Taşkıran´dan Bir Günde Dört Etkinlik

Taşkıran´dan Bir Günde Dört Etkinlik

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu okul idaresi tarafından öğrencilere bir günde dört etkinlik

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu okul idaresi tarafından öğrencilerde müze bilincini geliştirmek, Sanata ve sanat eserlerine karşı ilgilerini artırmak, sosyal yönlerini geliştirmek amacıyla Gezi ve İnceleme Kulübünün teklifi okul idaresinin uygun görüşü ve Okul Aile Birliğinin mali yönden desteği ile gerçekleşen geziye 8. Sınıf öğrencileri ile birlikte 7. Sınıf öğrencileri de katıldı.

12 Kasım 2016 Cumartesi günü düzenlenen geziye 25 öğrenci, 5 öğretmen katıldı.

İLK GEZİ ATATÜRK KÖŞKÜ´NE

Öğretmen ve öğrencilerimiz ilk olarak Trabzon´da bulunan Atatürk Köşkünü ziyaret ettiler.?Atatürk Haftası? Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette öğrenciler tarafından Atatürk Köşkü gezildi  ve Atatürk tarafından kullanılan eşyalar incelendi.

BOZTEPE´DE ÇAY MOLASI

Atatürk Köşkü ziyaretinin ardından ise öğretmen ve öğrencilere Boztepe´de çay molası verildi. Öğrenciler burada hem keyifli bir çay içerek dinlenmiş hem de Trabzonumuzu kuş bakışı seyretmiş oldular.

FORUM AVM´DE HEM ÖĞRENDİK HEM EĞLENDİK

Daha sonra Forum Alışveriş Merkezine giden öğretmen ve öğrenciler burada Atatürk Haftası dolayısı ile açılmış olan ?Fotoğraf Sergisi´ni ziyaret ettiler. Atatürk´ün çeşitli ziyaretlerinde çekilmiş birbirinden güzel fotoğraflarını dikkatle inceleyen öğrencilerimiz burada hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedikler.

Daha sonra Forum Alışveriş Merkezinde akşam saatlerine kadar eğlenen öğretmen ve öğrenciler gönüllerince bir gün yaşamanın mutluluğu içinde buradan ayrıldılar.

HEP BİRLİKTE BASKET MAÇINA

Trabzon Spor Medical Park Basketbol takımımızın Spor Toto Basketbol Ligi 6. Hafta müsabakasında İstanbul Büyükşehir Belediye Spor ile oynadığı basketbol maçını tribünden izleyen öğretmen ve öğrencilerimiz hem takımımıza destek verdiler hem de ömürleri boyunca unutamayacakları muhteşem bir akşam yaşadılar.

Öğrencilerimizin muhteşem desteği ile bu sezon ilk galibiyetini alan basketbol takımımız İstanbul Büyükşehir Belediye Sporu 95-75 mağlup etti.

MÜDÜRÜMÜZE KULAK VERELİM

 Gezinin düzenlenme amacı hakkında bilgi veren okul müdürü Rahman YILDIZ ?öğrencilerimiz çok istekli ve azimli bir şekilde 2016 TEOG. Sınavına hazırlanıyorlar, test ve denemelerle birlikte sınav maratonu oldukça yoğun tempoda devam ediyor. Çocuklar yaş itibariyle bu yoğun tempoyu kaldıracak düzeyde olmadıklarından öğrencilerde oluşan stres ve sınav kaygılarını düşürücü hem okulda hem de okul dışı aktivitelerle öğrencilerin motivasyonlarını artırma ve streslerini azaltmalarına yardımcı olmak amacıyla belgeye dayalı gezi ve sosyal etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Bu tür çalışmaları yıllarca ortaöğretim öğrencilerine YGS. Ve LYS. Öncesinde yaptığımızdan bu tür etkinliklere yabancı değilim. Edindiğimiz deneyim ve tecrübelerimizi bu defa ortaokul öğrencilerine aktarıyorum. Atatürk Haftasına denk gelen gezimiz bu amaçla düzenlenmiştir. Gezimiz büyük önder Atatürk´ün Trabzon ziyaretlerinde konuk edildiği ve o dönemde kullanılan eşyalarla dekore edilerek müze olarak ziyarete açılmış olan soğuksu mahallesinde bulunan Atatürk Köşkünün ziyaret edilmesiyle başlamıştır. Köşk ziyaretinin ardından Boztepe´de çay molası devam etmiştir. Çay molasının ardından Trabzon Forum AVM.´de Atatürk´ün yurt genelinde çeşitli mekânlarda çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı ?Atatürk Fotoğrafları?sergisini de heyecanla gezdikten sonra öğrenciler Forum AVM´yi gezip gönüllerince eğlendiler. Ardından geziye katılanlarla birlikte yemek yedikten sonra saat 19:00´da Hayri Gür Kapalı Spor Salonunda oynanan ve Trabzonspor basketbol takımının 95-75 galip geldiği Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor Basketbol maçı ile etkinliğimiz sona ermiştir. Bir günde dört etkinlik yapılması ile öğrenciler stres ve kaygıdan arınmış bir şekilde Taşkıran´a, evlerine döndükleri gözlemlendi. Böylelikle öğrenciler, sınav öncesi, sınav stresinden uzak güzel bir vakit geçirmenin mutluluğunu yaşayarak enerji depolamış oldular. Bu tür etkinliklere devam edecekleri okul müdürü Rahman YILDIZ tarafından  ifade etti.



İlginizi Çekebilir