Taşkıran'dan Süren Deresi'ne 15 000 Hakiki Alabalık

Taşkıran

Taşkıran Eğitim Kurumları olarak her sene Geleneksel olarak gerçekleştirilen Dereye Alabalık Bırakma etkinliği 14 Haziran 2022 Salı Günü gerçekleştirildi.

Eğitim Öğretimdeki Akademik Başarılarının yanı sıra Sosyal ve Kültürel Etkinliklerdeki etkinliklerdeki aktiflikleri ve de Doğaya olan duyarlılıkları ile bilinen Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından Taşkıran Mahallemizde bulunan Süren Deresine 15 000 adet yavru balık bırakıldı. 

Taşkıran Eğitim Kurumları olarak Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında “Doğayı Hor Gören Geleceği Zor Görür” sloganı ile  Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile ortak olarak 2022 Yılında dördüncüsü gerçekleştirilen Süren Deresine Kırmızı Benekli Hakiki alabalık bırakma etkinliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Taşkıran Mahallesi Süren Deresinde gerçekleştirilen etkinliğe Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kd. Bşçvş Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak, Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu,Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sayın Akif Ümüzer, Su ürünleri mühendisi Özgür Akkan, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Nadir Başçınar, Orman mühendisi Kenan Öztürk, Orman mühendisi Murat  Günher, Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürleri İdris Hacımahmutoğlu ve Hüseyin Bulut ile öğretmen,öğrenci ve veliler katıldılar.

 İlk olarak 2017 Yılında dereye bırakılan balıkların ardından bu sene ikincisi gerçekleştirilen organizasyonda Yavru balıklar Protokol ve Öğrenciler tarafından dereye bırakıldı.

Taşkıran Eğitim Kurumları tarafından her sene Çevreyi Hor Gören Geleceği Zor Görür Sloganı ile gerçekleştirilen Organizasyon kapsamında Süren Deresinin  Taşkıran Mahallesine döküldüğü alanda Yavru Balığı Dereye bırakma etkinliğinde ilk balıklar Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Protokol üyelerinin refakatinde dereye bırakılırken  öğrenciler büyük bir ilgi gösterdiler ve yavru balıkları keyif ile Süren Deresine bıraktılar.

AÇILIŞ KONUŞMASI MÜDÜR HACIMAHMUTOĞLUNDAN

Taşkıran Eğitim Kurumları olarak her alanda olduğu gibi Öğrencilerimizin Doğaya duyarlılık anlamında da Doğayı seven ve de koruyan bireyler olarak yetişebilmelerine çok büyük bir önem verdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu bu sene dördüncüsünü gerçekleştirdikleri dereye Alabalık bırakma etkinliği kapsamında bu gün de 15 000 hakiki alabalığı Süren Deresine bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Taşkıran Eğitim Kurumları olarak Doğaya çok büyük bir önem verdiklerini ve her sene olduğu gibi bundan sadece  1 ay önce yaklaşık 300 Meyve Fidanını hem okulun bahçesine diktiklerini hem de her öğrenciye birer fidan vererek evlerinin bahçelerine dikmelerini istediklerini anımsatan Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu bu gün ise öğrencilerimizin kendi elleri ile dereye balık bıraktıklarını bu şekilde öğrencilerimize sorumluluk bilinci kazandırarak Çevreye ve de Doğaya duyarlı bireyler olarak yetişmelerinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Her zaman ve de her ortamda gerçekleştirdikleri tüm etkinliklerde yanlarında olan Çaykara Kaymakamımız Sayın Muhammet Güzel’e,,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve de İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye teşekkür eden Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu ayrıca dereye balık bırakma etkinliğinde geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de kendilerine katkı ve destekte bulunan Doğa Koruma Milli Parklar Trabzon İl Müdürlüğümüze de Taşkıran Eğitim Kurumları olarak Minnet Borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

KAYMAKAM GÜZEL-GELECEĞİN SEVGİ DOLU DÜNYASINI SİZLER KURACAKSINIZ

Bundan önceki senelerde  olduğu gibi Taşkıran Eğitim Kurumları Dereye Hakiki Alabalık bırakma etkinliğinde yer almaktan çok büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Başta Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu olmak üzere  Projede emeği geçen  tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Çaykara Halkı adına teşekkür etti.

Öğrencilerimizin iyi bir akademik Eğitimin yanı sıra Sosyal ve Kültürel değerler anlamında da önemli kazanımlar elde ederek Topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Taşkıran Eğitim Kurumlarının bu anlamda çok önemli bir eksikliği tamamladığını ve de Öğrencilerine kazandırmış olduğu Çevre ve Doğaya Duyarlılık bilinci ile onları hayata hazır hale getirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra soru cevap metodu ile öğrenciler ile karşılıklı sohbet ederek konuşmalarını sürdüren Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Öncelikle proje ve de Doğa Bilinci ile ilgili kendi tavsiye ve önerilerini öğrencilere iletti daha sonra ise öğrencilerin gerçekleştirilen etkinlikler ile ilgili fikirlerini aldı.

15.000 HAKİKİ ALABALIK DEREYE BIRAKILDI

Konuşmaların ardından ise İlk olarak Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,ve protokol tarafından daha sonra ise Milli Parklar Trabzon İl Müdürlüğü görevlileri,davetliler ve de öğrenciler tarafından 15.000 Hakiki Alabalık Süren Deresine bırakıldı.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Etkinlik kapsamında Kaymakam Muhammet Güzel,Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Protokol Üyeleri Taşkıran Eğitim Kurumları okulundan etkinlik alanına öğrenciler ile birlikte bir yürüyüş gerçekleştirdi.Yaklaşık 700 metre mesafedeki yürüyüş esnasında öğrenciler taşıdıkları panka<rtları havaya kaldırarak Çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştılar.



İlginizi Çekebilir