Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun'dan Çaykara'da Ziyaret Yağmuru

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere Çaykara İlçesini ziyaret etti.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere Çaykara İlçesini ziyaret etti.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ile birlikte Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tarık Akgün de Çaykara ziyaretine katılırken İl Milli Eğitim Müdürü Akgün’ü Çaykara İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali ile Şube Müdürü Veysel Somuncu karşıladı.

MÜDÜR ÇAMURALİ’DEN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ziyaret esnasında Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali tarafından Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun’a Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına plaket takdimi gerçekleştirildi. 

İLK ZİYARET KAYMAKAM ERBEK’E

İl Milli Eğitim Müdürü Uygun Çaykara İlçesindeki ilk ziyaretini Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek’e yaptı.Müdür Hasan Uygun,Çaykara İlçesinde kısa bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Erbek’e hayırlı olsun dileklerini iletirken,Kaymakam Erbek ise Çaykara ilçesinin her yönü ile rol model olmuş örnek ve farklı bir eğitim ilçesi olduğunu İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte çalışarak bu marka ilçenin Eğitim alanında çok daha yüksek yerlere geleceğini sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKANI HANEFİ TOK’A ZİYARET

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun beraberindekiler ile birlikte daha sonra Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a bir ziyaret gerçekleştirdi.İl Milli Eğitim Müdürü Uygun,Eğitime olan kıymetli katkılarından dolayı Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’a teşekkür ederken Eğitimde hiçbir başarının tesadüf olmadığını,Çaykara İlçesinde elde edilen Akademik başarıda ÇaykaraBelediye Başkanı Hanefi tok’un çok önemli katkılarının olduğunu ifade etti.

Ziyarette Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İl Milli Eğitim Müdürü Uygun’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken Çaykara İlçesinin eğitimde çıtayı yükselttiğini çok daha büyük hedefler peşinde koştuğunu,İl Müdürü Uygun’un kıymetli katkıları ile bu hedeflerin yakalanacağını ifade etti.

Ziyaret esnasında Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun’a Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Ortaokulu binasının mevcut hali ile öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veremediğini yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini bu konuda Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yeni okul yapılması konusunda destek talebinde bulunduklarını ifade etti.

Bu bölümde söz alan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise okul bahçesinde 6 yaşındaki çocuklar ile 14 yaşındaki çocukların aynı bahçeyi paylaşmak zorunda kaldıklarını,küçük çocukların oyun oynayamadıklarını büyük çocukların arasında ezikldiklerini yeni bir okul için proje hazırlayarak Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini Trabzon İl Milli Eğitim Müdüründen de projelerine destek beklediklerini ifade etti.

ÇPAL Z KÜTÜPHANEDE ÖĞRETMENLERLE BULUŞMA

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun,Öğretmen Buluşmaları kapsamında Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Çaykara Anadolu Lisesi Öğretmen ve Yöneticileri ile Çaykara ÇPAL Z Kütüphanesinde bir araya geldi.

Öğretmenler ile buluşma etkinliğinde öğretmenin çocuğun dünyası olduğunu ifade eden Müdür Uygun,iyi bir öğretmenin çocuğun dünyasını değiştireceğini bunun tersinin de doğru olduğunu,iyi olmayan bir öğretmenin çocuğun eğitim hayatını bitirebileceğini ifade etti.

Çözüm odaklı öğretmen önerilerini sıralayan Müdür uygun,her şeyin çocuklar için olduğunu,öğretmenin okul ortamında ve öğrenciler ile olan ilişkilerinde örnek olması ve güzellikleri yaşatması gerektiğini,proje tabanlı öğrenme sisteminin öğretmenler tarafından benimsenmesi gerektiğini,öğretmenin mahalli imkanlar ile neleri yapabileceğini düşünmesi ve bu mahalli imkanların öğrenci yönünde geliştirilmesi adına projeler üretmesi gerektiğini,Çaykara’nın varlıkları nelerdir ve ben bu varlıkları nasıl geliştirebilirim üğzerinde düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmenin anlayış merkezinde öğrenci tabanlı eğitim sisteminin olması gerektiğini ifade eden Müdür uygun,Öğretmenin dönüştürücü yönünün ağır basması gerektiğini,bu yönü ile öğretmenin çocuklara rol model olması gerektiğini,öğretmen olarak çocuklarımızın dünyasını paylaşmamız ve onlarla birlikte nitelikli vakit geçirmemiz gerektiğini ifade etti.

OKUL MÜDÜRLERİ İLE ATAKÖY’DE BULUŞMA

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun daha sonra Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay MTAL’de Okul Toplantı Salonunda Çaykara İlçesinde görev yapan Okul Müdürleri ile bir araya geldi.

Toplantıda Okul Müdürlerine tavsiyelerde bulunan Müdür Uygun,İyi Organize olmuş bir okul idaresinin öğretmeni de işin içine katarak bir çalışma ortamı oluşturması gerektiğini bu sistemde öğrencilerin en mükemmel bir şekilde geleceğe hazırlanacaklarını ifade etti.

Okullarda Akademik başarının yanı sıra Sosyal ve Kükltürel aktivitelerin de son derece önemli olduğunu ifade eden Müdür Uygun,sosyal ve kültürel aktiviteler ile sportif etkinliklere yeteri kadar yönlendirilen öğrencilerin akademik başarılarının da aynı doğrultuda yükseleceğini ifade etti.

ATAKÖY’DE YURTTA KALAN ÖĞRENCİLER İLE SOHBET

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun daha sonra Ataköy Cevdet Sunay MTAL Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek Okul Kütüphanesinde öğrenciler tavsiyelerde bulundu ve öğrenciler ile sohbet etti.

AKIN YEREKABAN ERKEK ÖĞRENCİ YURDU ZİYARETİ

İl müdürü Hasan uygun son olarak Çaykara akın Yerekaban erkek Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek Okul Kütüphanesinde öğrenciler tavsiyelerde bulundu ve öğrenciler ile sohbet etti.



İlginizi Çekebilir