Turizm Merkezi Uzungöl'de Üniversite Mezunu Genç Selman Dilek,Muhtarlık İçin Adaylığını Açıkladı

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'de Genç Muhtar Adayı Selman Dilek,Adaylığını Açıkladı

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Üniversite Mezunu, Genç Selman Dilek, Muhtar Adaylığını ilan etti.

Uzungöl Muhtarlığı için adaylığını açıklayan Genç Muhtar Adayı Selman Dilek Muhtarlık için Adaylığını açıklamadan yaklaşık bir sene önce çalışmalara başladı.

Öncelikle Uzungöl’de tüm mahalleleri dolaşan Muhtar Adayı Selman Dilek hem projelerini vatandaşlara anlattı hem de vatandaşların taleplerini dinledi.

Daha sonra Uzungöl’lü vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları Bursa,İstanbul ve Van Özalp Emek ve Dönerdere mahallelerini ziyaret eden Muhtar Adayı Selman Dilek buradaki vatandaşlar ile de projelerini paylaştı ve vatandaşların taleplerini dinledi.

Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Pendik Kaynarca ve Mecidiyeköy Şubeleri ile Bursa Uzungöl Kültür ve Dayanışma Derneklerini de ziyaret eden Muhtar adayı Selman Dilek Dernekler ile de fikir alış verişinde bulundu. 

Uzungöl Turizminin daha ileri boyutlara taşınması amacı ile Yurt içinde bulunan bir çok tarihi ve Turistik yerleri ziyaret eden Muhtar Adayı Selman Dilek,ayrıca Yurt dışında da bir çok tarihi ve turistik yerleri gezerek Uzungöl Turizminin daha faydalı bir şekilde misafirlerine hizmet verebilmesi için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi.

2019’da İran’ı, 2020’de Macaristanı, Slovakyayı, Avusturya’yı ve Çek Cumhuriyetini, 2022’de Bosna, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ ve Kosova’yı gezerek kültür şehirlerini görerek bu şehirlerin Kültür Altyapılarını Turizmde Dünya Markası olan Uzungöl ile kaynaştırma imkanlarını araştırdı.

Muhtar Adayı Selman Dilek tüm bu çalışmalarının ardından Bir Basın Açıklaması gerçekleştirerek Uzungöl Muhtar Adaylığını açıkladı.

Muhtar Adayı Selman Dilek’in Basın Açıklaması; 

2014 yılında Trabzon’un Büyükşehir vasfını kazanmasıyla 1962 senesinden itibaren 52 yıl arası faaliyet yürütmüş olan belde belediyemizi ne yazık ki kaybettik. Belediyesiz geçen son on yıla şöyle geri dönüp baktığımızda, sorunların katlandığını sorumluların ise ilgisizliklerini ciddi manada hissettik. Son iki dönemdir maruz bırakıldığımız sahipsizlik sürdürülebilir değildir. Belediyesiz Uzungöl’den geriye, artık sadece mahalle muhtarlığı kalmıştır. Şüphesiz bu süreçte mahalle muhtarlığının önemi artmıştır. Muhtarlık seçimlerinde memleket adına verilen yanlış bir tercihin maliyeti sadece seçim günü ile sınırlı kalmamaktadır. 

Uzungöl’ün ne kaybedecek bir 5 yılı ne de yanlış bir tercihte bulunmaya hakkı vardır. İşte bu vaziyetin değişmesi adına başarılı bir öğrencilik hayatımın olmasına rağmen memuriyetten ve aktif ticaretin feragat ederek ömrümden beş yılı Uzungöl’e doğrudan vakfetmeye etmeye hazırım.

Allah’ın izni Uzungöllerin desteğiyle 31 Mart 2024 yılında yapılması planlanan mahalli idareler seçiminde Uzungöl mahallesi muhtar adayı olduğumu resmen ilan ediyorum.

İşte bu sebeple son 12 ay, sayısız Uzungöllüyü ziyaret ederek dinleme ve derdimi anlatma imkânı buldum. Her bir Uzungöllünün bilmesi gerektiği bir husus da muhtar adaylığımın bir anlık heyecanın değil, mantıklı bir şekilde yürüdüğüm tüm bu süreçlerin doğal bir sonucu olduğudur. Muhtar adaylığım bir grubun veya bir mahallenin tasarrufu veya telkiniyle değil doğrudan doğruya benim şahsi bir tercih ve kararımdır.

Dağında santral, deresinde su tribünü, merkezinde kamulaştırma, hudutlarında oldu bittiye getirilen sınır ihlalleri ile kuşatmaya tabi tutulmuş memleketimizin problemlere karşı en kısa zamanda ortak tavır geliştirmesi akıl ve diyalog kanallarıyla ve doğamızın da müsaade buyurduğu ölçüde en hakkaniyetli tutumu sergilemesi gerekmektedir.

Yarım asırlık imar probleminin, muhtarlığı ve muhtarın şahsını aştığı açık bir gerçek olmakla beraber imar planına ilişkin doğru bilgileri Uzungöllülerle paylaşmak, halkımızın da makul isteklerini yetkililerle usulünce ve zamanında paylaşmak muhtarlığımın tabii bir görevi olacaktır.

