Trabzon'da Organ Bağışı Farkındalık Semineri ve Organ Bağışı Kampanyası

Trabzon

Çaykara'da Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin Organizasyonu ile Organ Bağışı Farkındalık Semineri ve Organ Bağışı Kampanyası

Trabzon’un Çaykara İlçesinde Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları tarafından Organize edilen Organ Bağışının önemi,Organ Nakli Konulu Panel gerçekleştirildi.

Çaykara Belediyesi ,Çaykara Mehmet İlhan Durgun Devlet Hastanesi ile Ortak olarak hazırlanan program Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Baş Hekim Vekili Dr. Ahmet Peker ile Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Bakım Hizmetleri Müdürü Esra Erbey Ataköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları  Hastanesi Müdür Yardımcısı Yavuz Özbay,Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları HastanesiOrgan Bağış Birimi Sorumlusu Nermin Yurtseven  tarafından hazırlanan farkındalık Paneli 18 Aralık 2023 Pazartesi Günü Çaykara Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Farkındalık Paneline Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Cumhuriyet Savcısı Esma Alikoğlu,Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Emre Can Narin,Dernekpazarı İlçesi İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Kd. Bşçvş Aşkın Hava,Çaykara İlçe emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak ,AtaköyRuh Ve Sinir Hastalıkları  Hastanesi Müdür Yardımcısı Yavuz Özbay,Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları HastanesiOrgan Bağış Birimi Sorumlusu Nermin Yurtseven  ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

“Bağışlanan her Organ Filizlenen bir Candır Sloganı ile gerçekleştirilen Eğiktim Panelinde Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık ve Acil Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Yavuz Çakıroğlu tarafından Organ Bağışının önemi ve Organ Nakli Konulu bir Panel gerçekleştirildi.

Op.Dr. Çakıroğlu Panelin son bölümünde katılımcıların sorularını da cevapladı.

Panelin sonunda Panele katılan katılımcılar,gönüllü Organ Bağışı Formunu doldurarak Organ Bağışı Kampanyasına katılım sağladılar.

Gerçekleştirilen program sonunda Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı Emre Can Narin,Dernekpazarı İlçesi İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb. Kd. Bşçvş Aşkın Hava,Çaykara İlçe emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak ve bir çok vatandaş Gönüllü Organ Bağışcısı  Forumunu doldurarak  Organ Bağışı kampanyasına destek verdiler.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir