Vali Yavuz´un eşi Çaykara´da

Vali Yavuz´un eşi Çaykara´da

Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz Çaykara İlçemizde Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu

Trabzon Valimiz Yücel Yavuz´un Eşi Şengül Yavuz 30 Kasım 2016 tarihinde Eğitim Kurumlarında çeşlitli ziyaretlerde bulunmak üzere İlçemize geldi. Çaykara Kaymakamımız Mustafa Gül´ün Eşi Halime Gül´ün misafir ettiği Şengül Yavuz Çaykara İlçemizde çeşitli, ziyaretlerde bulundu.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül´ün Eşi Halime Gül,İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Karakaş ve Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Çelik´in refakat ettiği ziyaretlerde ilk olarak Öğretmenevi Ziyareti gerçekleştirildi.

EĞİTİM KONUSUNDA BRİFİNG

Çaykara Öğretmenevinin ikinci katında açılan Forodigo Kursunu ziyaret eden Şengül Yavuz burada Kurs Öğretmeni Veysel Somuncu ve Kursiyerlerden fabrikalarda üretilen ürünler hakkında bilgiler aldı.Dokuma tezgahlarının nasıl çalıştıkları konusunda yetkililerden bilgiler alan Şengül Hanım zaman zaman da dokuma tezgahlarının başına geçerek bu makineleri kullanmaya çalıştı.

Daha sonra Öğretmenevi toplantı salonuna geçen Şengül Yavuz´a burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından bir sunum gerçekleştirildi.Geçmişten günümüze kadar Çaykara Eğitimi ve Eğitimde günümüzde gelinen noktalar hakkında çeşitli bilgiler veren Ahmet Çamurali video ve resimlerle de Eğitim alanındaki gelişmeleri anlattı.

Çaykara İlçemizde dershane bulunmadığını öğrencilerimizin  akranları ilke yarışabilmeleri ve de iyi birer Üniversite kazanarak geleceklerini kurtarmaları adına öğretmen arkadaşları ile birlikte yoğun bir gayret içerisinde çalıştıklarını ifade eden Ahmet Çamurali  günümüzde Eğitim Adına geldikleri noktanın kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

2010 Yılından bu yana tam 6 yıldır Teog sınavlarında İlçeler bazında Trabzon´da Birinci olduklarını anımsatan Ahmet Çamurali 2016 Yılında da Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını sözlerine ekledi.

Öğrencilerimizin  sadece akademik başarılarını hedeflemediklerini bunun yanı sıra Sosyal ve Kültürel anlamda da kendilerini geliştirebilmek için yoğun bir tempo ile çalıştıklarını anımsatan Ahmet Çamurali düzenlenen sosyal etkinlikler hakkında da bilgiler verdi./resimler/2016-12/1/1319363137235.jpgÖRNEK BİR HİKAYE

Slayt Gösterimi sırasında şu anda Üniversitede okuyan  ya da Üniversiteyi bitirmiş olan öğrencilerin hikayeleri hakkında da bilgiler veren Ahmet Çamurali, şu an Tıp Fakültesinde okuyan bir öğrencisinin ortaokul anısından söz etti.Ortaokul 1. Sınıfta okurken öğrencisinin doktor olmayı hedeflediğini hangi doktor olmak istiyorsun sorusuna kulak,burun,boğaz doktoru olarak cevap verdiğini ifade eden Ahmet Çamurali 8. Sınıfta aynı öğrenciye aynı soruyu sorduğunu öğrencisini yine doktor olmayı hedeflediğini ama bu defa Beyin Doktoru olmayı hedeflediğini öğrendiğini söyledi.

Öğrencisindeki bu değişimin sebebini merak ettiklerini ve yaptıkları araştırmanın sonucunda öğrencimizin babasının sağır ve dilsiz olduğunu ,çocuğumuzun babasını iyi etmek için kulak burun boğaz doktoru olmayı hedeflediğini ancak ortaokulda aldığı eğitimin ardından babasının bu rahatsızlığının beyinden geldiğini öğrendiğini, bu yüzden de çocuğumuzun tercihinin Beyin Doktorluğuna yöneldiğini öğrendiklerini ve bu olayın kendilerini çok etkileyen örnek bir hikaye olduğunu ifade etti.

PLAKET TAKDİMİ

Çaykara İlçemizde kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu ifade eden Trabzon Valisi Yücel Yavuz´un eşi Şennur Yavuz Çaykara İlçemizin Eğitim alanındaki başarıları ile herkese örnek olduğunu ve de kendilerinin de bu başarılardan dolayı emeği geçen herkesi tebrik ettiklerini ifade etti.

Daha  sonra Uzungöl Elmalı Mahallesi Üreten Eller Atölyesinde Üretilen Vali ve Eşinin fotoğraflarının basılı olduğu tablo ve çeşitli hediyeler Şengül Yavuz´un Eşine takdim edildi.

Ayrıca Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül´ün Eşi Halime Gül ve Forodigo Kursu tarafından Şengül Yavuz´a çeşitli hediye takdimleri yapılırken Çaykara Gündem Ailesi adına da Gzete takdimi yapıldı ve Çaykara Gündem Gazetesinin tanıtımı yapıldı.

ÖĞRENCİ YURDUNA ZİYARET

Hurmalık Mahallesinde bulunan Deva Vakfı  Kız Öğrenci Yurdu Ziyareti gerçekleştirildi.Burada Şengül Yavuz´a yurdun öğrencilere sunduğu imkanlar ve yurtta konaklama hakkında çeşitli bilgiler verildi.

FATMA BİLGE ANA OKULU ZİYARETİ

Buradan Çaykara Merkez Fatma Bilge Anaokuluna geçildi.Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman tarafından Okul hakkında Şengül Sezer´e bilgiler verildi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara gündem



Anahtar Kelimeler: Trabzon Valisinin Çaykara

İlginizi Çekebilir