Trabzon'un Acı Kaybı.Niyazi Sürmen'i Kaybettik

Trabzon

Trabzon Belediye Başkanlarımızdan ve Doğu Karadeniz Belediyeler birliği Başkanlarından Niyazi Sürmen hayatını kaybetti.

Trabzon Belediye Başkanlarımızdan ve Doğu Karadeniz Belediyeler birliği Başkanlarından Niyazi Sürmen hayatını kaybetti.

Merhum Niyazi Sürmen,30 Aralık 2023 Cumartesi Günü ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Merhum Niyazi Sürmen’eAllah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

NİYAZİ SÜRMEN’İ TANIYALIM

1951 yılında Sürmene'de doğdu. İstanbul 'da İktisadi Ticari İlimler Akademisi-/Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Değirmendere mahallesinde Araç  Lastği  ve Yedekparça Ticareti ile Ticari hayatına devam etti. 1994 yılında Trabzon Belediyesi Meclis üyesi oldu. 2002 ve 2004 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı yaptı.Aynı zamanda Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkanı da oldu. Başkanlığı döneminde Yavuz Selim Bulvarı/Tanjant  yolu tamamlandı.Gülbaharhatun( Ataparkta) mahallesinde olan ve halen Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Alışveriş merkezi olarak kullanılan Tekele ait arsa Trabzon Belediyesince devralındı. Ayrıca Kemerkaya mahallesinde olup İller Bankasına ait binada o dönemde Trabzon Belediyesince satınalındı.Çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinde görev yaptı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği ve 2007 yılında da Trabzon Kızılay Derneği Başkanlığı yaptı.Akparti Trabzon Kurucular arasında yer aldı.

Çaykara İlçemizin yetiştirmiş olduğu önemli Bürokratlardan Osman Abanoz Merhum Sürmen’in Trabzon Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Belediye Başkan Yardımcısı olarak Kıymetli Bürokratımız ile birlikte Trabzon İlimize hizmet verdiler.



İlginizi Çekebilir