TİSKİ 2017 Çaykara Yatırımları Açıklandı

TİSKİ 2017 Çaykara Yatırımları Açıklandı

TİSKİ 2017 Yatırım programında Çaykara ilçesi Çambaşı Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Tesisi İnşaatı ve Çamlıbel Mahallesi İçme Suyu Tesisi İnşaatı programa alındı.

TİSKİ Genel Müdürlüğü 2017 Yılı I. Olağan Genel Kurulu son oturumunda ayrıca TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 13 ayrı projenin finansman temini için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu´na yetki verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı. Buna göre Çaykara´ya yapılacak oalan yatırımlar belli oldu. Çaykara ilçesi Çambaşı Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Tesisi İnşaatı ve Çamlıbel Mahallesi İçme Suyu Tesisi İnşaatı programa alındı.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2017 Yılı I. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu´nun başkanlığında bugün gerçekleştirilen son oturumda TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2016 Yılı Faaliyet Raporu görüşülürken oy birliği ile yeterli bulundu. Ayrıca TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2016 Mali Yılı Bilançosu ve 2016 Yılı Kesin Hesabı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

TİSKİ Genel Müdürlüğü 2017 Yılı I. Olağan Genel Kurulu son oturumunda ayrıca TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 13 ayrı projenin finansman temini için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu´na yetki verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.  

GÜMRÜKÇÜOĞLU: 679 PROJE 1,5 KATRİLYON

Genel Kurul toplantısının açılışında TİSKİ Genel Müdürlüğünün çalışmaları ile ilgili olarak Genel Kurul üyelerini bilgilendiren Başkan Gümrükçüoğlu; tamamlanan, sürdürülen ve 2017 yılı içinde başlanılacak olan 679 projenin toplam maliyetinin 1,5 katrilyon olduğunu ifade etti. Gümrükçüoğlu, ?679 projenin toplam mali portesi 1 milyar 506 milyon TL (1,5 katrilyon). Trabzon için çok iyi bir rakam. Trabzon´un bütün mülki hudutları içinde, su ve kanalizasyon gibi en önemli altyapıda bu projelerin hepsi tamamlandığında çok daha çevre temizliğine dikkat eden, doğayı koruyan, şehrin ana hizmet unsurlarını yerine getiren bir program sonuçlanmış olacak. Tabii ki ihtiyaçlar bitmez. Bu süre zarfında yeni ihtiyaçlarda söz konusu olacaktır. Ama genelde baktığımızda 1,5 katrilyonluk yatırım programı ile Trabzon´un mülki hudutları içinde içme suyu ve kanalizasyon uygulamaları önemli ölçüde tamamlanacaktır? diye konuştu./resimler/2017-5/26/2222431251559.jpgGENEL MÜDÜR KÖKSAL SORULARI YANITLADI

Başkan Gümrükçüoğlu´nun değerlendirmelerinin ardından TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2016 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesine geçildi. TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Genel Kurul üyelerinin sorularını yanıtlarken görüşmelerin arından yapılan oylamada 2016 Yılı Faaliyet Raporu oybirliği ile yeterli bulundu. TİSKİ Genel Müdürlüğünün 2016 Mali Yılı Bilançosu ve 2016 Yılı Kesin Hesabı da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 

13 YENİ PROJE DAHA BAŞLIYOR

TİSKİ Genel Müdürlüğü 2017 Yılı I. Olağan Genel Kurulu son oturumunda ayrıca TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan 13 ayrı projenin finansman temini için Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu´na yetki verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı. Buna göre projeleri tamamlanan ve finansman temininin ardından ihale edilerek inşaat çalışmalarına başlanacak olan yeni projeler şu şekilde oluştu:

1-)Beşikdüzü ilçesi Yenicami Mahallesi İçme Suyu İnşaatı ve Arsin İlçesi Yenimahalle İçme Suyu Şebeke İnşaatı

2-) Maçka ilçesi Mataracı İçme Suyu İnşaatı

3-) Akçaabat ilçesi Akçaköy-Şinik İlave İçme Suyu İnşaatı

4-)Arsin ilçesi Harmanlı Mahallesi İçme Suyu İnşaatı

5-)Sürmene ilçesi Ortamahalle-Çamburnu-Yeniay Kanalizasyon İnşaatı

6-)Maçka ilçesi Hamsiköy Mahallesi Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı

7-)Tonya ilçesi Melikşah-Karaağaçlı, Vakfıkebir ilçesi Kavaklı-İlyaslı Grup İçme Suyu Ana İsale ve İçme Suyu ve Arıtma Tesisi

8-)Çaykara ilçesi Çambaşı Mahallesi İçme Suyu ve Kanalizasyon Tesisi İnşaatı ve Çamlıbel Mahallesi İçme Suyu Tesisi İnşaatı

9-)Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi İçme Suyu Şebeke ve Kanalizasyon İnşaatı

10-) Of ilçesi Cumapazarı Mahallesi 22lt/saniye Kapasiteli İçme Suyu Arıtma Tesisi Revizyonu İnşaatı

11-)Vakfıkebir ilçesi Hacıköy Mahallesi Katı Atık Ayrıştırıcılı Terfi Merkezi İnşaatı

12-)Akçaabat ilçesi Kayalar Mevkii Atıksı İsale Hattı İnşaatı  

GÜMRÜKÇÜOĞLU: GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Genel Kurul toplantısının sonunda çalışmalarından ötürü TİSKİ Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, ?TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün tüm çalışanlarına özveri ile gösterdiğiniz çalışmalardan ötürü Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Güzel, titiz, sahada herkese cevap verebilen bir çalışma anlayışı ile gayretli olan TİSKİ Genel Müdürümüzü, Genel Müdür Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyelerini, tüm çalışanlarını gönülden tebrik ediyoruz. Bu memnuniyeti oluşturmanın tabi olarak bir beklentisi olacaktır. Hizmet çıtasını oldukça yükseltmiş oldular. Bunu daha da yükseğe taşımak ile vazifelidirler? ifadelerini kullandı. 

 



İlginizi Çekebilir