Trabzon'lular Sakarya Şenliğinde Bir Araya Geldi

Trabzon

Sakarya Geleneksel 14. Yayla Şenliği 24 Eylül 2023 Pazar Günü gerçekleştirildi.

Sakarya Geleneksel 14. Yayla Şenliği 24 Eylül 2023 Pazar Günü gerçekleştirildi.

Sakarya’da Faaliyet gösteren Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği

Tarafından her sene  Geleneksel olarak Organize edilen  14. Geleneksel Yayla Şenliği 24 Eylül 2023 Pazar Günü Sakarya Kırcaali Yaylasında gerçekleştirildi.

Başkanlığını Çaykara’lı Akademisyen ve Örnek Toplum İnsanı Prof Dr. Fehmi Çelebi’nin yürüttüğü Sakarya Trabzon’lular Kültür ve Dayanışma Derneği her sene olduğu gibi binlerce Karadeniz sevdalısını bir araya getirmeyi başardı. 

Sakarya Trabzonlular Derneği’nin 14. Geleneksel yayla şenliği kemençe, horon ve Karadeniz türkülerinden oluşan zengin sanatçı kadrosu ile gerçekleştirildi.

Vatandaşların Yoğun katılım ile gerçekleştirilen yayla şenliğinde, sanatçılar Ali Tetik, Oflu Kadir, Meryem Akyüz, Akçaabatlı Şenol, Ahmet Atmaca, İsmail Güler sahnede birbirinden güzel türküleri ile misafirlere keyifli anlar yaşatırken,kemençede Gökhan Kaya, Fevzi İlter, Piyanist Cem Kocabaş, kavalda Süleyman Ağırman ve sazda Adnan Altmışdört’ten oluşan müzik ekibi gün boyunca sahne alan Sanatçılara eşlik ettiler.

. Festival havasında hızlı bir tempoda devam eden şenlikte açılan standlarda yiyecek, içecek ve yöresel ürünlerin satışı yapıldı. Ayrıca Trabzonlular Derneği tarafından protokole ve şenliğe katılanlara da kara lahana çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi.

Sunuculuğunu Sakarya Trabzonlular Derneği yönetim kurulu üyesi Hamit Çuhadar’ın yaptığı ve saat 10:00’da başlayan şenliğe AK Parti Sakarya Milletvekili Murat Kaya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, Vergi Dairesi Başkanı İlhan Akçay, CHP İl Başkanı Cengiz Çiçek, İyi Parti Sakarya İl Başkanı E. Serdip Dokumacı, TÜMSİAD Başkanı Rıza Bora, Ak Parti ve MHP İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis, SGK Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, Rumeli Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Erol Ulu, Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin, Samsunlular Dernek Başkanı Adnan Pala ve Sakarya’daki hemşehri dernekleri başkanları, Geyve Belediye Başkanı Metin Atalay, Sakarya Trabzonlular Derneği geçmiş dönem başkanları, kurucuları ve duayenleri, Düzce Gölyaka Kardüz Yaylası Kültür Turizm Derneği Başkanı Arif Gelir ve Hülya Türk ile çok sayıda davetli ve binlerce vatandaş katıldı.

Dernek yönetiminin aylar öncesinden başlayan organizasyon çalışmaları sonucu gerçekleştirilen şenliğin açılış konuşmasını yapan Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Kültürel çeşitliliğin bir zenginlik olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, Sakarya’da yaşayan Trabzonluların ülkesi ile ve Sakarya ile bütünleşmiş durumda olduğunu söyledi.

“Etkinliklerimizde yöresel kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve yaşadığımız yerle bütünleşmek gayreti içindeyiz.” diyen Çelebi, şunları dile getirdi: “Bu bakımdan çok şanslı bir ülkeye sahibiz. Bize bu yurdu vatan eden atalarımıza minnettarız. Ruhları şad olsun. Bizim gönül coğrafyamız çok geniştir. Tüm yurdu, hatta tüm dünyayı kapsamaktadır. Ayağımızın bastığı her yer bizim yurdumuzdur. Burada üretiyor, burada tüketiyoruz. Burada yatırım yapıyoruz. Kısacası mezarlarımız da bu şehirdedir. Yayla şenliğimize teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için siz sevgili hemşerilerime tekrar çok teşekkür ederim.”

AK Parti Sakarya Milletvekili Murat Kaya ise şenlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gönül coğrafyamız Sakarya’da lazıyla, manavıyla, çerkeziyle, gürcüsüyle gerçekten yetmişikibuçuk milletiyle hamdolsun kardeşlik coğrafyası Sakarya’da en güzel günlerimizi yaşıyoruz. İnşallah sizlerle beraber bu güzellikler devam edecek. Trabzonlular Derneği ile beraber Trabzon’umuzun kültürünü yaşatan, tüm dernek yönetimine ayrıca teşekkür ederim.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise yaptığı konuşmada hep birlikte icra ettiğimiz şenliklerin kültürlerin en güzel yansımaları olduğunu söyledi. Şenliklerin hem geçmiş dönemlerde hem de günümüzde hayatımızda önemli bir yere sahip olduğuna da dikkat çeken Yüce şunları dile getirdi: “Bizler en önemli, en kıymetli olan geçmişten günümüze süre gelen birçok etkinliğimizi görebiliyoruz. Bu etkinliklerin hepsi toplumumuzu bir arada tutan soyut mirasımıza sahip çıkan duyarlılığı artıran kutlamalardır. Bugün burada bir araya geldiğimiz şenlikte bir kültürel mirası gelecek yıllara aktarmanın rolünü üstlenmekteyiz. Trabzon denilince benim aklıma cesaret gelir, misafirperverlik gelir, sıcak kanlılık gelir, birlik ve beraberlik gelir, vatan sevgisi gelir, devlet sevgisi gelir. Trabzonluları tebrik ediyorum. Bugün bir araya geldiğimiz Trabzonlular Kültür Derneği’nin şenliği olsun diğer şenliklerimiz olsun asıl amaç kardeşliğimizi, sevgimizi pekiştirmektedir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu tip organizasyonların en büyük destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür etkinliklerin yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında bu güzel günde bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.



İlginizi Çekebilir