Trabzon DİN-BİR-SEN´den Of´lu Hoca Destek!

Trabzon DİN-BİR-SEN´den Of´lu Hoca Destek!

DİN-BİR-SEN Trabzon Şubesi, Oflu Hoca olarak bilinen Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu´nun sürgün edildiği iddiasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

DİN-BİR-SEN Trabzon Şubesi, Oflu Hoca olarak bilinen Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu´nun sürgün edildiği ile ilgili bir açıklama yaptı. 

DİN-BİR-SEN Trabzon şube başkanı Celalettin Akçadoğan, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesini yırtarak Müslümanların hislerine tercüman olan ve Oflu Hoca olarak bilinen Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu´nun, Cumhuriyet´in karalama kampanyası ve CHP´li bir vatandaşın şikayeti sonrasında Diyanet tarafından Denizli´ye sürülmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

/resimler/2016-4/24/2240044804333.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bir sohbeti sırasında Peygamber Efendimiz´e (sav) hakaret eden Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesini yırtarak Müslümanların hislerine tercüman olan (Aslen Trabzon Oflu olan) İstanbul Esenyurt Büyük Osmanlı Camii İmam Hatibi Yasin Gündoğdu (Oflu Hoca), Cumhuriyet Gazetesi´nin karalama kampanyası ve CHP´li bir vatandaşın şikâyeti üzerine Diyanetin yürüttüğü soruşturma 8 Nisan´da sonuçlandı ve Yasin Gündoğdu tenzil-i rütbeyle Müezzin Kayyım olarak Denizli´nin Çivril ilçesine sürgün edildi. Böylece vaaz etme yetkisi de elinden alınmış oldu.

Yasin Gündoğdu´ya ayrıca disiplin ve para cezası da verildi. Geçtiğimiz yıl hakkında başlatılan soruşturma sürecinde birçok suçlamaya maruz kalan Oflu Hocamıza  Esenyurt Müftülüğü´nden uyarı cezası ve kürsü yasağı getirilmişti. İstanbul Valiliği İl Disiplin Kurulu tarafından ?görev yaparken başkalarının yarar ve zararını hedef tutan davranışlarda bulunmak?, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cuma namazını 25 dakika uzatmak iddiası ile ilgili soruşturma, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığınca ?halkı din farklılığı gözeterek alenen tahrik etmek? ve Adalet ve İçişleri Bakanlığı´nın Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile açtığı davalarla karşı karşıya kalan Yasin Gündoğdu, bu davaların birçoğundan beraat etmişti. Bahse konu şikâyetlerin farklı şehirlerden gelmesi manidar bulunmuştu.

Yasin Gündoğdu toplumun dejenerasyonunda etken olan birçok güncel meseleyi cesaretle değerlendirmiş bu nedenle de halk nazarında karşılık bulmuştur. Yaptığı vaazlarıyla halkın hislerine tercüman olmuştur. Sonuç da ortada. Bugüne kadar bu minvalde birçok din görevlisi kardeşimiz mağduriyet yaşadı. Herhangi bir düzenleme yapılmazsa bu tür mağduriyetler yaşanmaya devam edecek.  

2010 Yılı´nda Diyanet işleri Başkanlığı Teşkilat kanunu çıkınca zihinlerde çok şeyin düzeleceği ümidi doğmuştu. İdari ve kadro bağlamında iyi şeyler yaşandığı herkesin malumudur ancak bu teşkilatın bel kemiğini oluşturan cefakâr ve vefakâr din gönüllüsü kardeşlerimizi bir aile ortamında buluşturacak uygulamalar maalesef istenildiği düzeyde değil. Bir hukuksuzluk olduğunda gereğinin tabi ki yapılmasını istiyoruz ancak bir din görevlisinin soruşturma ve kovuşturmalarla küstürülmemesini, çalışma şevkinin ve azminin kırılmamasını arzu ediyoruz. Sarı zarf ve ceza tehdidiyle arzu edilen hizmet sağlanamaz.

Din Bir Sen Trabzon Teşkilatı olarak İmamların Kürsü dokunulmazlığını yetkililerden isterken hemşerimiz olan   Sayın Yasin Gündoğdu´ya böyle bir cezanın verilmiş olmasını ağır ve yersiz  buluyoruz. Ceza yerine ödül verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu bağlamda esnetilecek veya düzenlenecek her hangi bir hukuki ve idari durum söz konusuysa onlarında ivedilikle demokratik ve adil bir çözüme kavuşturulmasının gerektiğine inanıyoruz. Yetkili sendika ve avanesinin  üye avcılığı yapacağı yerde Din görevlilerinin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmesini tavsiye ediyoruz. Son olarak, Yasin Gündoğdu şahsında bu tür mağduriyet yaşayan bütün kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Trabzon Hoca Tepkisi

İlginizi Çekebilir