Turizm Merkezi Uzungöl'de Mezire Evi Yandı,Örtü Yangını Kontrol Altına Alındı

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'de Mezire Evi Yandı,Örtü Yangını Kontrol Altına Alındı

Turizm Merkezi Uzungöl’de meydana gelen yangında bir mezire evi tamamen yanarken,rüzgarın etkisi ile örtü yangınına dönüşen yangın ise Jandarma,İtfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesi ile kontrol altına alındı.

24 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında Uzungöl Çamlık(Malbet) komlarında İhsan,Orhan ve Fehmi Aygün’e ait mezire evinde bilinmeyen bir sebep ile yangın çıktı.

Issız olan ve hiçbir şekilde kullanılmayan mezire evinde yangının çıkış sebebi bilinmiyor.

Yangını gören vatandaşların haber vermesi üzerine Uzungöl Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri ile Çaykara Belediyesi,Dernekpazarı Belediyesi ve Of Belediyesi İtfaiye ekipleri zaman kaybetmeden yangına müdahale ettiler.

İtfaiye ekipleri yangın yerine ulaşana kadar ev tamamen yanarken rüzgarın etkisi ile yangın örtü yangınına dönüşerek hızlı bir şekilde ağaçlara doğru ilerlemeye başladı.

Jandarma,İtfaiye ekipleri ve vatandaşların yoğun çalışmaları ile örtü yangını kısa süre içinde kontrol altına alınırken yanan mezire evinde de soğutma çalışmaları gerçekleştirilerek yangının kontrol altına alınması sağlandı.

Uzungöl Muhtarı Selman Dilek,Köseli Mahallesi Muhtarı Mustafa Özen ve Taşkıran Muhtarı Hüseyin Alamanoğlu yangın söndürme çalışmalarına katılım sağlayarak itfaiye ekiplerine destek verdiler.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden yangın ile ilgili bilgi alarak söndürme çalışmalarına destek verdi.



İlginizi Çekebilir