Topluma Faydalı Bir İnsan Yetiştirmek

Topluma Faydalı Bir İnsan Yetiştirmek

Dr Ahmet KARAGÖZ

Bir Ebeveyn olarak çocuğumuzu daha ilkokulun 1. sınıfına gönderirken bir çoğumuzun yüreğinde şu dileklerle yollarız yavrularımızı okula. Öncelikle iyi bir insan olarak yetişmesini isteriz yavrumuzun. Sonrasında ise iyi insan olmasının yanında Topluma faydalı bir insan olmasını isteriz. Ve bunun gibi belki de yüzlerce dilek ile yollarız yavrularımızı okula.

Aslın da işin özü şudur Sevgili Çaykara Gündem Dostları...Eğer bizler anne baba oklarak çocuğumuza iyi bir eğitim verebilmişsek hiç kuşkunuz olmasın. Çocuğunuz önce iyi bir insan sonra da topluma faydalı bir birey olarak yetişecektir. Diğer türlü ise çocuğumuzun okulda alacağı Eğitim onun geleceğini şekillendirecektir.

Dr.Ahmet KARAGÖZ için yazma gereği duydum bu satırları. Doktorumuz Bursa Ali Osman SÖNMEZ Onkoloji Hastanesinde İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapıyor. Bu gün annesini kaybetti Doktorumuz. Ve de bizler doktorumuzun anne acısı yaşadığı bu günde Çaykara Gündem Dostlarına Doktorumuızdan söz etmek istedik.

                                                    1-İYİ BİR İNSAN

Sevgili Ahmet KARAGÖZ öncelikle çok iyi bir insan.Bursa`nın en büyük hastanesinde Uzman Doktor Sevgili Ahmet.İstese toplumun içine çok fazla girmeden de yaşantısını sürdürebilirdi. Ama o hiç bir zaman bir doktor gibi davranmadı. Hep sıradan bir insan olmayı tercih etti. Bursa`da ya da Marmara Bölgesinde düğününe ya da cenazesine gitmediği insan kalmadı diyebiliriz Sevgili Ahmet KARAGÖZ için.

                                                  2-İŞİNİ İYİ YAPAN BİR DOKTOR

Hastane dışında sıradan bir toplum insanı demiştik Sevgili Ahmet için.Hastanenin kapısından ayağını içeriye attı mı mükemmel bir doktor pozisyonundadır Doktor Ahmet KARAGÖZ. Her hastası ile tek tek ilgilenir. Sorununu çözmek için yoğun bir tempo harcar. Bu yüzden çalıştığı hastanede 4 tane dahiliye polikliniği olduğu halde Ahmet KARAGÖZ`ün polikliniğinin önü sabahtan akşama kadar tıklım tıklımdır. Çünkü, herkez hastasını ona getirmek istemektedir.

                                                  3-ÖRNEK BİR TOPLUM İNSANI    

Topluma hizmet vermekten çok büyük keyif alan bir Doktorumuz Sevgili Ahmet KARAGÖZ. Bursa`da hangi hastaneye Çaykaralı bir hemşerimiz düşse Sevgili Ahmet KARAGÖZ o onun yanında ve yardımındadır. Merhum Celal GÖZ, Merhum Halit KAYAOĞLU, Merhum Hüsnü ÇAKIR, Merhum Fatma KAYAOĞLU, Merhum Süleyman KALAN ve daha ismini yazamadığımız yüzlerce Çaykaralı hemşerimize hastane ve tedavi aşamasında çok büyük katkıları oldu Sevgili Ahmet`in. Günün hangi saatinde ararsanız arayın.Hastalık ile ilgili her türlü bilgiyi tüm hemşerilerimiz ile açıkça paylaşan Örnek bir Toplum İnsanı Sevgili Ahmet KARAGÖZ:

                                                 4-HAYIRLI BİR EVLAT

Sizi bilmem ama bana göre en önemli özelliklerden biri de bu olsa gerek. Evet acaba hangimiz hayırlı bir evlat olabildik. Yazacağım. Kararı siz verin. Annem ve kardeşim Bursa`da olduğu için zaman zaman Bursa`ya giderim. Ve de Bursa`ya her gidişimde mutlaka Sevgili Ahmet`i ziyaret ederim. Bundan 4 yıl önce annesini ve kardeşini Bursa`ya aldı Sevgili Ahmet KARAGÖZ.Onlara bir de güzel ev tuttu. Kardeşini güzel bir fabrikada işe koydu. Şimdi okuyucularımız Ahmet`in annesine bakıcı falan tuttuğunu düşünecekler. Asla. Ben annemin hizmetini kimseye yaptırmam. On un duasını ben alacağım dedi sevgili Dokrtorumuz. İsterseniz bir gününü nasıl değerlendirdiğine bir bakalım.

Her sabah işe giderken annesine uğrar sabah kahvaltısı hazırlar doktorumuz. Sonra Kahvaltı sofrasın ı kaldırıp işe gider. Akşam iş çıkışı adres yine annesinin evidir Sevgili Ahmet KARAGÖZ`ün. Eve gelir. Anneciğine kendi elleri ile yemek pişirir.Akşam yemeğini anneciği ve kardeşi ile birlikte yer Sevgili Ahmet. Artan yemeği de dolaba koyar.O yemek kardeşi işe gideceği için annesinin yarınki öğle yemeğidir.

Hafta sonu geldi.Hafta sonu bir gününü gün boyunca mutlaka annesine ayırır doktorumuz.Evin lavabosundan tutun da banyosuna mutfağına kadar. annesinin yattığı odaya kadar.Annesinin haftalık temizliğini yapmak da Doktor ahmet KARAGÖZ`ün görevidir.

Evet tam dört yıl boyunca annesine bu şekilde baktı Sevgili Ahmet KARAGÖZ. Ve bu gün annesine karşı tüm görevlerini yerine getirmenin haklı onuru ile göz yaşları içinde son yolculuğuna uğurlauyacak anneciğini Sevgili Doktorumuz.Ve ben onun en yakın arkladaşlarından biri olarak şunu yazmadan geçemeyeceğim.

"Sil göz yaşlarını Sevgili Dostum. Senin annen için yaptığının yüzde kaçını bizler evlat olarak yapabiliyoruz."Karar sizin Sevgili Çaykara Gündem Dostları..

Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Banu Korkmaz
7.05.2015 08:59:05
Sayın Hilmi Kanık, değerli doktorumuzu az bile anlatmışsınız. Takdir ettiğiniz her cümlenize tüm kalbimle katılıyor,size ve doktorumuza sevgilerimi iletiyorum.Kendisinin eşi sevgili arkadaşım dostum değeri insan Ayşe Gül Karagöz`de benim yakın arkadaşlarımdan biridir, kendiside eşinin kopyası misali iyilik timsalidir,o bir melektir.Sayın Ahmet Karagöz`ün böylesine fedakar bir evlat olmasının sebeplerinden biride melek gibi bir kadınla yaşıyor olmasıdır, yıllarca o annesini besleyen lezzetli yemeklerin eşinin elinden, tatlı dilinden çıkmasıdır.Zaten böyle iyi bir kadınla yaşama şansını bulmasaydı, inanın kendisinin bu denli mutlu ve huzurlu olması azda olsa olanaksızdı.Her ikisini de sevgiyle öpüyorum.(Banu Korkmaz)

İlginizi Çekebilir