Turizm Merkezi Uzungöl'de HES Protestosu Yapılacak

Turizm Merkezi Uzungöl

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de,Uzungöl ve Solaklı Deresi paydaşları tarafından HES Protestosu gerçekleştiriliyor.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de,Uzungöl ve Solaklı Deresi paydaşları tarafından  HES Protestosu gerçekleştiriliyor.

Ramazan Bayramının üçüncü günü  olan 12 Nisan 2024 Cuma Günü Gölün üst kısmında yer alan Uzungöl Çadır Cafe’de  gerçekleştirilecek olan HES Protestosunda Bölge Muhtarlıkları,Bölge Halkı Uzungöl Muhtarlığı,Uzungöl Platformu ve Uzungöl Halkı tarafından HES Projesinin İPTAL edilmesine ilişkin Basın Açıklaması ,eylem,kareografi ve birliktelik etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Doğal  güzelliği ile Ülkemizin en önemli merkezlerinden olan Uzungöl her yıl yerli ve yabancı milyonlarca insana ev sahipliği yapıyor.Yurt içinden ve yurt dışından milyonlarca insan Turizm Merkezi Uzungöl’ü ziyarete geliyor.

Başta Turizm Merkezi Uzungöl olmak üzere Taşkıran,Demirli ve Solaklı Deresi paydaşı olan Mahalleler Solaklı Deresinde HES Projesinin yapılmaması için aylardır mücadele ediyor.

HES Projesinin Bölgenin Doğal dokusuna zarar vereceğini ifade eden Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu,dedelerinin kendilerine miras bırakmış olduğu doğal ortamı kendilerinin de kendilerinden sonra gelecek olan nesillere miras olarak bırakmak istediklerini bu bakımdan Taşkıran halkı ve Solaklı Deresi paydaşları olarak bölgede HES Projesi istemediklerini ifade etti.

Uzungöl Muhtarı Selman Dilek ise yaptığı açıklamada Turizm Merkezi Uzungöl’ün Ülkemizin en önemli Turizm destinasyonlarından bir tanesi olduğunu her yıl yerli ve yabancı milyonlarca insan tarafından ziyaret edildiğini,insanların doğa ile baş başa kalabilmek ve huzurlu bir ortam için Doğa Cenneti Uzungöl’ü tercih ettiklerini ifade etti.

Turizm Merkezi Uzungöl’ün doğal yapısının korunabilmesi ve bozulmaması için Devletin bir çok kurumu tarafından korumaya alındğını,Uzungöl’de insanların evlerine bir çivi dahi çakmanın yasak olduğunu ifade eden Muhtar Selman Dilek ,Doğanın bozulmaması için bu kadar hassas davranılan Uzungöl’ün burnunun dibinde HES projesinin yapılmak istenmesinin son derece yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilmek istenen HES Projesinin bölgenin doğal yapısına arar vereceğini ifade eden Muhtar Selman Dilek,Uzungöl ve komşu Mahalleler olarak HES Projesine kesinlikle karşı olduklarını,HES Projesini İPTAL edilmesi için her türlü oluşumun içinde yer alacaklarını aylardır bu çalışmaların içinde olduklarını,Trabzon meydan’da HES Projesine karşı olduklarını ifade eden bir Basın Açıklaması gerçekleştirdiklerini,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un HES Projesine karşı olduğunu ifade eden bir basın açıklaması gerçekleştirdiğini anımsattı.

Bölge Muhtarları,Bölge STK’ları,Uzungöl STK’ları ile birlikte 12 Nisan 2024 Cuma Günü Turizm Merkezi Uzungöl’de saat 14.00’da Basın Açılaması ve HES Protestosu gerçekleştireceklerini ifade eden Muhtar Selman Dilek,tüm Doğa severleri,Çevrenin korunmasına özen gösteren tüm vatandaşlarımızı ve Solaklı Vadisi vatandaşlarımızı gerçekleştirecekleri Basın Açıklamasında yanlarında görmek istediklerini ifade etti



İlginizi Çekebilir