo Gösterisi ile Davetlilere muhteşem dakikalar yaşattılar.

MEVLİD-İ NEBİ SERGİSİ ZİYARETİ

Gerçekleştirilen programın ardından Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve protokol üyeleri Taşkıran Eğitim Kurumları öğretmen ve öğrencileri tarafından büyük bir özen ile hazırlanan Mevlid-i Nebi Sergisini görevli öğrenciljerden sergi ile ilgili bilgi aldılar.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük emekler verilerek hazırlanan Mevlid-i Nebi Sergisi tasarımı,görsel materyalleri ve tarihe ışık tutan zengin görselljeri ile çok büyük bir beğeni kazandı.

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI NEDİR?

Mevlid-i Nebi; Peygamber Hazreti Muhammed'in doğumunun sene-i devriyesidir. Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi etkinliklerini birlikte icra edilecek.

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Mevlid-i Nebi Haftası, diğer adı ise Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılından bu yana her yıl farklı gündem ile kutlanan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'in anlatıldığı haftadır.

"Mevlid-i Nebi Haftası"nın kutlama tarihleri de hicrî takvime göre Rebiülevvel ayında idrak ediliyor. "Hz. Peygamber'i anmaktan anlamaya" düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır.

Mevlid-i Nebi Haftası, Kutlu Doğum Haftası ismiyle 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tamamen kendi inisiyatifiyle ve Türkiye'deki ilahiyat birikimiyle istişare ederek planladığı ve uygulamaya koyduğu bir haftadır. Bu hafta, kanunların verdiği yetkiyle ortaya çıkmış; 29 yıl boyunca tefekkür dünyamıza hayat vermiş ve yakın tarihimizde milletimizin zihinlerine yerleşmiştir.



Anahtar Kelimeler: Taşkıran' Mevlid- Programı

İlginizi Çekebilir