Turizm Çaykara'nın Can Damarıdır

Turizm Çaykara

15-22 Nisan Turizm Haftası Dolayısı ile Kaymakam Güzel, Başkan Tok, Uzungöl Muhtarı Öztürk ve Uzungöl Platformu Adına Dernek Başkanı Keleş birer mesaj yayınladılar.

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediyes Başkanı Hanefi Tok , Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk İle Uzungöl’de bulunan STK Temsilcileri Adına Başkan Mehmet Keleş birer mesaj yayınlayarak Turizm Haftasını Kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-ÇAYKARA BİR TURİZM İLÇESİ

Kaymakam Muhammet Güzel,15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in mesajı:

“Turizm, ekonomik kalkınmaya çok büyük bir katkısı olan ve tüm dünyada hızlı gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Her yıl farklı coğrafyalardan ilimize ve şirin İlçemiz Çaykara’ya  misafir olarak gelen tanışıp, kaynaştığımız misafirlerimizi Çaykara’da en iyi şekilde ağırlamamız uzun vadede turizmin gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Çaykara İlçemiz Doğa Harikası Ülke ve Dünya Turizminin en önemli  Merkezlerinden Uzungöl’ü,Şehitler diyarı ve doğa harikası Sultanmurat Yaylası,Yedi Gölleri,mezireleri,yaylaları ve birbirinden güzel doğa harikası coğrafyası ile her sene olduğu gibi 2022 yılının Turizm Sezonunda da yine yerli ve yabancı milyonlarca turistin ilgi odağı olacaktır.

Bu çerçevede İlçemizde alternatif turizm faaliyetleri ile turizmin çeşitlendirilmesi ve sürenin uzatılarak turizmin sürekliliği için hep birlikte daha özverili olmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerimle toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası'nı” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BAŞKAN TOK-ÇAYKARA BİR TURİZM CENNETİ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Dünya’nın ve ülkemizin turizmde marka şehirlerinden birinin Trabzon olduğunu söyleyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, şehirlere, ülkelere değer katan, döviz gelirleri ile ekonomiyi ayakta tutan bacasız sanayi turizmin ve bu sektörden geçimini sağlayan tüm turizmcilerin 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladı.
Başkan Tok; “Trabzon  bir şehirden fazlasıdır”
Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok; “Çaykara deyince insanların aklına ilk gelen yaz aylarında gitmek, görmek istedikleri ve tatillerini geçirmek istedikleri, Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden doğa harikası Uzungöl,Ecdadımızın bizlere emanet ettiği hem tarih kokan hem de muhteşem doğal güzelliği ile ziyaretçileri büyüleyen Sultanmurat Yaylası,birbirinden güzel rengarenk çiçekleri bünyesinde barındıran Demirkapı Mahallesi ve Yedi Göller’i,Doğa Harikası Çayıroba Mahallesini,Kuşmer’i,Aymeydan’ı,Durnalı Yaylası,Karester Yaylası ve Kurt Dağı başta olmak üzere doğa harikası yaylaları ve mezireleri  ile geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2022 yılında da Karadeniz,Ülke ve Dünya Turizmine hizmet vermeye devam edeceğini ifade etti.

Başkan Tok konuşmasına şu şekilde devam etti.

Çaykara İlçesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık.Her anlamda 2022 Yılı Turizm sezonuna hazırız.Havaların ısınmaya, umutların yeşermeye başladığı bugünlerde güzel günlere olan inancımız tamdır. Hep birlikte güzel günlere ulaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutluyor, Şirin İlçemiz Çaykara’yı ziyaret edecek tüm misafirlerimize de şimdiden hoş geldiniz diyorum”

MUHTAR ÖZTÜRK-UZUNGÖL 2022’YE HAZIR

15-22 Nisan Turizm Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk,Turizmin Ülkemizin bacasız Sanayisi olduğunu ve Uzungöl’ün bu sanayinin en önemli temsilcilerinden bir tanesi olduğunu ifade etti.

Uzungöl insanının 1974’den günümüze kadar 48 senedir büyük bir özveri ve fedakarlık ile çalışarak bu günlere geldiğini ve Uzungöl’ü Turizm anlamında bir Dünya Markası yaptığını ifade eden Muhtar Öztürk,bu yolun çok çetin ve çileli bir yol olduğunu,ancak Uzungöl insanının fedakarca,bıkmadan usanmadan sabırla senelerce emek vererek ve mücadele ederek bu günlere geldiğini ifade etti.

Muhteşem doğası,Modern Tesis ve İşletmeleri,zengin Turizm Altyapısı ve tüm Turizm destinosyanları ile Uzungöl’ün 2022 Yılına her anlamda hazır olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Öztürk,bundan önceki senelerde olduğu gibi 2022 yılında da Uzungöl’ün Ulusal ve Uluslar arası Turizm alanında Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN KELEŞ-UZUNGÖL HAZIR

Uzungöl Platformu adına Gazetemize açıklamalarda bulunan ve konuşmasına 15-22 Nisan Turizm Haftasını Kutlayarak başlayan Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Mehmet Keleş, Zengin Turizm Altyapısı ile Uzungöl’ün yılın 12 ayı Ülkemiz ve Dünya Turizmine hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

2021 Yılından itibaren Uzungöl Muhtarlığı,Uzungöl Turizmciler Derneği,Uzungöl Birlik A.Ş.,Uzungöl Hediyelik Eşya Derneği ve Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği olarak bir araya gelerek Uzungöl Platformunu oluşturduklarını tüm Dernek ve STK’lar olarak birlikte hareket etme kararı aldıklarını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Keleş,herkesin tek hedefinin bulunduğunu bunun da Uzungöl’ü ziyarete gelen milyonlarca yerli ve yabancı misafire en iyi ve en kaliteli hizmeti sunarak Uzungöl’den memnun ayrılmalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Uzungöl’de tüm Tesis ve İşletmelerin 2022 yılı Turizm sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Dernek Başkanı Mehmet Keleş, Uzungöl’ün modern otel,motel ve pansiyonları,tesisleri,iş yerleri,göl çevresi yürüyüş parkuru,Alabalık Üretim Çiftlikleri,Seyir Terası,Macera Parkı,Doğa Harikası Haros Komları,her biri birer Uzungöl olma özelliği taşıyan Barajlar ve göletleri,birbirinden lezzetli yöresel yemekleri,Elmalı Mahallesi Üreten Eller Atölyesinde yöresel kadınlarımız tarafından büyük bir itina ile hazırlanan el emeği göz nuru hediyelik eşyaları,Karadeniz ve Ülkemizin en önemli müzelerinden olan ve bölgenin son iki yüz yıllık sosyal yaşamında damga vuran Dursun Ali İnan Müzesi, Glazoma’ı, Karester’i,Şekersu Yaylası,Multat’ı, Sırandağ’ı,Hocalı,Malbet ve Alçakköprü Mezireleri,Tuzla Meziresi, Demirkapı ve Yedi Göller’i ile bundan önceki senelerde olduğu gibi zengin Turizm Altyapısı ile 2022 yılı Turizm sezonunda da Karadeniz ve Ülke Turizmini büyük bir başarı ile temsil etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Turizm Çaykara' Damarıdır

İlginizi Çekebilir