Turizm Merkezi Uzungöl'de Paralıdıng Heyecanı

Turizm Merkezi Uzungöl

2023 Turizm sezonunun başladığı bu günlerde Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Paraglıdıng heyecanı yaşanıyor.

2023 Turizm sezonunun başladığı bu günlerde Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Paralıdıng heyecanı yaşanıyor.

Çok uzun bir süreden bu yana Havacılık ve yamaç paraşütü etkinliklerinde aktif olarak görev yapan Uzungöl’lü Turizm İşletme sahibi Orhan İnan yönetiminde 2023 Yılında Uzungöl’e hizmet vermeye başlayacak olan Uzungöl Paraglıdıng ekibi Uzungöl’ü ziyaret edecek olan yerli ve yabancı misafirlere hem Uzungöl’de Paraglıdıng heyecanı yaşatmak hem de Uzungöl’ün muhteşem doğal güzelliğini  havadan izleyebilmek imkanı tanıyor.

2021 yılında Akçaabat yamaç paraşütü olarak hizmete başlayan Yamaç Paraşütü ekibi 2023 yılında Uzungöl de Uzungöl Paraglıdıng olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Ekip 4,bayan ,3 erkek profesyonel pilotlardan oluşuyor .Yer ekibiyle birlikte 14 kişiden oluşan Uzungöl paragliding ekibi “ADİRA” turizim yetki belgeleri ile 2023 yılında Uzungöl turizmine katkıda bulunmak amacıyla hizmet veriyor.

Paralıdıng etkinlikleri ile ilgili açıklamada bulunan Orhan İnan profesyonel bir ekip ile birlikte 2023 yılında Uzungöl Turizmine farklı bir renk getirmeye çalışacaklarını ifade etti.

7 Uzman pilot ekibi ile birlikte Uzungöl’ün farklı noktalarından uçuş gerçekleştireceklerini uçuşlar öncesinde tüm önlemlerini alacaklarını ve misafirlerin güven içinde Uzungöl’ün doğal güzelliklerini havadan kuş bakışı gözlemleyerek uçuşlarını sağlayacaklarını ifade eden Orhan İnan Uzungöl’ü ziyarete gelen tüm misafirleri etkinliklerine katılmaya beklediklerini ifade etti.

PARAGLİDİNG HAKKINDA

Paragliding aslında herkes tarafından bilinen Yamaç Paraşütü sporudur. Gökyüzünde kuşlar gibi süzülmenize olanak tanıyan ve uçuşunuzu gerçekleştirdiğiniz Uzungöl’ün  tüm manzarasını ayaklarınız altına seren Yamaç Paraşütü sporu için profesyonel bir eğitim almanız gereklidir. Bununla birlikte yalnızca deneyim yapmak istiyorsanız da lisansa sahip olan profesyonel yamaç paraşütü pilotları ile birlikte de uçuş gerçekleştirebilirsiniz. 

YAMAÇ PARAŞÜTÜ TANDEM NEDİR?

Yamaç Paraşütü Tandem profesyonel lisanslı olan yamaç paraşütü pilotları ile birlikte yapılan iki kişilik uçuşlara verilen isimdir. Genel olarak tatil beldelerinde yamaç paraşütünü deneyim yapmak  isteyen misafirlerce Yamaç Paraşütü Tandem tercih edilir. Profesyonel bir eğitim almadan pilotlarla birlikte gerçekleştirildikleri için hem güvenli hem de zamandan tasarruf sağlayan bir tercihtir. Ayrıca Tandem uçuşlarının yapıldığı paraşüt ekipmanlarında bulunan yolcu koltuğunun altında yedek bir paraşüt de bulunmaktadır. Bu sebeple deneyimlere ekstra bir güven duygusu verir.

PARAGLİDİNG (YAMAÇ PARAŞÜTÜ) GÜVENLİ MİDİR?

Yamaç Paraşütü basit bir hava aracıdır ve gerekli güvenlik önlemleri alınması ve uygun hava şartlarında yapıldığı taktirde hiçbir tehlike arz etmemektedir. Ayrıca Yamaç Paraşütü tehlikeli sporlar arasında 23. Sıradadır. Yani tehlikeli bir spor diyemeyiz. Bir işi tehlikeli yapan bir şey var ise o da ihmallerdir. Bu ihmaller yerde yürürken dahi yapılsa tehlike arz ederler. Yamaç Paraşütü sporu için hazırlanır iken tüm önlemler alınıp ekipmanlarda gerekli kontrollerin yapılması ile uçuşlar başlar. Ayrıca Tandem uçuşları gerçekleştirecekseniz bu kontroller teknik ekipler tarafından yapılır ve pilotunuz da profesyonel lisanslıdır. Bu sebeple hiçbir şekilde tereddüt etmenize ve yamaç paraşütünü güvensiz görmenize gerek yoktur.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir