TBMM Genel Sekreterliğine Çaykaralı Atandı

TBMM Genel Sekreterliğine Çaykaralı Atandı

TBMM Genel Sekreterliğine Çaykaralı Mehmet Ali Kumbuzoğlu atandı.

TBMM Genel Sekreterliğine Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu atandı. 

15 Temmuz´da bastırılan darbe girişimi sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasfiye süreci başlarken, TBMM´de de aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 32 personel, 20 Temmuz itibariyle görevden alındı. Görevden alınanlar arasında 3 genel sekreter yardımcısı, daire başkanları da yer aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri Trabzonlu İrfan Neziroğlu görevinden alındı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TBMM´de gerçekleştirilen operasyonda TBMM Genel Sekreter Yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci görevden alındı. Bu isimlerin yerlerine hemen yenileri atandı. Milliyet´in haberine göre; Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu da görevinden alınırken, yerine yine Çaykara doğumlu Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu getirildi. Ankara kulislerinde, ilk bilgilere göre görevden almanın devletteki ´Paralel Yapı´ kadrolarının tasfiyesi çerçevesinde olmadığı üzerinde durulurken, 15 Temmuz akşamı yaşanan güvenlikle ilgili sorunların bu görevden almada etkili olduğu belirtildi. 

MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU KİMDİR?

1967 yılında Trabzon İli Çaykara İlçesinin Karaçam Beldesi´nde doğdu. 

İlkokul tahsilinin bir kısmını Rize Güneysu Dumankaya köyü´nde bir kısmını ise Çaykara Karaçam Beldesi´nde tamamladı.

Ortaokul ve lise tahsilini ise Trabzon´da  tamamladı. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden  mezun oldu. 

1993 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde çalıştı. Ardından 28.03.1994 tarihinde T.C.Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı´nda mesleki kariyerine Devlet Personel Uzman Yardımcısı olarak başladı.

"Türkiye´de Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Gelişimi, Ekonomideki Yeri ve Özelleştirme Uygulamaları" konulu uzmanlık tezinde ve yeterlilik sınavlarında başarılı görülmesiyle aynı Kurumda 12.06.1997 tarihinde  Devlet Personel Uzmanı olarak atandı.  

Akabinde 07.04. 2005 yılında yine aynı Kurumda ?Koordinasyon Dairesi Başkanı?; 26.01.2006 tarihinde ise ?Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı? olarak atandı. 

2004-2007 yılları arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı Makamında  Devlet Personel Başkanlığı´ndan sorumlu ?Bakan Danışmanı? olarak görev yaptı. Bu dönem içerisinde memur sendika ve konfederasyonlarıyla dört kez gerçekleştirilen toplu görüşme faaliyetlerinin koordinasyon görevini yürütmüştür.

Yine bu dönem içerisinde Başbakanlık´ta yürütülen ?Kamu Yönetimi, Kamu Personeli ve Mahalli İdarelerin yeniden yapılandırma?  çalışmalarında ?Bakan Danışmanı? sıfatıyla komisyon çalışmalarında bulunmuştur.  

2007-2009 yılları arasında Adalet Bakan Danışmanlığı görevini yürüttü. 

20.03.2009 tarihinde Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
 
11.08.2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´nda ?Meclis Başkanı Başdanışmanı? olarak atandı. 

Akabinde yine aynı Kurumda 01.09.2009 tarihinde  TBMM Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanarak yaklaşık 3 yıl bu görevi ifa etti.

Bir müddet Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı´nda ?TBMM Genel Sekreter Vekili? olarak da görev yaptı.
Bu görevleri  esnasında Çin Halk Cumhuriyeti, Belçika,  Japonya, Güney Kore, Bahreyn, Suriye, Birleşik Krallık, Fas ve  Polonya Parlamentolarının idari işleyiş şekli ve kapasite yapıları ile teşkilat yapıları konusunda  yerinde tespit ve incelemelerde bulundu.
 
En son Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmakta iken 07.09.2012 tarihli Üçlü Kararname ile Devlet Personel Başkanı görevine atandı.  

Evli ve 1 çocuk babası olup, İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir. 29.06.2016 itibariyle TBMM sekreterliğine atandı.

Kaynak:Milliyet



Abdullah Kaygusuz
6.08.2016 09:48:27
Hayırlı olsun

İlginizi Çekebilir