Trabzon Turizmi Allah´a Emanet!

Trabzon Turizmi Allah´a Emanet!

Uzungöl´ün keşmekeş yapının suçlusu halkı göstermek kadar aciz bir beyan olmaz diyen turizm işletmecisi Murat Akyüz, ?Bizler imar planı dedik duyan ilgilenen olmadı. Hep ötelendik ötekileştirildik suçlu ilan edildik,?dedi.

Uzungöl ve Trabzon turizmi için gazetemize açıklamada bulunan turizm işletmecisi Murat Akyüz, ?Uzungöl´ün keşmekeş yapının suçlusu halkı göstermek kadar aciz bir beyan olmaz Bizler imar planı dedik duyan ilgilenen olmadı. Hep ötelendik ötekileştirildik suçlu ilan edildik, Trabzon turizm Allah´a emanet, ?dedi. 

Akyüz, Son yıllarda Ege Akdeniz sahillerinin dışında turizmden bahsetmek olanaksız bir durumdayken dünyada yeni bir ivme kazanan doğa turizmin öncüsü Trabzon´da özel sektörün, devletin hiç bir katkısı olmadan bankalardan yüksek faizli kredilerle yapmış olduğu yatırımlarla hizmet verme mücadelesinde yerel idarelerin dünyada örneği olmayan vergilerle müteşebbislerin sırtına alabildiğince vuruyor, yaptığı yatırmalara engel olmak için devletin ve yasanın verdiği tüm enstrümanları kullanıyor. Trabzon siyasetine yön verenlere soruyorum devlet hiç olmadığı kadar güçlü iken sizler makamlarınızda oturup bölgenin lokomotifi turizme icraata dönük ne gibi projeleriniz var. Neler yaptınız bir muhasebe etseniz acaba aynanın size vereceği cevap ne olur. Hiç düşündünüz mü..? Diye sordu.

Günde 50 bin insanın ziyaret ettiği Uzungöl´ün keşmekeş yapının suçlusu halkı göstermek kadar aciz bir beyan olmaz diyen Akyüz," Bizler imar planı dedik duyan ilgilenen olmadı. Hep ötelendik ötekileştirildik suçlu ilan edildik. Devletin yerel idarenin, bu mükemmel coğrafyanın bölge turizmine sunduğu katkıları turizmden gelir elde eden insanları onore edeceğine sürekli ötelemek insanlığa, bölgeye ne katkısı olur. Çalışan, üreten, yöresine devletine, insanına katkı sunan insanları yüceltmek değer vermek, desteklemek yerine hep vur abalıya misali ötekileştirmek, eleştirmek, turizme insanlığa sunacağı katkıyı  bana izah edecek bizleri idare eden  siyasetçilerin, makam mevki sahibi  olanlara sormak ve onlardan kafalarını iki ellerinin arsına alarak duygudaşlık yapmalarını bekliyorum ifadesini kullandı.. 

Akyüz açıklamanın son bölümünde, "Makam sahibi olup ne şiş yansın ne kebap misali sürelerini doldurup sözde icraat yapmak değil özde icraat yapmalarını bekliyorum. Turizm sezonu başlamadan bol bol ahkâm kesmek toplantılarda köşeli lafları esirgemeden harcamak bizlerin ruhunu okşayıp icraat yönünden en ufak eylemlerini görmeyip hep sözde kalmasını öğrendik. Neşteri vuracak yiğit siyasetçiler yiğit bürokratlara ihtiyacımız var. Süleyman soylu Bakanımızı bu yazımın dışında tutuyorum,"dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Trabzon Turizmi Allah Emanet

İlginizi Çekebilir