Turizm Merkezi Uzungöl'de Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'de Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması Gerçekleştirildi.

Trabzon Av Market tarafından organize edilen Geleneksel Uzungöl 6.Alabalık Avlama Yarışması 11 Haziran 2023 Pazar Günü gerçekleştirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 12.Bölge Müdürlüğü Trabzon Şube Müdürlüğü Tabiat Turizm Etkinlikleri kapsamında Trabzon Av Market tarafından organizasyonu gerçekleştirilen Geleneksel Uzungöl 6. Alabalık Avlama Yarışması 7 Haziran 2023  Pazar Günü Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirildi. 

Organizasyonu  Fatih Saran’ın da ortak olduğu Trabzon Av Market tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Alabalık Avlama Yarışması Trabzon Milli Parklar İl Müdürlüğünün de katılımı ile gerçekleştirildi ve yarışmanın hakemleri Trabzon Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından sağlandı. 

Organizasyona Doğa Koruma ve milli parklar 12.bolge müdürü Cüneyt Aloğlu, Tarım Orman Balıkçılık Su Ürünleri Müdürü Bayram Sancar, Milli Parklar Trabzon Şube Müdürü Akif Ümüzer,Prof. Dr. Nadir Başçınar ve sporcular katılım sağladı. 

Yaklaşık 50 Sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışma Uzungöl’de göl çevresinde saat 09.00’da b aşladı ve saat 13.00’da sona erdi.Yarışmada yarışmacılar tuttukları balıkları organizasyon komitesine gösterdikten sonra balıkları tekrar göle geri bıraktılar ve hiçbir balık avlanmadı 

Yarışma kapsamında toplam 86 adet balık yakalandıktan sonra tekrar göle geri bırakıldı. 

Yarışmada Halil İbrahim Satır, tutmuş olduğu 2 adet balık ile yarışmanın şampiyonluğunu elde ederken Muhammet Emin Terzi 2.Gökdeniz Kılıç 3. Fatih Boduroğlu ise dördüncü oldu. 

Yarışmada dereceye giren ilk 10 sporcuya çeşitli ödüller takdim edildi. 

MİSAFİRLERDEN YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ 

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gerçekleştirilen Yarışmada havanın da güzel olması sebebi ile yarışma neşeli ve eğlence dolu bir atmosferde gerçekleştirildi.Uzungöl’ü ziyarete gelen on binlerce misafir göl çevresinde yürüyüş gerçekleştirirken yarışmacıların alabalık heyecanını keyifle izlediler ve bolca resim çekerek bu anlamlı anı kalıcı hale getirdiler. 

Espiri dolu bir ortamda neşe ve kahkaha içinde gerçekleştirilen yarışma sonunda toplu bir aile fotoğrafı çekilirken ödül töreni gerçekleştirildi ve program birlikte gerçekleştirilen mangal partisi ile sona erdi.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir