Turizm Merkezi Uzungöl,Yamaç Paraşütünde de Cazibe Merkezi

Turizm Merkezi Uzungöl,Yamaç Paraşütünde de Cazibe Merkezi

Turizm Merkezi Uzungöl,Yamaç Paraşütünde de Cazibe Merkezi

Her sene Yerli ve yabancı milyonlarca misafire ev sahipliği yapan Karadeniz Turizminin önemli Merkezlerinden Uzungöl’de 2023 Yılı Turizm sezonunun ilk günlerinde de Yamaç Paraşütü heyecanı yaşanıyor.

Yaklaşık 10 seneden bu yana Yamaç Paraşütü ile Uzungöl’ün muhteşem güzelliğini misafirlere yaşatan Uzungöl Outdoor Yöneticisi Uğur Çiçek’in yönetimindeki yamaç paraşütü ekibi deneyimli ve profesyonel uçuş pilotlarının yönetiminde her gün yüzlerce vatandaşa uçma keyfini yaşatıyor.

Özellikle Arap Misafirlerin çok büyük bir ilgi gösterdikleri Yamaç Paraşütü,Demirkapı Mahallesi,Karester Yaylası,Yaylaönü Mahallesi Lustra Mevkii ve Şekersu Yaylası gibi değişik noktalardan gerçekleştiriliyor.

Yamaç Paraşütü ile Uzungöl’ün muhteşem doğal güzelliğini havadan görüntüleme imkanı yakalayan yerli ve yabancı misafirler çekmiş oldukları video ve fotoğrafları sosyal medyadan paylaşarak bu muhteşem görüntüleri Dünya ile paylaşıyorlar.

Adeta bulutların üzerinden atlayarak, muhteşem bir yamaç paraşütü tecrübesi yaşayan turistler gökyüzünden doğanın harika manzarasını yeşilin her tonunu, Uzungöl’ün manzarasının tadını çıkartıyor.

10 Seneden bu yana Uzungöl’e hizmet veren Uzungöl Outdoor Ekibi hizmet alanlarını her sene genişletiyor.

2023 Yılı Turizm sezonunda Yamaç Paraşütünün yanı sıra doğa tutkunları için Jeep Safari,Tırmanış,Kamp,Doğa Yürüyüşü gibi aktiviteler de gerçekleştiren Uzungöl Outdoor Ekibi misafirlerin doğa ile baş başa tatil yapabilmesi için etkinlik alanlarını geliştirmeye devam ediyor.

Uzungöl’e yaklaşık 1.5 KM mesafeden başlayan uçuşlar esnasında Uzungöl’de bulunan misafirler de Gökyüzünden Uzungöl’e doğru bir kuş gibi süzülerek inen Yamaç paraşütü hayranlarını çok büyük bir keyif ile izliyor,video ve fotoğraflarını çekiyor.

Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirlerden Ülkü Öztürk,Uzungöl’ün doğallığı,havası,suyu ve muhteşem güzelliği ile her mevsim olduğu gibi insanları kendisine hayran bıraktığını,daha önce yamaç paraşütü heyecanı yaşamadığını ve yamaç paraşütü esnasında Uzungöl’ün muhteşem doğal güzelliğini havadan takip etme imkanı yakaladığını görmüş olduğu bu muhteşem güzelliği kelimeler ile ifade etmenin imkansız olduğunu ifade etti.

Uzungöl’e Suudi Arabistan’dan gelen  Ayman Haj Hamad   ailesi ile birlikte Uzungöl’de çok güzel bir tatil yaptıklarını,yamaç paraşütünü ilk defa Uzungöl’de gördüğünü,insanların bir kuş misali gökyüzünden süzülerek yer yüzüne indiklerini,bu durumun çok ilgisini çektiğini bu yüzden de bu heyecanı yaşamak istediğini uçuş esnasında yaşadığı heyecan ve gördüğü muhteşem manzarayı ise kelimeler ile tarif etmenin imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

10 Seneden bu yana Uzungöl Outdoor Yamaç Paraşütü işletmeciliği ve Yöneticiliğini yapan ve Uzungöl’ün Yamaç Paraşütü ile tanışmasının öncüsü olan İşletmeci Uğur Çiçek,Turizm Merkezi Uzungöl’ün her tarafının bir başka güzelliğe sahip olduğunu Uzungöl Outdoor Yamaç Paraşütü ekibi olarak Uzungöl’ün sahip olmuş olduğu bu muhteşem doğal güzelliğini Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirlerin havadan kuş bakışı görebilmeleri amacı ile yola çıktıklarını ifade etti.

Profesyonel Uçuş ekibi ve modern uçuş paraşüt ve ekipmanları ile birlikte her sene on binlerce yerli ve yabancı misafire uçuş heyecanı yaşattıklarını ifade eden Uğur Çiçek,etkinliklerini insanların çok beğendiklerini,Uzungöl’ü havadan seyretmenin yanı sıra uçuş heyecanının yaşamanın çok farklı bir duygu olduğunu kendileri ile bir defa uçan misafirlerin ertesi gün yeniden uçmak için yanlarına koştuğunu sözlerine ekledi.

TANDEM YAMAÇ PARAŞÜTÜ NEDİR

Dilerseniz uçma rüyanızı, kendinizi tecrübeli pilotlarımızın kanatlarına bırakarak doyasıya yaşayabilir, ömrünüzün sonuna kadar unutmayacağınız müthiş bir zevki tadabilirsiniz.

TANDEM UÇUŞ NEDİR?

42 m2 büyüklüğünde olan iki kişilik yamaç paraşütü ile gerçekleştirilen uçuşlara tandem denir. Tandem uçuşlarında paraşütü bu konuda deneyimli bir pilot kullanır; diğer kişi ise yolcu pozisyonundadır. Paraşüt zemine serilmiş ve açık durumda pilot ve yolcunun arkasında yer alır. Harness adı verilen uçuş koltukları son derece modern ve güvenlidir. Yolcu uçuş sırasında pilot ile rahatlıkla sohbet edebilir veya fotoğraf çekebilir. Pilot ve yolcu birbirine özel bir sistemle bağlıdır. Pilot paraşütü çekerek uçuşa hazır kanat profilini sağlar ve bir kaç adım koşmak suretiyle uçuşa geçilir. Tandem uçacak yolcunun özel bir eğitime ihtiyacı yoktur sadece pilot tarafından verilecek kısa bir brifing ile uçuşu yapabilir. Tandem uçuş, uzun ve teknik bir eğitim süreci gerektirmediği için herkesin Yamaç Paraşütü ile uçuş keyfini tatmasına olanak vermektedir. UZUNGÖL OUTDOOR yıllardır Uzungöl bölgesinde ticari tandem uçuşları hizmeti vermekte, yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisi artarak devam etmektedir. Tandem uçuş son yılların en popüler alternatif turizm ve spor aktivitesi olmuştur.

KAYNAK:AA

 



İlginizi Çekebilir