Trabzonlu Çaykaralılar Derneği Akçaabat´ta

Trabzonlu Çaykaralılar Derneği Akçaabat´ta

Merkezi İstanbul Kartal´da bulunan Trabzon Çaykaralılar Derneği, Karadeniz turları kapsamında Akçaabat´ı ziyaret etti.

Merkezi İstanbul Kartal´da bulunan Trabzon Çaykaralılar Derneği, Karadeniz turları kapsamında Akçaabat´ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında düzenlenen yemeğe Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, Chp İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Tayfun Balcı, Kültür ve Sosyal işler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, basın mensupları ve İstanbul´dan gelen misafirler katıldı.

22. yılını tamamlayan dernek beş yıldır Trabzonlu olup İstanbul´da büyümüş Trabzon´u görmemiş gençleri Trabzon´a ücretsiz olarak getirip kültür coğrafya ve yemeklerini bu gençlere tanıtıyor.

/resimler/2017-8/23/2356010707866.jpg

Kartal Belediyesi´nin lojistik olarak destek verdiği Trabzonlu Çaykaralılar Derneği, Karadeniz´deki tarihi yerleri gezdirerek Karadeniz kültürünü, Karadeniz insanını, Karadeniz coğrafyasını ve Karadenizlilerin misafirperverliğini bizzat yerinde yaşatarak anlatıyor. Bu sayede derneğin düzenlediği turlara katılanlar adeta bölgemiz için birer kültür elçisi haline geliyor. Hemşeri derneği niteliğinde olan Trabzonlu Çaykaralılar Derneği İstanbul´da Trabzon kültürünü yaşatmak için birlik beraberlik geceleri düzenliyor ve memleket ayırmaksızın kapılarını çalan tüm yetim çocuklara da çeşitli yardımlarda bulunuyor. Türkiye´deki dernekler içerisinde sadece bu derneğe ait olan ve diğer derneklerde de olmasını arzu ettikleri bir güzellik olarak okullara kırtasiye ve temizlik konusunda destek veriyor. 60 kişilik yönetim kurulundan oluşan dernek İstanbul´daki Trabzonlu kadınlara beden dili, iletişim sanatları gibi konularda Koç Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi´nin de işbirliğiyle eğitimler veriyor. Aynı zamanda gençlerimiz için çağımızın en büyük sorunlarından olan uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklarla mücadele kapsamında temalı tiyatrolar düzenleyen dernek yapmış olduğu diğer faydalı çalışmalarla takdirleri topluyor./resimler/2017-8/23/2356299770921.jpgAkçaabat´ta Trabzonlu Çaykaralılar Derneğini ağırlayan Akçaabat Belediyesi´nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ? Kültür Sanat ve Turizm şehri olan Akçaabat´a Körfez ülkelerinden çok sayıda turist geliyor. Böyle güzel işlere imza atmış bir derneği ağırlamak bizi memnun ediyor. Turizmde geleceği olan Karadeniz bölgesini tanıtmak için gelen her misafirimiz bizim için bir kültür elçisidir. Bölgemiz insanı yekvücuttur; ülkesine milletine bağlıdır. Her ne kadar birliğimizi bozmaya yönelik olan çalışmalar olsa da bizim birliğimiz bozulmayacaktır. Buna istinaden bölge turizmimiz de baltalanamayacaktır. Her zaman dile getiririm ülke olarak tüm farklılıklarımız kültür açısından bizim zenginliğimizdir. Bizler de bu zenginliği ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için kullanıyoruz. Akçaabat´ımıza hoş geldiniz.? dedi.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ise yaptığı konuşmada, ?Birlik beraberlik içerisinde marka şehir olan Trabzon´a yapılan bu tür geziler bizi fazlasıyla memnun ediyor. Geçmişten beri bir yerleşim merkezi olan Akçaabat´a yapılan bu tür geziler ilçemizi tüm yurtta tanıtıyor. Bu tür organizasyonlarla her zaman turizm elçisi niteliğindeki misafirlerimiz her zaman ağırlamak isteriz. Horonun başkenti Akçaabat´a hoş geldiniz.? dedi.

Program sonunda Trabzonlu Çaykaralılar Derneği misafirleri meşhur Akçaabat Horon gösterisini izlediler.

 www.caykareagundem.com



İlginizi Çekebilir