Trabzon Esnaf Odasından Turizm Merkezi Uzungöl'de Fiyat Denetimi

Trabzon Esnaf Odasından Turizm Merkezi Uzungöl

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TTSOB) Başkanı Metin Kara ve ekibi tarafından Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Esnaf ziyaretleri ve Fiyat Denetimi gerçekleştirildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TTSOB) Başkanı Metin Kara ve ekibi tarafından Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Esnaf ziyaretleri ve Fiyat Denetimi gerçekleştirildi.

20 Temmuz 2023 Perşembe Günü gerçekleştirilen ziyarete Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Uzungöl Turizminin Mimarı Dursun Ali İnan,Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş,Uzungöl BİRLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz,Çaykara Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Turizm İşletmecisi Murat Akyüz de eşlik ettiler.

TTSOB Başkanı Metin Kara ve ekibi ile Uzungöl Platformu Yöneticileri ilk olarak Dursun Ali İnan Müzesinde bir toplantı gerçekleştirerek 2023 Turizm sezonu ile ilgili gelişmeler masaya yatırıldı ve gelinen nokta ile ilgili değerlendirme gerçekleştirildi.

Daha sonra sahaya çıkan Başkan Metin Kara ,Teknik Ekibi ve Uzungöl Ekibi  Uzungöl’de bulunan işletmeleri ziyaret ederek,müşteri memnuniyeti,hizmet kalitesi ve özellikle fiyat politikaları ile ilgili olarak tesis sahiplerini bilgilendirdiler ve bu konuda dikkatli davranılması gerektiğini ifade ettiler.

TTSOB olarak fiyat denetimlerinin düzenli bir şekilde devam edeceğini ifade eden Başkan Metin Kara TTSOB ekiplerinin Turizm sezonu boyunca sürekli sahada olacağını,düzenli olarak fiyat denetimleri gerçekleştireceğini ve fiyat denetimine uymayan,aşırı fiyat uygulaması yapan işletmelere yönelik çok ağır yaptırımları uygulamaya geçireceklerini ifade ettiler.

Başkan Metin Kara ve ekibi tarafından Suudi Arabistan’dan gelen ve  Uzungöl’de konaklayan misafirlere yönelik olarak bir anket çalışması da gerçekleştirilerek hem Uzungöl’de kendilerine sunulan hizmetin kalitesi hem de fiyat kontrolü ile ilgili bir anket çalışması da gerçekleştirildi.

Anket çalışmasının sonuçları TTSOB tarafından değerlendirilerek yeni bir çalışma planı hazırlanacak.

Ziyaretler ile ilgili açıklamalarda bulunan TTSOB Metin Kara,TTSOB olarak 2023 Yılı Turizm Sezonunun en yoğun dönemlerinin yaşandığı bu günlerde Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl Platformu ile iş birliği içerisinde Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de hem esnafı bilgilendirme hem de bazı önlemleri alma adına çok önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Trabzon TTSOB Yönetim Kurulu olarak Trabzon İlini ziyarete gelen her misafirin Trabzon’dan memnun ayrılabilmesi için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını,Turizm sezonu başlamadan önce tüm alanlarda fiyatlarını belirleyerek işletme sahiplerine ulaştırdıklarını ve hiçbir işletmenin aşırı fiyat uygulamasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Metin Kara,ekiplerinin sürekli sahada olduklarını işletmeleri sürekli denetlediklerini ve aşırı fiyat uygulaması gerçekleştirdikleri tespit edilen işletmelere çok ağır yaptırımlar uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir