Trabzon Şampiyonlarını Hava Limanında Karşıladı

Trabzon Şampiyonlarını Hava Limanında Karşıladı

Türkiye Bölge Şampiyonu olan Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri Trabzon Hava Limanında aileleri ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Türkiye Bölge  Şampiyonu olan Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmen ve Öğrencileri Trabzon Hava Limanında aileleri ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Ankara’da gerçekleştirilen First Lego League Challenge Tunuvası Bölge finalinde Bölge Şampiyonu olmayı başaran Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Geleceğin Mucitleri ekibi Trabzon Hava Limanında aileleri ve yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

30 Nisan 2023 Pazar Günü Ankara’da gerçekleştirilen Bölge Finalinde Şampiyon olmayı başaran Trabzon’lu Geleceğin Mucidi öğrenciler Turnuvanın ardından gece geç saatlerde Matematik öğretmeni Kübra Nur Türker, Bilişim teknolojileri öğretmeni Semanur Hotaman ve Okul müdürü Tayfur Demirali yönetiminde Trabzon’a döndüler.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un organizasyonu ile Çaykara ilçesinden Trabzon’a giden onlarca araç ile Trabzon’da ikamet eden Trabzon ve Çaykara’lı vatandaşlar Trabzon Hava Limanına akın ederek öğrencileri karşıladılar.

First Lego League Challenge turnuvası Türkiye Finali 30 Nisan 2023 Pazar Günü 08.00-18.00 saatleri arasında Ankara Beştepe Kolejinde gerçekleştirilmiş  ve Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Proje ekibi Bölge Şampiyonu olarak 10 Haziran 2023 tarihinde Fuar  İzmir’de gerçekleştirilecek olan  Bilim Kahramanları Buluşuyor FIRST LEGO League Challange 19. Sezon Ulusal Turnuvası  Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

10 kişilik Zeki Bilge Mucitleri takımı Kendi içinde Mekanikçi, yazılımcı, Araştırmacı, Strateji uzmanı şeklinde çeşitli görevleri bulanan ekip, turnuvanın 3 aşamasına özenle hazırlanıyor. Robot turnuvası için Lego Parçaları ile sıfırdan robot üretip robota kendi yazılımlarını yazan ekip turnuva görevlerini bu robota yaptırmaya çalışıyor. Yenilikçi fikir aşamasında ise takım koçu olan öğretmenin çabaları ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği, Hidroelektrik Santrali gibi çeşitli yerlerden enerji hakkında bilgi toplayarak bazı Ziyaretler gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra AR-Ge mühendisi ve Kimya Mühendisi, Elektrik Elektronik mühendisi ile yapılan görüşmeler ve ziyaretler sonrasında Enerji temalı yenilikçi fikirlerini ürettiler. Üretilen bu fikir ile ülkemizin enerji konusunda dışa bağımlı olma sorununu çözüp kendi enerjisini ihraç edebileceği bir sistemden oluşmaktadır. Sunumun sıra dışı yapılması beklenen turnuva için takım öğrencileri yenilikçi fikir sunumuna gitar ile kendi bestelerini hem yaptılar hem çaldılar. Turnuvada robot sunumu için ise Öğrenciler Rap müzik hazırladılar. Öz Değerler kategorisinde öğrenciler çevreye duyarlı birer birey olmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Bu kapsamda yardımlaşma, birlik beraberlik gibi duyguları ön planda tutan etkinlikler gerçekleştirdiler.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir