Trabzon Turizm İl Müdürlerinden Kansız'dan Uzungöl Tespiti-Uzungöl İlçe Olmalıdır

Trabzon Turizm İl Müdürlerinden Kansız

Trabzon Turizm İl Müdürlerinden Kansız'dan Uzungöl Tespiti-Uzungöl İlçe Olmalıdır

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlerinden Emekli Öğretmen ve Basın Dünyasının sevilen yüzü İsmail Kansız Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Uzungöl’de yaşanan gelişmeleri mercek altına alan Yazar İsmail Kansız,Uzungöl’ün sorunlarının ancak Uzungöl’ün İlçe yapılması ile çözüme kavuşturulabileceğini ifade etti.

Araştırmacı Yazar İsmail Kansız’ın Uzungöl ile ilgili tespitlerini konu alan yazı şu şekilde;

Her yaz döneminde Uzungöl çok konuşulur.

Doğu Karadeniz’in Turizmdeki göz bebeği  Uzungöl’ün temel sorunları hep göz ardı edilir.

Yıllar yılı bir planlama sorunu vardır mesela,yapılır yıkılır,iptal edilir yeniden yapılır itiraz edilir, yeniden iptal edilir…

Bir çok kurumun mevzuatına tabidir mesela,Kültür ve Turizm Bakanlığına,Tarım orman Bakanlığına,Çevre Şehircilik Banlığı’na ve benzeri bakanlıkların mevzuatını kanunlarını bir araya getirip eş güdüm içinde planlama yapacak ve bu planlamaya sıkı sıkıya sadık kalacaksın.

Peki  Uzungöl’ün idari taksimattaki ismi nedir?

Uzungöl Çaykara ilçemizin bir mahallesidir.

Yerel hizmetleri Çaykara Belediyesi’nden almaya çalışır.

Bunca çok ve karışık yasa ve yönetmeliğe muhatap olan Uzungöl için yerinde çözün getirebilecek bir idari yapı olmalı diyorsak Uzungölün ilçe yapılması gerekir diye düşünüyorum.

Kaymakamı,belediye başkanı ve ilçe yöneticileri ile birlikte sorunların daha hızlı çözüme ulaşması anlamında Uzungöl”ün ilçe statüsüne kavuşmasını istemek ya da tartışmaya ne dersiniz?

İSMAİL KANSIZ KİMDİR?

Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürlerinden Emekli Öğretmen ve Gazeteci Araştırmacı Yazar İsmail Kansız,Trabzon doğumludur.
Kurtuluş İlkokulu, Karma Ortaokulu, Trabzon Lisesi, Fatih Eğitim Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi Türkçe, Türk Dili Edebiyatı Bölümü mezunudur.

Milli Eğitim Bakanlığında  Edebiyat ve Türkçe Öğretmeni okul müdürlükleri Trabzon yerel gazetelerinden Sonhaber, Hizmet, Yeni Trabzon, İleri, Türksesi Gazetelerinde gazeteci yazar yazi işleri müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur..

Ak ajans, tercüman bölge müdürü, Kültür ve Turizm Bakanliği Trabzon, Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürü, Kültür ve Turizm Bakanliğinda Ankara, Giresun, Karaman'da görevler, Çanakkalé Kültür Turizm Müdürlüğü döneminde şehitliklerin ihyasinda başarili çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Trabzon kültür hayatına önemli  yayınlar kazandırma, kültür varlıklarının korunmasında, turizmin gelişmesinde kalıcı hizmetlerde bulunma, Trabzon’un tanıtımına yurt içi ve yurt dışında katkı, Trabzonla ilgili bir çok yayında yayın kurulu üyesi ,editör ve yazar olarak görev alma,  çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler yazan İsmail Kansız halen Trabzon'da yayınlanan Karadenizde Son Nokta gazetesinde haftalık yazılarına devam etmektedir.

Ruhun gemisi dergisinin de yazar kadrosu içinde bulunan İsmail Kansız evli ve biri mimar diğeri psikolog iki evlat sahibidir.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfi nin kurucu üyesi ve başkan yardimcisi olan İsmail Kansız aynı zamanda Karadeniz Yazarlar Birliği Ganita Kültür Sanat Derneği ve Trabzonspor divan kurulu üyesidir.

İsmail Kansız 42 senelik devlete  eğitim ve kültür turizm hizmetlerinden sonra emekli olarak kültürel konularda yazılarıyla hayatini sürdürmektedir. 

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir