Trabzon'da İlkokul Öğrencilerinden Fırında Uygulamalı Ekmek Yapımı Eğitimi

Trabzon

Trabzon'da İlkokul Öğrencilerinden Fırında Uygulamalı Ekmek Yapımı Eğitimi

Trabzon’un Çaykara İlçesinde Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu öğrencileri tarafından Fırında uygulamalı ekmek üretim eğitimi gerçekleştirildi.

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoglu İlkokulu öğrencileri 19 Nisan 2024 Cuma Günü  Taşkıran Ekmek Fırınını ziyaret etti. 

Yediğimiz ekmeklerin, simitlerin, poğaça ve diğer unlu gıda mamullerinin üretim aşamalarını yerinde görerek hem bilgi edindi hem de temel gıdamız olan ekmek ve diğer unlu gıda maddelerinin üretimini yerinde gördü. Sağlıklı ve doğal beslenmenin ve hijyenin önemini daha iyi öğrendiler. 

Gerçekleştirilen Etkinliğe Okul müdürü  İdris Hacımahmutoğlu, Müdür Yardımcısı Abdurrahman İşcan, öğretmenler Merve Kara Bayçelebi, Özlem Bilgin ve öğrenciler katıldılar

Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Taşkıran Ekmek Fırını sahibi Nuri Gül tarafından ekmeğin üretim kademeleri aşamalı olarak öğrencilere gösterildi.

 Okul Müdürü İdris Hacımahmutoğlu, ekmeğin hijyenik bir ortamda hangi aşamalardan geçerek hazırlanma pişme aşamalarını öğrencilere uygulamalı olarak gösteren ve siz uyurken uyumayan birilerinin size ekmek pişirdiğini unutmayın, ekmeğin kıymetini bilin diyen ve öğrencilerin tüm sorularını sabırla yanıtlayan fırın sahibi Nuri Gül’e öğretmen ve  öğrencilerimiz adına  teşekkür etti.



İlginizi Çekebilir