Turizm Merkezi Uzungöl'de,Motorlu Tekne ile Her Gün Gönüllü Olarak Gölü Temizliyorlar

Turizm Merkezi Uzungöl

Turizm Merkezi Uzungöl'de,Motorlu Tekne ile Her Gün Gönüllü Olarak Gölü Temizliyorlar

Uzungöl Outdooor Ortaklarından Uğur Çiçek,Mustafa Kemal Zengin ve Mustafa Aydın,Paraşütcü Ekip arkadaşları ile birlikte her gün gönüllü olarak gölün üzerinden çöp topluyorlar.

Ülkemizin en önemli Turizm Merkezilerinden bir tanesi olan ve yerli yabancı her gün milyonlarca misafirin ziyaret ettiği Uzungöl’de Turizmin cazibe merkezi olan göl atılan atık maddeler sebebi ile kirleniyor.

Hem Solaklı Deresinin taşıdığı çöp ve atık maddeler hem de vatandaşların gelişigüzel göle attıkları çöpler gölde çirkin bir görüntünün oluşmasına sebep oluyor.

Göle atılan çöpler göl kenarında ya da gölün ortasında gölün doğal güzelliğine zarar verecek bir şekilde kötü bir görüntü oluşturuyor.

Uzungöl Outdoor sahipleri Uğur Çiçek,Mustafa Kemal Zengin  ve Mustafa Aydın pilot arkadaşları ile birlikte  her gün motorlu tekne ile göl üzerindeki çöpleri toplayarak bu çirkin görüntüyü ortadan kaldırıyorlar.

Havuz Kepçeleri bulunmadığından kendi temin ettikleri balıkçı kepçesi ile gölün çevresini her sabah dolaşan Uzungöl Outdoor Ekibi gölün her tarafını dolaşarak çöplerin tamamını topluyorlar ve Uzungöl Turizminin cazibe Merkezi Gölü doğal haline getirerek misafirlerin ziyaret etmesini sağlıyorlar.

Uzungöl Outdoor sahiplerinden Uğur Çiçek,gölün Uzungöl Turizminin cazibe merkezi olduğunu,her gün on binlerde insanın Uzungöl’ü ziyaret ettiğini ve gölün doğal güzelliğini seyrettiğini,insanların çöplerini gelişigüzel olarak çevreye ve göle attıklarını bu durumun gölün kirlenmesine sebep olduğunu,yaklaşık 15 seneden bu yana Yamaç Paraşütü ile Turizm Merkezi Uzungöl’e farklı bir renk ve aktivite kazandırma gayreti içerisinde olan Uzungöl Outdoor ekibinin ise Sosyal sorumluluk projelerine çok büyük bir önem verdiklerini Yamaç Paraşütünde görevli pilot arkadaşları ile birlikte her gün motorlu tekne ile gölün üzerinde tur atarak göldeki çöpleri toplama etkinliği gerçekleştirdiklerini  ve bu şekilde gölün doğal kalmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.



İlginizi Çekebilir