Statüsünden memnun olmayan, hatta işveren statüsünde geçmekte pek hevesli gözüken, bilhassa Suriye uyruklu sığınmacılara, haksız ve ahlaksız bir şekilde Uzungölün marka değerini hırpalayan komisyonculara karşı, sahada benzeri görülmemiş bir gayret içerisinde olacağımı sözünü şimdiden vermekle beraber kiraya verilmek istenen işletmelerin yine Uzungöllüler tarafından işletilmesi adına ciddi bir mesai harcayacağım.

Sezon öncesi, turizm sezonuna hazırlık, sezon sonrası da turizm sezonunu değerlendirmek adına ciddi, muntazam iki kapsamlı toplantı yaparak, yıl sonu turizm faaliyet raporunun hazırlanması, bu raporla birlikte makamlara gelişigüzel değil, donanımlı ve kapsamlı giderek Uzungöl için hizmet talep edeceğimi bildirmek isterim. 

Temsil gücümüzü arttırmak adına Uzungöl’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile muhtarın daimi sandalye hakkı olduğu, disiplini ince dokunmuş tüzük ile sağlamış ve tüzel kişiliğini elde etmiş federasyon niteliğinde yeni bir dernek, memlekete ve insanına özgüven verecek ve hızlı organize olmamızı sağlayacaktır. 

 Genellikle her yaz ayları yoğun olarak yaşadığımız turizim sezonu kültürümüzü arka plana itmemelidir. Kültürü sakat kalmış bir Uzungöl kısa zaman içerisinde yabancılaşmaya mahkûm olmaması adına  yüz yıllardır yoğrularak gelen eşsiz kavalımıza, birlik ve beraberliğimizin sembolü kalandarımıza sahip çıkacak yaylalarımızda tekrar şenlikler düzenleyecek ve kesinlikle anonim tarihi kayıt altına alacak gelecek kuşaklara aktaracağız. 

Evet ben bir evladınız bir abiniz bir kardeşiniz olarak tüm bu tespitleri ve çözüm yollarını sizlere aktarmaya çalıştım. 

İnanıyorum ki 31 Mart 2024  gecesinde Uzungöl hatırdan yana değil haktan yana tavır  alacak yeni bir sayfaya değil yeni bir kitabın önsözüne imzasını büyük bir gurur ve neşeyle atacaktır 

Uzungöl Uzungöllülerindir

UZUNGÖL MUHTAR ADAYI SELMAN DİLEK’İ TANIYALIM

Uzungöl Muhtar Adayı Selman Dilek,Muhtar Adaylığı ile ilgili süreci şu cümleler ile ifade etti.

1997 Trabzon, Uzungöl doğumlu Selman Dilek, ilk ve orta öğretimi Uzungöl’de, Liseyi ise Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinde okuyup mezun oldu. 2015’de  Lisansa Giriş Sınavında sözel disiplinlerde lise birincisi olarak Ankara’da tahsil görme imkanını elde etti. 2015’de Ankara’da Üniversite hayatı başladı. 2017’de yine Ankara’da bulunan Gazi Üniversitesi’ne geçiş yaparak Sosyal ilimler alanında ülke alanında birinci olan Eğim fakültesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ‘ni bitirerek 2021’de mezun oldu. Memuriyeti Uzungöl’de kalmak için istemedi. Dereceyle bitirmeme rağmen Uzungöl’de kalmayı tercih etti. 2021-2023 arasında Uzungöl’de Apart işleterek aktif ticaretle uğraştı. 

Öğrencilik yıllarımdan bu yana süregelen düzenli olarak Kitap Okuma alışkanlığımı 2014  tarihinden beri aktif bir şekilde sürdürmekteyim. Bilhassa Tarih, Felsefe alanlarında kayda değer bilgi birikime sahib olmakla beraber bu alanlarda münferit ve ciddi yazılar yazdım. Şahsi kütüphanem vardır. 2019’da İran’ı, 2020’de Macaristanı, Slovakyayı, Avusturya’yı ve Çek Cumhuriyetini, 2022’de Bosna, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ ve Kosova’yı gezerek kültür şehirlerini görme imkanım oldu. Doğa ile barışık şehirler, kültürünü sürdüren kentler için münferit yazılar yazdım. Lise’den beri sosyal olaylara ilgiliyim, aynı şekilde Uzungöl adına 2019’dan beri muhtarlık fikrine sahibim. Muhtarlığın kaybedilen belde belediye başkanlığının yerine geçtiğini ifade ediyorum. 

Bu niyetle fikrimi ilk aileme ifade ettim, tüm ailemin desteğini ve müsaadesini arkama alarak ilk ziyaretimi İlk öğretim öğretmenim Mustafa Zeren’e yaptım. Bir yıl gibi sürede 600’ye yakın bireysel görüşme yaptım. Nihayetinde seçimlerde netice almak ve bizi desteklemek için ciddi bir tabanın olduğu görerek 9 Eylül 2023’de resmen muhtar adayı oldum.

 



İlginizi Çekebilir